Za jak dlouho se ztratí mléko, když kojím jen v noci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
4.5.12 19:28

možná že je to i tím :| já tě chápu že ho nechceš učit aby si v noci hrál, já bych to taky nedělala ted mám týdeního chlapečka ale až vyroste tak ho to rozhodně učit také nebudu :) to víš moje sestra děti strašně miluje a proto je i tak rozmazluje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samberry
4.5.12 19:30

Dcera( 5,5 měsíce) je to samo, od narození do 4 měsíců spala 12 hodin v kuse, pak se začala probouzet uprostřed noci a pije hodně hladově, takže asi hlad má. jediná výhoda je, že kojím vleže a ona pije tak dlouho až usne a pokud nespím dřív jak ona, přendám ji zpět do postýlky. Hrát ani nic podobnýho bych nezkoušela, noc je na spaní, tak at si nezvyká na nic jinýho. Chci zkusit odstříkat mlíko a udělat ji kaši, jestli ji to víc zasytí, ale jinak to řešit nebudu, mám kamarádky, co jim děti mnohem starší vstávají i víckrát za noc…

• Citovat
  • Upravit
47759
4.5.12 19:30

Kolem 6mesice jeste byva posledni spurt. Vyzaduje i pres den castejsi kojeni ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.5.12 19:57

Pres den mi prso odmita :-/ Dost casto se u toho vylozen pereme. Menim nekolikrat polohu, aby aspon neco vypil.
Taky kojime v leze, ale on neusne. Ja ano, on me pak budi, ze je najedeny, tak ho soupnu do postylky, vypada, ze usne, ale mrskne sebou na brisko a je po spani.
Navic mi neprijde, ze zas tak hladove nepije.

• Citovat
  • Upravit
merett
4.5.12 20:21

a nerostou mu zoubky? věk by na to měl

• Citovat
  • Upravit
Billi
4.5.12 20:26

Nevím :nevim: . Slintá tak nějak standartně, teplotu nemá…

• Citovat
  • Upravit
merett
4.5.12 20:30

a když se vzbudí tak pláče? pokud si jen brouká a vrtí se tak bych si ho asi nevšímala, pokud pláče tak zkus dudel nebo čaj a pokud ani to ne tak bych asi nakojila a šup zpět do postele a dělala že spím. Třeba se bude chvíli vrtět a usne sám

• Citovat
  • Upravit
Billi
4.5.12 20:37

Vzbudí se a mele se, tak si ho nevšímám. Pak začne natahovat, dám mu dudla, přetočím na bok a hodím na něj plínu (tak usína večer a dřív to zabíralo, když se náhodou v noci probudil) případně zapnu kolotoč, vyplivne dudla, zmuchlá plínu a chvíli klid, pak znova začne natahovat (to je cca 40 minut od probuzení), dostane čaj, dalších 20 minut klid. Pak teda nevydržím a nakojím. Položím zpátky do postýlky. Vrtí se, povídá, kňourá. Cca hodinu to vydržím a když neusne, tak znova dám prso a to usíná skoro okamžitě.
Tohle začalo poté, co několik nocí po hodině brečel ze spaní :nevim: (i 5-6× za noc).

• Citovat
  • Upravit
743
4.5.12 20:46

Dcera do šesti měsíců spala celou noc, s příkrmy se začala budit.. přesně jak píšeš. Dopadlo to tak, že jsem ji až do devíti měsíců v noci co 1,5 hod. Pak jsem kojit přestala, došly síly :)
Přemýšlím, co bych tenkrát udělala jinak, ale myslím, že zabránit tomu prostě nejde.. :think: Nechci teda strašit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.5.12 20:51

@Dorka_X U nás to taky začalo s příkrmy. A to kojím pořád stejně často :think: Klidně bych i kojila, to mi zas tak nevadí (když pominu, že se to naučí), ale vadí mi, že pak nechce spát. A v těch 9 měsících jsi ji odnaučila nočnímu kojení? Nebo jste přešli na UM?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
4.5.12 20:53

Ahoj Billi, pořád na tebe narážím :mrgreen: No u nás je to jak na houpačce - třeba tři dny za sebou se nakojí ve 21 a pak spí až 6 nebo 7 a pak se zase pár nocí budí ve 3 (to je asi nějaká zakletá hodina :lol: ) a chce prso, ale sosá hodně není to jen nějaký ocumlávání a pak u toho rovnou usne.. Ještě jsem nevypátrala co na to má vliv.. Jinak zoubky už má dva a teď se pořád rejpe prstem na jednom místě, takže se mi zdá, že snad příjde i třetí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
4.5.12 20:57

Přešli na UM.. Do té doby ho odmítala, i láhev - takže jsem kojit musela. Pak se asi nade mnou slitovala a přešli jsme na UM. První noc se vzbudila klasicky pětkrát, druhou dvakrát a teď se v noci vzbudí tak jednou týdně.
Jinak když dcera v noci brblá, tak ji vezmu do postele k nám.. moc výchovný to asi není 8) ale pomáhá to, hned usne a spí až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.5.12 20:58

@gabriela82 :mavam: , u nás to je bohužel poslední dobou stejné. Chodí spát pořád stejně. Kolem osmé je v postýlce a usíná. To už se nám povedlo, že opět usíná sám a bez problémů. Nejvíc mě dostává, jak je unavený a nedospaný, tak se pak nakojí třeba kolem osmé a u prsa vytuhne 8o a spí klidně další dvě hoďky. Což se mně už nepovede… Budit ho nechci, protože je pak tak protivnej, že je na zabití.
Kdyby sosal, tak neřeknu, ale on dělá u prsa ofuky i v noci. Jako pije, ale jen tak aby se neřeklo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Billi
4.5.12 21:01

@Dorka_X, on je na UM zvyklý, dostává ho na noc, protože už je málo mlíka a řve usedavě dokud se nedorazí.
Do postele jsem ho vzala. Otočil se na bříško, doplazil se k manželovi a nacpal mu prsty do očí a hrozně se tomu smál (já taky, manžel ne). Když jsem mu v tom chtěla zabránit, tak řval… Pokud u nás v posteli usne, tak vydrží cca 10 minut, pak se já nebo chlap pohneme a dítě je vzhůru.

• Citovat
  • Upravit
743
4.5.12 21:06

aha :mrgreen: :mrgreen: tak to neporadím, to budeš muset hledat vlastní „recept“.. Malá je totiž vyloženě nadšená, že leží s náma v posteli..obejmu ji a hned spí, jak dudek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová