Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20855
27.10.18 12:55
@makarka píše:
@kattkaaa cau, koukam tady o mne padla nechtena zminka :) no jsem objednana zacatkem listopadu do CAR a vsechno to tam jeste probereme, v tuhle chvili to ale vypada, ze to jeste jednou zkusime, preci jen tenhle konec by byl hodne smutny, to radeji neuspesny ivf :think:
Jinak teda nevim jak vam, ale mne vubec nechodi upozorneni na diskuzi, vetsinou uplne nahodou zjistim, ze diskuze bezi… @admin

Dobrý den,

v následujícím týdnu bude probíhat další testování, tak snad se nám podaří objevit, proč to někdy zlobí :pocitac:

Pěkný víkend :kytka:
Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
29.10.18 17:44

Ahoj holky, už mám stimulaci za sebou, minulý čtvrtek bylo Opu… V pátek volali, že se oplodnily všechny 4 embryjka… No, včera byly všechny trochu pomalejší, dnes 3 pomalejší a 1 peknejsi… Zítra by měl být ET… jsem z toho nějaká… Nevím, nervózní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
30.10.18 16:20

@makarka tak drzim palce, at to tentokrat vyjde. Budede se ptat na pgd? @Jahudecka tak to je super zprava, urcite to dozenou a budes mit jeste neco na zamrazeni :) Kdy by jsi mela.mit ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
31.10.18 22:50

@kattkaaa na pgd se vyptám, ale popravdě…u nás je to asi spíš teoretická možnost-pokud by bylo jedno embryo 5.den, byl by to hooodne velky uspech… a pak bych ho asi nechala zavést bez pgd
popravdě mi přijde, že největší smysl to má u někoho, kdo má po 5.dnu třebas 6 embryí a tak se zkrátka vybere to nejvhodnější a neztrácí se čas půl roku zbytečnými transfery embryí, které nemají šanci… ale u jednoho… to má opodstatnění asi u někoho, kdo je přenašeč např.cystický fibrozy nebo podobných věcí a zkoumá se ta jedna jediná nemoc…
to si tedy myslim laicky já, ale ještě vše v CARu vyzjistím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 23:00

@makarka Takze myslis, ze nevadi zavest embryo s Downem, 13 tydnu byt happy, pak zazit sok na screeningu, jit na potrat, revizi, sestinedeli v depresich a zas vse na novo? Zajimava logika.

• Citovat
  • Upravit
643
31.10.18 23:30
@Anonymní píše:
@makarka Takze myslis, ze nevadi zavest embryo s Downem, 13 tydnu byt happy, pak zazit sok na screeningu, jit na potrat, revizi, sestinedeli v depresich a zas vse na novo? Zajimava logika.

No vis co…? ja presne tohle zazila......
Ale to rozhodnuti presto neni tak jednoduche…kdyz mas jen jedno embryo a to jeste velkym zazrakem a kdyz ti nekteri embryologove reknou, ze riziko zniceni embrya touhle diagnostikou je az v desitkach procent… nehlede na to, ze vetsina geneticky nevhodnych embryi se nastesti proste vubec neuchyti, nebo odejdou s „opozdenou menstruaci“… tak proste to rozhodnuti neni tak snadne jak tu naznacujes a na vsechno se hodlam poptat v car…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
31.10.18 23:36
@Anonymní píše:

Jinak tedy tvuj anonym uplne nechapu nebo vlastne asi chapu a docela mne to mrzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.18 00:01
@makarka píše:
No vis co…? ja presne tohle zazila......
Ale to rozhodnuti presto neni tak jednoduche…kdyz mas jen jedno embryo a to jeste velkym zazrakem a kdyz ti nekteri embryologove reknou, ze riziko zniceni embrya touhle diagnostikou je az v desitkach procent… nehlede na to, ze vetsina geneticky nevhodnych embryi se nastesti proste vubec neuchyti, nebo odejdou s „opozdenou menstruaci“… tak proste to rozhodnuti neni tak snadne jak tu naznacujes a na vsechno se hodlam poptat v car…

Asi nejsi ještě ostřílená v IVF. Buňky embryí se berou z trofektodermu (budoucí placenta). Žádná z nich embryu nechybí a embryo neohrozí. Za tohle uvádění v omyl by měli tvrdě pikat. Tyhle řeči vedou pokud je jen jedno embryo, a to z toho důvodu, že zdravé se spíše najde mezi větším počtem embryí, než když je jen jedno. Pokud je jen jedno, jistota zisku za transfer je zrazovat od PGS (PGD má jinou úlohu) a transferovat cokoliv. To je realita. Mezi genetickými vadami jsou nejčastěji takové, které mají potenciál se několik týdnů vyvíjet. Down, Edwards, Patau..

