Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@1×xyyzz1 píše: Více
Jasne, chapu, mela jsem to opravdu uplne stejne. Dokonce jsem si nechala menzes vyvolat Progesteronem a taky jsem už nemela naplánovaný UTZ. Po 10 dnech braní jsem vysadila, po 5 dnech od vsazeni jsem jen zaspinila a mela táhlý ovulační hlen, tak jsem pro jistotu jela na UTZ a tam dva velké folikuly. Ale stejne to nedopadlo, embryo nevydrželo ani do 3.dne
.
@Zuzka907 aha ty jsi brala 10 dni ja jen 5 vzdy.Tak uvidim co dalsi cyklus.
Nene, brala jsem 5 dní Letrozol 2-0-2 a pak 3 injekce Meriofertu. Jelikož se na UTZ nic nedělo stejne jako u tebe, vyžádala jsem si Progesteron na 10 dni pro restart cyklu.
@Zuzka907 hm, fakt je, ze mozna u me jeste vyckava, 1. cyklus stimulace, no…jeste se poznavame 😃
No ja taky 1.cyklus stimulace s Letrozolem a asi i poslední. Protoze abych jezdila na x kontrol kvuli jednomu/dvěma folikulům, ktere si vyrostou 33DC, to se proste extrémně nevyplatí. Jezdim do centra hodinu a pul
. Tak ted zkusíme nativ…pokud teda vubec bude folikul - bojím se, že bude tělo po té zvláštní stimulaci rozhozené.
Ja jezdim hodku, takze chapu.
No taky mi to zase srotuje v hlave, jestli nekdy mit vlastni dite budu
do toho dnes moje auto (nefunkcni rucka), nabouralo 2 auta kolegu, kdyz vyjelo z rady…to je den 🙈
@1×xyyzz1 Já jsem svého času zbytečně ztratila několik let, protože lékaři ukončovali cykly ve chvíli, kdy neviděli růst folikulů. U mě ale růst folikulů začínal až kolem 14. dne a ovulace byla nejčastěji 21.–23. den cyklu. Proto bych jednoznačně pokračovala ve sledování růstu folikulů.
@Zázrakyjsou tomu verim, nicmene mam i ladycomp ovulace jasne, kolem 13.dne…no uvidim dalsi cyklus. Minuly byl krasny 19 mm 8. den a Machac verim, ze vi.
Dnes jsem byla také na ultrazvuku. Bohužel vůbec není vidět růst folikulů a menstruace stále nepřichází, i když už je 40. den cyklu. Jsem z toho hrozně smutná a mrzí mě, že jsem dříve nechodila pravidelně na folikulometrii. Po prvním porodu jsem ještě menstruaci měla a ovulaci jsem cítila, ale teď mám strach, že brzy přestanu menstruovat úplně. Pan doktor ale řekl, že menstruace může na nějakou dobu zmizet a potom se znovu objevit, takže ještě existuje malá naděje. Řekla jsem, že to zatím budu dál zkoušet.
Já třeba mívám prokazatelně ovulace 10-12 DC, takže absolutně nikdo nechápal můj předchozí cyklus s Letrozolem, kdy k ní došlo někdy kolem 34 DC (a to jsem brala Letrozol 2-6 DC + 5.-7.DC Meriofert….sám doktor v centru říkal, že jsou to věci mezi nebem a zemí
.
Jinak já se začínám smiřovat s DV…proste podle me ta vajíčka jsou uz nekvalitní a pokud tam jedno kvalitní z osmi je, tak se k nemu vůbec nemusíme dostat. Navic nativ (pokud dojde k transferu) by nás vysel na 33 tisic, což teda taky nejde opakovat casto že. Ale transfer je pro me zatím sci-fi bohužel.
@Zázrakyjsou píše: Více
Ahoj, to me mrzí, já jdu na ultrazvuk zítra. Ale nějak nemám pocit, ze by byl rostoucí folikul, vzdy poznám uz brzy podle hlenu (ted ale hlen není, jsem 6DC) - mívám ovulace brzy. Obavam se, ze předchozí cyklus s min. stimulací tělo rozhodil
. A už ses bavila s manželem o DV? Ja už o tom hodně přemýšlím, čtu diskuze apod.
@Zuzka907 no musim si to v sobe taky srovnat…i DV neni levne, co kdyz se prvni nechytne? kolikrat je moznost to opakovat?
Chci si dat pro sebe nejaky casovy limit, vlastne i Machac ho tak nejak dal, jakoze do konce roku…
DV levné není, ale je tam opravdu vysoká šance, že se podaří (narozdíl od našich pokusů s mizernými vajicky
) - postupně si procházím diskuzi Čekatelky na darovaná vajíčka a opravdu 90% se podařilo. Zase to uz by byl náš strop, jeden pokus s DV, kde vetsina klinik garantuje 2 kvalitní blasty. A pokud by nevyslo, tak konec.
Partner by souhlasil, ono my to mame doma uz tak dost namíchané. Partner se částečně stará o mé dítko a ja zase o jeho dve, kdyz jsou u nás. A hrozne bychom chtěli ještě vychovat naše společné. Ja bych uplne nejraději počkala treba rok/dva, aby bylo memu bio dítku treba 13…ale zase me proste tlačí ty rostoucí myomy. Bojim se, aby pak nebylo pozdě i na DV
.
@Zuzka907 u me je „horsi“ to, ze ja zadne ditko nemam…partner ano, spolu bychom radi, vim, ze bez ditete byt nechci, no je to napor na psychiku, bohuzel drive jsem takto fajn muze nepotkala a resit to nemohla…co uz, jdeme dal, jak rikal Machac, prohrali jsme bitvu, ale ne valku ![]()