Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Malá taky, položím jí do svý postele, okamžitě je ticho, lehnu si k ní, ona se ke mě otočí čelem a spinkáme ![]()
@Anonymní píše:
ahoj holky, nevím co mám dělat. Snažím se omezit noční kojení u roční dcery. Budí se po dvou, někdy po třech hodinách. Řekla jsem si, že kolem půlnoci ji prostě nedám a nakojit dostane až ve tři. Takže se ji snažím utišovat v náručí. Co tak čtu, tak takovéhle odnaučování trvá tři dny, my s tím bojujem už podruhé a i dva týdny a zatím bez úspěchu. Nevím co už mám dělat a něco asi dělám blbě. V sedm dostane kaši a dokojím, okolo půl desáté jsem jí teď začala dávat nutrilon, ať dýl spí - možná tohle způsobuje ten problém, ale zkoušela jsem to i bez něj. Já už fakt nevím, nejradši bych zrušila celé kojení, ale jde vidět, že by to malé hodně chybělo.
Tak my máme ted to samý, taky kluk, 13. měsíců, většinou se mi budí na kojení po dvou hodkách, někdy spí déle, ale to je fakt ojediněle. když nedostane prso, je to strašnej hysterák a je schopnej řvát do rána. zkoušela jsem dávat flašku , sunar, vodu, nic, jen prco a hned usne.
Jsou dva támory lidí, co mi radí, jedni, že už takhle velký dítě v noci nejí a druhý že pokud kojím, tak si samo řekne. i doktor říkal, že je to hodně u takhle velkejch kojenejch dětí, to častý kojení, asi kvůli kontaktu.
Přestat kojit nechci, přes den kojím maximálně 1×, většinou víc ani nechce, nebo ho nechci zaplácat mlíkem, aby jedl. jídlo má po dvou hodinách. Stačilo by kdyby se v noci vzbudil tak dvakrát
ale to je asi zatím v nedohlednu.
Neumím si představit, že bych ted chodila do práce po „takové noční šichtě“
@quinny píše:
Ellie u nás to bylo dost podobně jak u vás, akorát já ho kojila v tomhle věku ještě odpoledne, mlíčka už taky bylo míň, aspoň jsem si myslela, ale nespokojený nebyl. Já začla tím, že jsem rušila to noční kojení. Všude píšou, že od půl roka dítě jídlo v noci nepotřebuje, že je to zvyk a ten je železná košiletakže jsem odhodlaná nastoupila s tím, že prostě v noci jen vodičku (pokud není zvyklý na lahev tak z hrnečku klidně, dudlík a spát). úplně lehký to není to netvrdím, ale tak po týdnu už byl s vodou naprosto spokojený a tak za 2 měsíce stačil jen dudlík a vzápětí se přestal budit úplně. Začla bych asi tím půlnočním kojením a odbourala bych to
Nesrovnávej prcka s prckem kamarádky, každý mimčo je naprosto jiný. My třeba nespali pořádně skoro do roka, ale teď s pevným režimem prospí celou noc, naprosto v klidu a ty maminy, kterým spaly děti od mimísků dobře většinou zápasí
Za jak dlouho se mlíčko ztratí se říct nedá, my kojili poslední měsíc jen ráno už, asi 3 týdny už nekojím a mlíčko mám pořád
Neboj ono bude líp
My jsme právě ted dudlíky odnaučili a jinej jako na flašce v noci nechce vidět, ani hrnek, to zlostí vylije, jak mě strká zlostí, že nedostal prso
Děti jsou prý schopné spát bez jídla už od půl roka.. Moje Dr. taky říká že jí nebudí hlad, ale že je to tak ze zvyku.. A ta moje beruška se k tomu zvyku ještě napucne
Mě to zas tak nevadí, nechápu proč, ale i půl roku po porodu stále chodím 3× za noc čůrat
Nebo je to taky možná jen ze zvyku ![]()
@gabriela82, když ho dám k sobě čelem, začíná automaticky hledat prso a když ho nenajde, je vzteklý. A to může být minutu po jídle, kdy mu mlíko teče i ušima… Jediné, co zabírá je, že když není manžel doma, tak ležím na jeho půlce a džím malého za ruku. V postýlce nejde, má kolem celé mantinel, jinak jsem ho 5× za noc vymotávala ze šprušlíků.
