Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Fakt tady není nikdo holky kdo stimuluje ještě do vánoc??
jsem jediná kdo čeká v zázrak na vánoce?
u nás se ve středu rozhodne, máme po týdnu utz u Machače tak doufáme, že folikuly budou
jsem se upnula na představu, že na svátky bych chtěla mimo v bříšku ![]()
@irennnka ahojky, já to dnes dostala a jsem objednaná na příští úterý na ultrazvuk, zda zmizela cysta. Pokud nebude, tak snad jen tak tak stihnu nativ, měla bych mít odběr maximálně příští víkend. Uvidím na příští kontrole. Doufám, že to ještě letos zvladneme ![]()
jee tak super tak snad je mrcha pryč
a to budeš bez stimulace? Nativ je, že odeberou jen to jedno dominantní vajíčko bez stimulace?? a pak oplodní? snad nemám blbé dotazy, v tomhle se neorientuju.
Ahoj Holky. Dnes mi doktor předepsal femaru. Nějaké zkušenosti? Kdysy jsem brala clostik a ten mi teda moc dobře neudělal. Měla jsem pak silnou menzes a dlouho trvalo než se to trochu upravilo. Tak pořád zvažuji zda do toho jít nebo ne. Budu ráda za každé info. Ještě k tomu mám endometriozu.
@Kettys1981
ahoj, já měla famaru, když clostil měl výpadek, na ten jediný reaguju, s femarou folikuly 0. Naštěstí clostil je zase dostupný tak zobu i když vím co to je za svinstvo ale nenadělám nic. Ale asi na každého působí něco jiného, já reaguju jen na minimální stimulaci s clostilem, gonal, femara..na mě nepůsobí, ale co nemusí na mě, může na tebe
![]()
No jasně. Asi to zkusím jeden měsíc a uvidím zda se něco bude dít.
@Kettys1981 ahoj, vítej u nás. Já jsem měla femarou minulý cyklus a měla jsem po ní asi cystu. Dr. Teda říkala, že tam zůstala z minulého cyklu, ale to jsem nestimulovala. Měla jsem jen estrofem a utrogestan, kdybychom měli ok embryjko.
@irennnka jj bude to jen to co budu mít v přirozeném Cyklu, zatím jsem dominantní folikul měla vždycky, tak snad to bude OK. Já jsem ráda, že si teď od hormonů odpočinu. Kolik bereš clostilu?
Děkuji.
Mám čas do ledna. Ten před vánoci už by se to nestihli. Tak uvidím jak si to proberu ještě. Spíše se bojím těch nežádoucích účinků ![]()
@Kettys1981 Ja jsem Femaru zkousela minuly pokus a mela jsem dokonce 6 folikulu plnych vajicek
S Clostikem vždy max 3 vajíčka a jednou dokonce cysta. Myslim, ze když si zadas do lupy Femara, tak uvidíš, ze tu byla spousta holek co naopak lepe reagovaly na Femaru jak na Clostik, po kterem nebyva sliznice nic moc a dela cysty..... Chce to proste zkusit a uvidíš, kazda reagujeme jinak.
@jijisan píše:
@eiffelka![]()
to tady mam peknou povest
jinak me budou jen koukat do delohy, nebude laparka, ale vnitrne tenkou metodou pres cipek…
ovsem nevylucuju, ze jim do toho beztak budu prndat ze spani![]()
ale jestli to bude k veci…
![]()
![]()
@kattkaaa
Beru 2-1-2 teď naposled a zítra už jen menopur a utz rozhodne
Ahoj holky, hlasim se zpet s dobrymi zpravami a povzbuzenim. Mam za sebou celkem sest odberu a 2 IUI. Jednou klasicke ivf (zadna reakce, zadne vajicko), jednou ivf s dlouhym protokolem a hromadou hormonu (zase zadna reakce ani vajicko), jednou nativ (zadny vajicko) a trikrat minimalku s tamoxifenem (pokazde po jednom vajicku) poprve embryjko nevydrzelo do druheho dne, podruhe se transfer nechytil a ted potreti to klaplo a jsem v sedmem tydnu! AMH jsem pred trema lety, kdy jsme byli na klinice poprve, mela 0.72, po roce to bylo 0.34 a ted na podzim 0.2.
Po neúspěšném nativu jsem uz byla objednana na konzultaci na darovana vajicka, ale rekla jsem si ze jeste zkusim jednou tu minimalku a bylo to spravne rozhodnuti.
Jeste teda nemam vyhrano, mam vyssi srazlivost krve, takze picham fraxiparine a udelal se mi kvuli tomu hematom, tak musim byt doma a lezet, ale snad to dopecem do konce.
Takze i kdyz uz to vypada beznadejne, tak i s tim nizkym amh a malo vajicky to nejak muze jit, jen to chce trpelivost.
Chodila jsem i cele leto na akupunktutu a pila 2× denne caje, ale netusim jestli to bylo toto nebo proste statistika a ze by ta minimalka proste klapla tak jako tak
Drzim pesti!
@Cookie22
ahoj, tak to je teda krásná povzbuzující zpráva pro nás
moc gratuluji
já ted prožívám svoji 4tou stimulaci, odběr jen jednou, dvakrát bez reakce žádné vajíčko, a ted se rozhodne zítra,kdy po týdnu jedu na utz. Mě zjistili amh 0,06
v únoru tohoto roku a stále bojujeme, darované je ve vzduchu ale snažíme se dokud ještě na to mám psychicky o své mimi. Tobě děkuju za tak krásnou zprávu a povzbuzení do dalšího boje, at se vám oběma daří ![]()
@Cookie22 děkujeme za povzbuzeni. Sedmy tyden je skvělý, je vidět, ze frexiparin pomáhá, přeji Ti, pohodové těhotenství, už mas určitě srdíčko.
@irennnka ahojky, jak se daří. Ted jsem četla na diskuzi ivf clinic, ze mas dva folikuly, to je skvěle
na neděli držím palce ![]()