Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@irennnka vždycky jsem si říkala (a pořád říkám), že i když to vypadá beznadějně, za měsíc už můžu být klidně těhotná!
Je to zápřah na psychiku, člověk na to pořád podvědomě myslí, neřešit to nejde. Dokola ty naděje a zklamání, letí čas a finance.
Ale ty jsi opravdu ještě mladá, ještě s tím zkus něco udělat. Věřím, že taky najdeš něco, co ti pomůže a vyjde to a třeba i víckrát! ![]()
Ty vitamíny jsou určitě dobré brát, taky beru svoji načtenou a osvědčenou kombinaci, koenzym Q10, Vitamín D, kys. listovou, magnezium, selen a zinek.
Taky jsem si teď uvědomila, že jsem krátce před dvěma posledníma těhotenstvíma brala Wobenzym. Tak jsem si ho taky zas pořídila. A teď teda začínám ty odvary od dr. Zhang.
Ještě mi dr. Zhang doporučovala na snížení FSH červený jetel a mluvila tak, jako že těmi odvary + akupunkturou ho lze snížit. Tak doufám!
@Dalva
Děkuji za podporu, pomáhá to
Mám doma zásoby kontryhelu,čaj ivf, kapky gynex, mastodynon tj drmek..tak to do sebe začnu ládovat
je fakt že ted jsem rezignovala a měsíc už neberu nic, přišlo mi to k ničemu..ale vím se musí určité věci brát dlouhodobě aby tělo na to vůbec zareagovalo. Mám kontakt na někoho kdo se zabývá čínskou medicínou, tak to možná zkusím. Mě právě štve, že nikdo mi neřekl jestli to fsh já můžu něčím ovlivnit, proč na to nejsou léky když jsou snad už na všechno???
@irennnka já jdu dnes na opáčko odběru na FSH po měsíci. Sama jsem zvědavá na výsledek, když to AMH vyšlo teď 3× tak krásně.
Pan Texl mi napsal, že FSH může vyjít vysoko tím, že byl cyklus anovulační. Při ovulaci se prý zvyšuje estradiol a ten snižuje FSH, když není ovulace tak může FSH být vysoké…ale jak to je nebo není nevím ![]()
@Lamicka2016
jé tak ti budu držet palce at je v normě
jsem zvědavá, dáš pak vědět prosím? ono to asi tak bude, protože když jsem na začátku cyklu měla fsh vysoké, stimulace byla neúspěšná, a když bylo jakž takž v normě měla jsem 3 vajíčka, proto si chci nechat ted fsh odebrat, ale já stimulu jen clostilem tak asi stejně do toho půjdu, ale chci to vědět kvůli sobě
@irennnka dám vědět
já se na to chystám ještě v březnu a v dubnu. Samotnou mě to zajímá a myslím, že to bude i důležité pro paní doktorku k IVF ![]()
Tak FSH 7 a něco a LH 3 a něco. Hura. Ten minulý měsíc byl tedy haluz s FSH přes 14. Asi vážně anovulak…
@Lamicka2016
Je tak to je super, závidím
stejně jsi mi ale záhadou
samozřejmě je to super zpráva i pro mě, že se to takto může spravit, fsh kolísá, ale amh by se mělo snižovat, to mi prostě hlava nebere
asi si ho taky nechám z novu nabrat teď na té nové klinice, tam mi ho nebrali
@irennnka já to AMH také nechápu. Jediné co se změnilo, že jsou pryč ty vejcovody. Cyklus mi začal fungovat krásně. Když byly byla ovulace až okolo 26dc. Teď je okolo 16teho pravidelně. Nevím ale jak by mohli ovlivnit AMH z krve ![]()
@Lamicka2016 To je fakt zajímavé! A ty jsi měla ve vejcovodech zánět, že je odstraňovali?
Každopádně je to teda super vedlejší efekt! ![]()
@Dalva ne bohužel 2× embryjko ![]()
Oni prý už jsou v zahraničí studie, že ani to AMH není tak stabilní jak se traduje. Tak kdo ví jak to je ![]()
@Dalva ahoj, jsem tu nová… Zaplatili jsme do na klinice k hormonálnímu profilu test AMH a mám také 0,1.....Takže naděje je, když mám hodnotu jako Ty a máš holčičku? Jsem zoufalá, nedělám nic jiného už 3 dny, v pyžamu sedím u PC a řvu..
@Macina8786
Nezoufej,ja mám 0,06 před rokem a k tomu vysoké fsh což je dost špatná kombinace a stimuluju, jen je to prostě na dlouho, tím že mám malou zásobu vajíček tak každý měsíc se mi neuvolni, už dvakrát jsem byla na odběr v narkoze a byly prázdné, ale půl roku zpět jsem měla 3 vajíčka, to teda nedopadlo ale byly, věřím, že musím jen natrefit na ten správný cyklus, takže teď po třetí pos obě jdu stimulovat clostilem a uvidí se, je to náročné jak psychicky tak finančně a nevzdám svého snu mít své vlastní dítě, jsme v diskuzích už přes rok a vím, že to jde, jen to chce prostě více času. Přeju ti hodně štěstí ![]()
@irennnka jsi skvělá, děkuju. Taky se vzdát nechci! Je mi 32,5. Mám 10tileté holky přirozeně. Šli jsme od sebe, soudy, střídavky, 5 let… A teď s novým partnerem jsem babka, co má spodek na 60 let, v přechodu, prý. FSH mám 139, to jsem ještě nikde nečetla. Menses jsem měla naposledy v dubnu. Na klinice jsme řešili DV, toho se bojím. Nebylo by mi podobné a bojím se, aby bylo zdravé. Nechci se vzdát… Tahle cesta bude definitivní. Vše souvisí s hlavou a psychikou, pořád si to opakuji. Jste tu všechny skvělé, jak dokážete podržet a doplnit info. Jsem za Vás teď ráda. Všem držím palce a naději v zázrak!
@Macina8786
Me to dost pomohlo tohle, podporujeme se navzájem, a hlavně si můžeme vyměnit zkušenosti a poradit si, ale opravdu to nevzdavej, mě je 30 dítě žádné bohužel nemam fsh jsem měla i 28,ty jsi taky ještě mladá tak to alespoň několikrát zkus, já už měla 4 různé stimulace, ale zabírá na mě jen clostilbegyt, tak je to aspoň trochu šetrnější a levnější. Do léta tomu dáme ještě šance teda pokud se nesesypu a pak rozjedem Dv, píšu si s holcinou co o tom dost četla a je prokázané že dokážeš že sebe dát nějaké geny miminku, a věř, že pokud budeš mít jen tuto možnost, budeš pak šťastná, mě trvalo než jsem k tomu došla, a jsem šťastná že toto existuje protože jinak bych asi miminko neměla, nějak cítím vnitřně že k tomu dojde, ale bez boje to nevzdam
@irennnka máš pravdu, sice mám už 2 holky, dvojčata a svoje. Proto by DV pro mě bylo těžší. Ale zase jsem také četla, že žena, když to miminko nosí, porodí, kojí, si vůbec neuvědomuje, že je z DS a je prostě Tvoje. Neboj, to dáme! Nakoupila jsem si také byliny, čaje, doplňky a my to dáme. Když se to podařilo mamince také s 0,0........Vse je stejně o víře. Z hlavy si vyndej, že k tomu dojde. Vše dopadne dobře. Nic nepřivolávej. Štěstí přeje připraveným. A já se ani po všech těch nervech na 60 necítím!!! ![]()