Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
AHoj, amh mám 0,12. my právě o darovaných posloucháme od dr na každé schůzce. že každý další cyklus jsou pro nás jen vyhozené peníze a že pravděpodobnost, že by to vyšlo s mými vajíčky se rovná nule..že jediná možnost jak mít děti jsou darovaná. to se hodně těžko poslouchá a hlavně se těžko jde do těch cyklů, když ani dr tomu nevěří
@anyx
Právě proto bych změnila centrum, nebo třeba alespoň se objednala k jinému doktorovi v tom centru kam chodíte teď. Taky záleží i na věku a samozřejmě že když je nízké AMH tak některé ženy konci u darovaných vajíček, ale dělat závěry takhle hned ze startu a ještě k tomu jak píšeš během stimulace a po transferu ti to na psychiku moc nepřidá. Mě bylo 27měla jsem AMH 0.4 až po 3 IVF kdy nebyla ani jedna blastocysta začli mluvit o darovaných vajíčkách, přešli jsme do jiného centra, AMH už bylo 0.28 a mě bylo 29 let, první blastocysta za celé roky a vyšlo to, teď je mi 33, AMH mám mizerných 0.09 a stejně doktorka řekla že to chce si počkat jen na správné vajíčko a vyjde to, jenže my už budeme zkoušet poslední ivf a kdyz to nevyjde tak zůstaneme u jednoho dítěte. Neříkám že ti to určitě vyjde, ale já na tvém místě bych to ještě nevzdávala, určitě ne po jednom IVF. Držím moc palce
Já měla právě po první stimulaci 3 folikuly, ale odebrat se podařil jen jeden a to prý v super kvalitě.. den mi dávali podle embryologa ukázkovou blastocystu. V lednu bychom chtěli podstoupit druhé ivf a to že půjdeme k jinému lékaři jsme se doma domluvili už před nějakou dobou. Jsem pokaždé odcházela jak spráskaný pes. Budu se muset zeptat koordinátorky, zda nám někoho doporučí. Protože už tohle je naše druhá klinika. SI připadám, jak kdybych měla všude jen problémy.. ![]()
@anyx Já měla v květnu 0,07 a v březnu se chytlo vítězné třídeňátko.
Bojuj!!!
@Lucie58 Přesně ten pocit jsem měla já, když se mi na misce krásně vyvíjela embrya, ale pátý den byla kompaktní morula.. Šestý den konec. Také řekli, že by se nechytala. Od té doby už jsem transferovala jen třídeňátka až se jedno chytlo. Hodně jsem četla a prostě některá na misce do pátého dne nedojdou. Navíc tu hodně lidí psalo, že i z kompaktních morul mají zdravé děti. Já už na čekání do pátého dne psychicky neměla.
@anyx Darovana vajicka jsou nejsnadnejsi cesta, pokud jste s tim smireni, tak proc ne… Ale urcite to nevzdavej a nezustsvej u lekarky, ktera te nepovzbudi.. a doporucuji chtot priste jine leky, jiny protokol.. nikdy nevis, co ti lip sedne.. pokud jsou 1-2 vajicka, tak pak je furt moznost nativu a minimalek a vkladat 3-4 denni a mrazit drive.
Ja pri mem mizernem amh mela dvakrat v roce 2025 dobry vysledek a na treti jsem zmenila lek a nereagovala jsem!
@Sim7 píše: Více
No my s darovanými právě nejsme vůbec smíření a nějak si to neumíme vůbec představit.
Já měla minimální protokol, protože dr říkala, že s mým amh jiný ani nemá smysl, že by ten výsledek byl stejný s injekcemi za x tisíc a s tabletkami za pár stovek. I tak se povedlo vytvořit 3 folikuly,
Ted v tomto cyklu chci jít na utz v ovulaci. Zajímá mě, zda se mi folikuly tvoří i bez stimulace, ale už určitě jiný lékař.
@jahoda222 Ahoj, zpráva sice nebyla pro mě, ale můžu se zeptat, do jakého centra chodíš, že pracují i s takovýmto AMH? Já mám ještě méně a už se bojím že mi v každém centru řeknou, že pouze darované..
IVF clinic Olomouc MUDr. Machač. Mám to tam fakt daleko, ale stálo to za to. Kdybych ho nenašla zde v diskuzích, dítě nemám. Jinde mi kazili pokus za pokusem. Byl pro mě poslední možnost. Vyšlo to u nich na potřetí. V tu dobu jsem musela mít AMH ještě míň.
@jahoda222 To je skvělé, že se našel doktor, který byl ochotný na tom pracovat i s nižším AMH. Nad Olomoucí uvažuji snad rok, jenže to mám také daleko.. A někde v diskuzích jsem četla, že už to není s centrem takové, jak bývalo. Je těžké se prý k němu přímo dostat.
Můžu se ještě zeptat cyklus jsi měla v pohodě i s tímto AMH?
Naše cesta tam skoro tři hodiny! Šla jsem z pekla do ráje. Jsou tam hodní a on je neskutečný. Na každou návštěvu jsem se těšila, dodával nám tolik naděje. Jinde by mi dali cizí a to jsem nedávala v hlavě. Je těžké se k němu dostat, ale jde to a na první konzultaci úplně v poho. Když on řekne, že je to v háji, tak jste udělali vše. Jemu jde fakt o lidi. Když jsem mu přivezla dceru ukázat brečel.
Jeďte a nepřemýšlejte o tom. Já řešila dálku a trpěla dobu v blízkém centru. Bývalo by to vyšlo dříve. Měla jsem vše ukázkové cyklus jak hodinky, hlen, sliznice, ale prostě věk a taky imunologie.
@Julkavig @Sim7 Krásný den, chtěla jsem předat další zkušenost s Duostimem jelikož mi přijde, že není moc informací. Mam AMH 0,4 a v druhé lutealni fazi jsem mela 8 folikulu!! 5 vajíček a vsech 5 zralých a oplodněných. Samozřejmě je to furt začátek, ale za posledních X let jsem takový výsledek neměla. Doktor říkal, že ho doporučuje ženám s hodně nízkým AMH, protože má zkušenost, že v druhé fázi je jich hodně nebo více kvalitních, ale v takový počet jsme nevěřili.
@anyx
že se nechytila první blastocysta je úplně normální i u žen které mají AMH v normě
Ahoj, promiň vím že tato zpráva nebyla pro mě, ale já bych z toho centra odešla. Co to je za doktora ze hned od začátku navrhuje darovaná vajíčka? To mě dost překvapilo, jaké máš AMH? Pokud máte vajíčka a dokonce i blastocystu, proč by se neuchytila? Přijde mi jako kdyby doktorovi šlo o peníze