@gabriela82, mně doktorka řekla, že ho v noci MUSÍM kojit 3×, protože děti do roka na to mají nárok a když mu místo toho dám dudlík, tak jsem tyranka… Mně se ho to nechce učit, ale asi nemáme jinou možnost. Nebo ho nechám 4 noci jen s tatínkem a půjdu na gauč. Chlapa to neprobere a když jo, prsa s mlíkem nemá ![]()
@Billi Tak to malá je zásadová, když má dost a já jí ještě nabízím tak mě normálně seřve!
A hlavně když má dost, tak si s prsem hraje a teď s těma zoubkama už to taková sranda není
Takže když se pustí, tak už jí raději nenabízím… Jdu kojit ![]()
Tak jo, abych jí zase nepřechválila, už jsem zpátky, parkrát si potáhla a usnula u prsa.. Tak jsem se odpojila a dala jí dudlík.. Tak uvidíme, jestli to dá až do rána.. ![]()
@Billi Nemusíš
Já je neposlouchala ani v porodnici, jela jsem si, tak aby to vyhovovalo mě.. Ale malá měla takový přírůstky, že mi nikdo neřekl ani půl slova ![]()
@gabriela82, nemusím a neposlouchám
V porodnici jsem ještě poslouchala. Pak jsem ale poslouchala doktorku doma a málem nás to stálo kojení (malému opravdu nestačilo sát 15 minut z jednoho prsa…)
Tak ať jí to vydrží. malý usnul v osm. Do tří bude klid (snad).
Dotaz ohledně nočního kojení: Malá mi už asi 14 dní spí celou noc, dám ji spát v osm, devět večer a chrní si v pohodě třeba do pěti, šesti rána. Dřív se budila v noci alespoň na dvě kojení a teď takhle chrupká. Dneska už jsem nevydržela a musela jsem ji v půl páté vytáhnout z postele, aby mě vycucla. Měla jsem totiž pocit, že mi jinak prasknou prsa. Přes den pije krásně po těch 3 hodinkách, ale v noci prostě spí. Na jednu stranu jsem hrozně ráda, že spokojeně spinká, ale na druhou se bojím, aby pak nebylo málo mlíčka, když se tvoří v noci a v noci není žádný odbyt. Měli jste to některá takto? Kojili jste pořád dál, nenastaly nějaké potíže?
@Jiti88 Měla jsem to úplně stejně přesně takhle ve dvou měsícíh. V půlroce se budila co 2 hodiny
.
A neboj mlíka bylo dost a když jsem cítila bolest a že jsou nalitý prsa (mívala jsem pod sebou úplně kaluže
, tak jsem ji spící přiložila a ona byla takovej savec, že se krásně napila a spala dál ![]()
@avm3 to já když jí dám, tak taky bere, ale zase nevím, jestli ji teda mám budit, když tak klidně spí..
@Jiti88 moje mladsi spala celu noc taky od dvou mesicu. Priberala hezky tak som ju v noci vobec nebudila a uzivala si spanku
.Ked mala pol roka tak asi kvoli zubkom sa zacala budit tak 2 krat v noci a to ju drzalo az do 15 mesiacoch kedy som ju ale uz v noci odstavila, pretoze sa zacala budit kazdu hodinku a chcela prso. A kojena byla do necelych 2 rokov.
@Jiti88 píše:
@avm3 to já když jí dám, tak taky bere, ale zase nevím, jestli ji teda mám budit, když tak klidně spí..
kdyz hezky pribera tak ju nebud.
@avm3 o kalužích mi ani nemluv, musím spát s podprsenkou a vložkami a stejně to někdy vyteče skrz. Ještě že máme staré postele, protože za ty dva měsíce je ta matrace totálně zničená.. ![]()