Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zuzka907 já měla Letrozol ted 5 dní poprvé v životě a úplně bez následků 😌
@Zuzka907 jj šest no. Už jsem nedoufala.To je hrozné, aspoň, že jednou se stal zázrak. Hele musím říct, že úplně v poho i ostatní. Žádný problém.
Tak u mě to dopadlo katastrofálně
. Na Letrozol 2-0-2 a pak Meriofert jsem absolutně nereagovala. Folikul 6,6 mm pátý, osmý i třináctý den cyklu. Takže asi už jen nativy…
.
@Zuzka907 To je mi líto.
Já měla vždy 2-2-2. Co řekli na klinice? To je fakt zvláštní.🥺
@jahoda222 píše: Více
Taky jim to přišlo zvlastni, doktor se celkem podivoval
. Fakt se mi do té stimulace nechtelo, ale říkala jsem si, ze je to jediná možnost, jak získat alespoň 2 pekne folikuly a ono vubec nic
. Ale stimulovala jsem v,,hluchem” cyklu - ovuluji jen 1× za dva měsíce, ten druhy cyklus byva dlouhý a anovulacni (a to byl přesně tento). Naopak v tom ob cyklu byva ovulace už kolem 10.dne…Tak teď budu brát Amelgen na vyvolání menzes a pak holt asi zkusime nativ.
Holky, dotaz mozna trochu mimo. Jelikoz inseminace Zlin nevysla zacnu jezdit do Olomouce.
Dotaz: jsk jste to delali s praci a navstevama…bude jich dost, u nas v praci nejak neakceptuji listky od lekare, a taky logicky nechci, sby to nikdo vedel, takze resim jestli brat dovcu, nebo o tom rict sefovi.
Jak jste resili vy?
Jsou pripadne v Olomouci ochotni odpoledni ambulanci?(vim jen, ze maji stredy).
Ve Zline byli ochotni max 14 hod posledni vysetreni.
@1×xyyzz1 píše: Více
Já ti s odpovědí asi moc nepomůžu, ale i tak napíšu.
Máme pevnou pracovní dobu od 10-14h. Takže jsem se snažila tlačit návštěvy před 10. Ne vždy to šlo, takže jsem často přišla do práce po 10h. Naštěstí u nás stačí napsat do docházky, že jsem byla u lékaře a lístek nikdy nikdo nechtěl. Občas jsem se domluvila se šéfem, že přijdu později a případně napracuji, ale nikdy jsem nesdělovala důvody. Ve dnech odběrů a den předem jsem si brala dovču.
@Zuzka907 píše: Více
Ne, pouze z klasicke stimulace dve euploidni embrya. Na transfer jdu na konci dubna.
@1×xyyzz1 Za mě Dr. Machač nejlepší
a jsem strašně vděčná, že jsem v téhle diskuzi našla doporučení na něj. Neuvěřitelně mi sedl po odborné i lidské stránce. Předtím 1 neúspěšné IVF, 39 let, AMH 0,27, jen 2 embrya, obě na genetice dopadla špatně, v původním CAR už doporučovali darovaná vajíčka. Objela jsem pár dalších IVF klinik na konzultaci, spíše převládal názor, že to stejně asi skončí darovanými vajíčky. Dr. Machač řekl, že věří, že můžu otěhotnět z vlastních vajíček, ale nemazal med kolem huby, že to bude hned a že to bude snadné. Nakonec jsem těsně před zahájením stimulace nečekaně přirozeně otěhotněla, když mi to Dr. Machač ukazoval na UZ, moje reakce byla doslova „To si děláte p_del“
Malá se má narodit za měsíc a jsem obrovsky vděčná, že je zatím vše v pořádku, i když mám k tomu jiné velké zdravotní problémy a po porodu mě čekají 2 operace s výměnou kyčle.
Držím Vám pěsti.
@B. H. Drzim moc palecky!
@Jaňulka38 Konecne pozitivni zprava…
@1×xyyzz1 píše: Více
Jezdila jsem do Fertimedu do OL, odbery delaji rano, transfery po obede. Funguji i v sobotu, kdyz to vyjde na vikend. Vysetreni dopo i odpo. Stredu maji tusim dyl. Podivej se asi na webu, tam bude aktualni info.
@1×xyyzz1 Děkuju
Já se vždy u Dr. Machače cítila příjemně a myslím, že i jeho uklidnění mělo vliv na úspěch. Současně tam se mnou chodila paní ve stejné situaci, taky přirozeně otěhotněla před zahájením IVF cyklu
Slyšela jsem, že někomu Dr. Machač nesedl
Nám sedl i jeho humor, když jsem měla nějaké poznámky k tomu, co říkal, tak on na partnera: „Taková je doma pořád?“ ![]()
Tak Vám přeju hodně štěstí a věřím, že jednoho dne budete držet v náručí Váš uzlíček lásky ![]()