• Citovat
  • Upravit
643
1.11.18 00:15
@Anonymní píše:
Asi nejsi ještě ostřílená v IVF. Buňky embryí se berou z trofektodermu (budoucí placenta). Žádná z nich embryu nechybí a embryo neohrozí. Za tohle uvádění v omyl by měli tvrdě pikat. Tyhle řeči vedou pokud je jen jedno embryo, a to z toho důvodu, že zdravé se spíše najde mezi větším počtem embryí, než když je jen jedno. Pokud je jen jedno, jistota zisku za transfer je zrazovat od PGS (PGD má jinou úlohu) a transferovat cokoliv. To je realita. Mezi genetickými vadami jsou nejčastěji takové, které mají potenciál se několik týdnů vyvíjet. Down, Edwards, Patau..

Rozdil mezi pgs a pgd znam… jinak po geneticke konzultaci mi bylo receno, ze riziko opakovani tri21 je u mne asi 1:100. Riziko ztraty (trebas zdraveho a trebas jedineho a navzdy posledniho…) embrya v ramci pgs je vyssi - uz jen tim kdyz do rizika zapocitas ztraty spojene s nutnym mrazenim… takze asi takhle… jdu jeste do jednoho Car a na jednu genetiku a pak se rozhodneme… pokud bude vubec o cem, ze jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.18 00:17
@makarka píše:
Rozdil mezi pgs a pgd znam… jinak po geneticke konzultaci mi bylo receno, ze riziko opakovani tri21 je u mne asi 1:100. Riziko ztraty (trebas zdraveho a trebas jedineho a navzdy posledniho…) embrya v ramci pgs je vyssi - uz jen tim kdyz do rizika zapocitas ztraty spojene s nutnym mrazenim… takze asi takhle… jdu jeste do jednoho Car a na jednu genetiku a pak se rozhodneme… pokud bude vubec o cem, ze jo…

Ty jsi v CARu, kde hrozí riziko mražením? Mrazí ještě kryokonzervací? 8o Jinak nechápu ten výpočet rizik. Takhle to není.

• Citovat
  • Upravit
643
1.11.18 00:26
@Anonymní píše:
Ty jsi v CARu, kde hrozí riziko mražením? Mrazí ještě kryokonzervací? 8o Jinak nechápu ten výpočet rizik. Takhle to není.

Takhle mi to bylo receno, ze riziko v ramci kryokonzervace je cca 10 %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
1.11.18 00:50
@Anonymní píše:
Ty jsi v CARu, kde hrozí riziko mražením? Mrazí ještě kryokonzervací? 8o Jinak nechápu ten výpočet rizik. Takhle to není.

Jinak kryokonzervaci ted myslim jako obecny pojem. Pouzivaji vitrifikaci. Mas jiny udaje o ztratach pri vitrifikaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.18 07:41
@makarka píše:
Takhle mi to bylo receno, ze riziko v ramci kryokonzervace je cca 10 %

Dobra centra mrazi vyhradne vitrifikaci. Tam zadne riziko neni. Krome toho o PGS musi byt zazadano pred samotnou stimulaci. Nelze to resit az behem kultivace embryi. A chce to CAR, kde umi uz NGS.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.18 07:44
@makarka píše:
Jinak kryokonzervaci ted myslim jako obecny pojem. Pouzivaji vitrifikaci. Mas jiny udaje o ztratach pri vitrifikaci?

Ztraty pri vitrifikaci jsou jen u embryi, ktera jsou aneuploidni. Maji vadu a nejsou schopny se dal vyvijet. Nekdo tim resi nevysetrena embrya, jejich selekci.

• Citovat
  • Upravit
643
1.11.18 15:22
@Anonymní píše:
Ztraty pri vitrifikaci jsou jen u embryi, ktera jsou aneuploidni. Maji vadu a nejsou schopny se dal vyvijet. Nekdo tim resi nevysetrena embrya, jejich selekci.

O nutnosti zadat o pgs predem vim, na to uz mne upozornovaly holky tady v diskuzi, to pripadne poresime. Ale ze by vitrifikace a pgs byla s nulovymi riziky mi prijde hodne nepravdepodobny. Kazdopadne diky za nazor, jeste to proberu s genetikem a v car. Popravde, kdyby mi rekli, at do toho jdu i s jednim embryem, ze riziko je 0, tak budu jen a jen rada.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí