Jak odnaučit noční kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
23.11.19 14:06

Stejný pripad

Ahoj, řeším úplně stejnou situaci. Kolikrát se vzbudí i 15×, dudlík taky nechce. Vlastně nechce ani žádnou lahev se savickou. Jen prsa, prsa, prsa. Bude ji 9 měsíců. A v týdnu budu taky zkoušet ten drastak nedat ji v noci. S kým se bavím, kdo dává UM, všem spí děti celou noc. Pak mě úplně vytáčí, že kojení, když je to tak super věc udělá tohle z matky. Unavenyho dudlíka :)) ale je nás hodně. Držme se. Každopádně není den, kdy bych nepremyslela, že už odstavim. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.11.19 14:16
@Andys89 píše:
Ahoj, řeším úplně stejnou situaci. Kolikrát se vzbudí i 15×, dudlík taky nechce. Vlastně nechce ani žádnou lahev se savickou. Jen prsa, prsa, prsa. Bude ji 9 měsíců. A v týdnu budu taky zkoušet ten drastak nedat ji v noci. S kým se bavím, kdo dává UM, všem spí děti celou noc. Pak mě úplně vytáčí, že kojení, když je to tak super věc udělá tohle z matky. Unavenyho dudlíka :)) ale je nás hodně. Držme se. Každopádně není den, kdy bych nepremyslela, že už odstavim. :zed:

moje dcera byla na UM a nespala celou noc. Do 5m cca se budila 3× za noc. Pak jsem toho zacinala mit plne kecky, buzeni na UM nebylo bohuzel jedine buzeni, spala neskutecne neklidne, vzdychla, hekala, pobrekavala ci naopak se i zasmala ze spanku, vrtela se, kopala do sprusli… no proste, prakticky jsem nespala. Zacala jsem ji pomalu odvykat tim, ze jsem nereagovala na prvni zaknournuti, ze by chtela napit. Mozna jsem s tim zacala i nejaky ten tyden driv, uz si to presne nevybavuju. Trvalo to tydny, ale ze 3h intervalu jsme se postupne propracovali na 5h a to uz byla vyhra.

Nekdy na 10m jsem ji mela vytrenovanou tak, ze uz chtela UM jenom jednou za noc, nekdy ani to ne a prospala celou noc. Mela narazove treba nejake kratsi obdobi, ze se budila jeste na roku a neco a jednou za noc chtela UM, dostala ho a kdyz to trvalo uz nekolik dnu po sobe, tak jsem se snazila zase odnaucit.

Moje mantra byla: v noci se spinka a basta fidli. Na nedostatek netrpela, byla krasne baculata, takze v noci zadne krmeni nepotrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.11.19 14:26
@Andys89 píše:
Ahoj, řeším úplně stejnou situaci. Kolikrát se vzbudí i 15×, dudlík taky nechce. Vlastně nechce ani žádnou lahev se savickou. Jen prsa, prsa, prsa. Bude ji 9 měsíců. A v týdnu budu taky zkoušet ten drastak nedat ji v noci. S kým se bavím, kdo dává UM, všem spí děti celou noc. Pak mě úplně vytáčí, že kojení, když je to tak super věc udělá tohle z matky. Unavenyho dudlíka :)) ale je nás hodně. Držme se. Každopádně není den, kdy bych nepremyslela, že už odstavim. :zed:

Jak už jsem tady psala, dávej prso jen na pití, ne na dudlání místo dudlíku. Prostě jakmile se napije, tak ji odpoj.

Kojení v noci je pro miminka přirozená věc, ale dá se to myslím (kromě hodně náročných dětí) udržet na úrovni, která je pro mámu snesitelná.

Já třeba pořád kojím 22 měsíční a při každé nemoci jsem za to neskutečně vděčná, nedovedu si představit mít dítě na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
23.11.19 14:33

@Lucie_Sx jenze ona v noci fakt vydrží pít i 20 minut. Že to není vyloženě jen o dudlani. Ale jo, máš pravdu, udělala jsem si to určitě sama. Ono je pohodlnější strčit prso, než uspavat. Další věc, teď lezou zuby a je pricucnuta taky mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
23.11.19 14:34

@warita tak to si prvni případ, kdy něco podobného slyším. Takže sis to taky uzila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.11.19 14:36
@Andys89 píše:
@warita tak to si prvni případ, kdy něco podobného slyším. Takže sis to taky uzila :think:

jo, bylo to narocne. Za mesic rodim druhatko, takze hodne se mi ted vraci vzpominky a mam obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.11.19 14:36
@Andys89 píše:
@Lucie_Sx jenze ona v noci fakt vydrží pít i 20 minut. Že to není vyloženě jen o dudlani. Ale jo, máš pravdu, udělala jsem si to určitě sama. Ono je pohodlnější strčit prso, než uspavat. Další věc, teď lezou zuby a je pricucnuta taky mnohem víc.

Taky uspávám prsem, to ničemu nevadí. Je to pohodlné :-).
Miminko je malé jen jednou a prostě to kojení potřebuje.
Jen je potřeba to nastavit tak, aby se z člověka fakt nestal dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
26.11.19 22:07

Ahoj řeším něco podobného, ale malému je téměř 16m. Nikdy nespal dobre, od malička časté buzení. Okolo 6 m si pamatuju že sebou i hodně mlel a vydával zvuky, ale to pak přešlo. Ale poslední měsíce už byl fakt nonstop na prsu a jakmile jsem ho jemne odendala tak řev. Takže jsem se rozhodla noční odbourat. Zatím tři noci a budí se pořad, ale je dobré, že v tomhle věku už dost rozumí, takže mu vysvetluju, že mlíčko spinká a bude ráno. Zkoušeli jsme i že jsem spala vedle, ale to jsem nedávala, takže spíme všichni spolu jako vždycky a u pár peobuzení už stačilo i přitulení a hlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
27.11.19 14:48

@CoffeeLady a od kdy to dítě tak začne rozumět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
27.11.19 22:29

@Andys89 no malej začal říkat není tak ve 13 M takže to uz i chápal dobre i význam. Hlavně jde podle me o to jsk to kdo cítí. Já do toho ukončení nočního kojení dozrála až teď. A teda musela jsem mu oddělit postel a usinani od kojení, takže teď kojime jen vsedě a uspavame v nositku, hlazenim, zpivanim. Což si taky myslím, ze by dřív neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová