Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@1×xyyzz1 Myslím, že někdo z lékařů v IVF Clinic mívá služby i o víkendu/svátku.
@Jaňulka38 uvidime…zalezi vzdy na menstruaci
nejak to dopadne…
Kazdopadne Olomouc ve vsem lepsi nez Zlin, ochota, sestricky, citi se tam clovek lepe.Za to jsem rada 🙏
@jahoda222 píše: Více
Jahůdko, tak to jsi teda ale opravdu bojovnice. Co člověk nepodstoupí pro dite
. Z toho co píšeš, mi úplně nepřijde, že by tvé předchozí centrum dělalo nějakou velkou chybu, jen prostě nebylo zatím štěstí…Jinak já jsem teď také měla dva folikuly a nejdříve je přibrzdili a pak odpálili, jsem si na tebe vzpomněla, že právě proto by to mohlo vyjít, ale bohužel se embryjko zastavilo 3.den ve vývoji.
Jeste se zeptám, jak jsi stimulovala v prvnim centru a jak u Machace? A kolik ti v době stimulace bylo a jaké jsi měla AMH? A jedla jsi nějaké doplňky stravy? Moc dekuju
!
@Zuzka907 jj. No to bys musela zažít. Fakt to dělali blbě, hlavně neumí minimálky, ale vůbec. Z velkých ivf jsem měla stejný počet jak z minimálek, přesně, jak se dá dočíst. Nemá to cenu, víc nedostanou. A to první se chytlo náhodou, stimulace jen čtyři dny Letrozol, který jsem chtěla sama. Velká ivf špatně zvolený lék, málo LH, pak na mou žádost pokusy s Letrozolem, ale špatné dávkování, neustálé obviňování, že je to mnou, šílené, nepříjemné sestry, hodiny čekání každou návštěvu a nesmíme bolestivé punkce. V Olomouci jsem ani nevěděla, že dva vyndali a bylo to. Ty první jsem šla bez narkózy, byly dva. U Machače klasika Letrozol a pak Menopur, což jsem měla i načteno, že je nejlepší. První těsně před 40, před tím pět inseminací, pak celý rok pokusy a u M. jsem otěhotněla pár měsíců po 41 na 3 pokus. AMH 0,07- otěhotněla jsem až za třičtvrtě roku, takže asi menší. Pila jsem na začátku cyklu kontryhel, jedla Q10, ale v té spešl formě, jinak se nevstřebává. Nějak Ubiaquanol nebo tak. Jestli máte sílu a peníze, tak je to hodně o pokusech.
Jinak sami jsme se snažili od 38, takže tři roky na budku. Zvláštní je to moře. Normálně to tady lidi psali, že to po něm vyšlo a nám taky
![]()
Příspěvek upraven 24.04.26 v 14:47
@1×xyyzz1 jj, ten věk je prostě v tomhle neúprosný.
Spousta lidí, ale otěhotnění sami i ve vyšším věku. Je to stejně zvláštní no, já taky šlapala jak hodinky a nic, ale asi to dělali i ty protilátky hodně. Oni už pak každý neúspěch hážou na věj, ale nemusí to tak být.
@jahoda222 píše: Více
Ahoj, toto cele si prosim absolvovala bez narkoz tie minimalky? Ja som na jednej bola bez narkozy a teda..neviem ci by som ich tolko zvladla
@Julkavig ja se na to ptala Machace, at tam pak nemusim lezet po narkoze (mam 1 hodinu dojezd), rekl mi, ze do 6 folikulu to zvladne bez ni.
@Julkavig v prvním centru narkóza na ty dvě velká -to jsem netušila, že jde bez. Pak bez a v Olomouci jednou bez a dvakrát ano, protože tam bylo víc než dva folikuly a chtěli zkusit všechny. A v Olomouci? Já měla srovnání a fakt úplně v pohodě. Vyhovovala mi ta rychlost, hned víš na čem jsi.
@jahoda222
To je pro me novinka…jako, ze kdyz hned folikul vyndaji, vis, jestli je vajicko ok, ci nikoli?
Prosim vice info k tomuto, tam jsem jeste nedosla. Dekuji!
@1×xyyzz1 ještě než jsem slezla z lůžka, tak už hlásili jestli máme vajíčka. Kvalita se zjistí později, ale co vyndali řeknou hned.
Holky, po dvou letech jsem se zase vrátila do téhle skupiny. ❤️
Tenkrát mi strašně pomohly rady Petry Star. A dneska máme doma našeho vysněného. 🥹
Jsem unavená, ještě trochu kojím… ale už pomalu koukáme směrem k dalšímu IVF. Vždycky jsem chtěla tři děti, teď bych byla šťastná aspoň za dvě. Snažím se si naplno užívat syna, ale myšlenky na druhé dítě se mi pořád vrací. A vím, že kdybych to aspoň nezkusila, jednou bych toho litovala.
V anamnéze mám endometriózu 3. stupně, po operaci mi hodně kleslo AMH. Pár měsíců před otěhotněním byl AMH 0,01 a FSH už taky nevypadalo dobře – spíš jako před menopauzou. A stejně se to povedlo.
Pamatuju si, jak jsem tehdy obvolávala kliniky, chtěla změnit přístup. A oni mě ani nechtěli objednat – prý v mém případě jedině darovaná vajíčka. Tehdy to bylo strašně těžké.
Bohužel těhotenství ani kojení mě „neomladilo“, spíš naopak. FSH ještě stouplo, dřív jsem ovulovala každý měsíc, teď už několik cyklů vůbec neroste folikul. Ale nějaká naděje ve mně pořád je.
Doufám, že mi tahle skupina zase pomůže – aspoň si tady srovnat myšlenky, které nechci úplně sdílet jinde.
A vám všem, které ještě máte cyklus – neztrácejte naději. Fakt je všechno možné. Můj lékař říká, že i při skoro nulovém AMH tam pořád nějaké folikuly jsou. A dokud je menstruace, má smysl to zkoušet. Viděl už hodně případů, kdy se to povedlo i s takovými výsledky.
@Zázrakyjsou kolik ti je roku jestli se mohu zeptat?
Jak rikam nevzdavat…a urcite to zkusit
budu drzet palecky!
@Zázrakyjsou píše: Více
Ahoj, je pravda, že rady Petry Star jsem tady taky pročítala se zájmem, nicméně ona měla o dost vyšší AMH než třeba ja
.
Tvůj příběh je super, byla jsi trpělivá a vyplatilo se. Ja bych si to taky moc přála, jen nevím, jestli na to mám dost síly a penez ![]()
Jinak zkusíš tedy taky nativy? A v jakem centru?