Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno
já se akorát oblíknu a mažu na srdíčko. Pak si jedu pro tu přebalovací podložku a pro lehátko
Dneska jsem se konečně vyspala
Magnésko asi pomáhá.
Hele já ten porod nijak jako neřeším. Hlavně ani nevím, jestli nebude ten císař nakonec. Jediné co vím je, že budu rodit ve vedlejším městě.. protože tady ani omylem - personál hnusný, kord na mladé rodičky, přístup že byste brečely…
@Tůmička Víš,co by ti řekly některý ty zasloužilé rodičky o tom, jak jsi napsala, že je personál hnusný a ten přístup, že pojedeš rodit do vedlejšího města. Že my prvorodičky jsme hrozně přecitlivělé! To už jsem si taky zažila, když jsem slyšela horory na naše porodní a pana doktora. Že jsme rozežrané z Amerických filmů.
Jediné, o co mi jde, tak aby mi tak nějak všechno řekli, co mě budou dělat a byla bych vděčná, když by na mě sestřičky nebyly nepříjemné-tudíž neječely a nebraly mě jako kus krávy, co rodí tele
To si myslím, že nejsou zas tak velké nároky, ne?
@Talunka Jo, tak přesně tohle mi „stačilo“ taky.. dítě budu mít prvně, takže bych opravdu potřebovala vědět některý věci víc do detailů, než ty co už je umí levou zadní.. ale fakt u nás jsou hnusný. Kojení ti ukážkou jednou a pak (protože je to přece naprosto přirozená věc) tě nechají napospas osudu a baví se s tebou, až když máš rozkousané bradavky.. ve vedlejším městě za tebou chodí na každé krmení první dny a kouká a radí.. fakt o něčem jiném.. ale to je jedno.. at si každej říká co chce. Já u nás rodit nebudu.
Ha dalsi super diskuze, trochu sem tam zavirila prach asi uz jen z principu, co tam je zas za slepice, mne to nechava chladnou, ale bavi mne je uz jen tak provokovat, potkat takovy moralistky, tak snad jen par facek, aby se jim rozsvitilo ![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/
kdo se chce pobavit, zde je odkaz
![]()
Ahojte holky!
taks ezas hlásím, včera nám opět nešel internet
ale tentokrát nebyli na vině sousedi, bylo to wifinou, museli jsme se napojit na kabel, ještě že mám doma ajťáka ![]()
jak jste psaly o sportu, taky bych si ráda skákla na aerobic, nebo na spinning, a zumbu, tu já ráda mooc. a taky budu muset počkat až bude mimís venku, ale pak to beru útokem, a že mám čím natřásat a co shazovat ![]()
@Tůmička no myslím si že vybrat si dobrou porodnici je základ, a prdlajs že jsme zhejčkaný, já taky očekávám, že se ke mě budou chovat jako ke člověku, navíc v takový citlivý chvíli, a já jsem cítinka
, já potřebuju aby mi všechno bylo vysvětleno, aby se na mě nenaléhalo a nejvíc nenávidím pocit, když si se mnou doktoři dělaj co chtějí, bez ohledu na to, jak to cítím nebo chci já, nebo nejsem vůbec onformovaná o tom co dělaj a hlavně proč to vlastně dělaj, na mě se musí pomaleji ![]()
a to srdíčko ti dopadlo jak? ![]()
já jdu k doktorovi zítra, ale jelikož je mi dobře a nic mě nebolí, tak očekávám, že bude vše oukej ![]()
holky kolik cca přibíráte nebo jste přibíraly měsíčně? já jen, že se mi to pohybuje v rozmezí 1.5kg až 2 kg, tak mě zajímá jak jste na tom vy ![]()
Zdravím dámy, potřebuju jednu zdravou radu. před pár dny jsem díky testu zjistila že bych měla být těhotná… jenže v neděli jsem začala špinit krev byla spíš hnědá a nebylo to moc. No a dneska mě celý den bolí břich, teda spíš asi v podbříšku vystřeluje to i do zad, jsem unavená a podrážděná… Může to být průběh normálního těhotenství (protože krvácení a špinění může být, jak jsem se dočetla)ale nevím ty bolesti jsou fakt dost nepříjemné… poradí mi nějaká zkušená mamina? díky
@Šalvějka @Lindii Tak srdíčko má malý naprosto v pořádku
jen se nechtěl fotit ![]()
Já si právě taky myslím, že ta porodnice je důležitá.
@Šalvějka samozřejmě, že vše bude oukej
a je super, že je ti dobře. Mě taky konečně
a s tím přibíráním.. o tom já bych asi nic říkat neměla
já mám pořád dole dvě kila od původní váhy ![]()
@Tůmička tak to jsou dobre zpravy a s porodnici te chapu, kazdy ma pravos i vybrat, nevim proc by sme se sebou mely nechat nejak zametat, takhle si clovek v tu chvili pripada nicotnej u porodu a jeste poslouchat reci, to zrovna na nalade neprida
@wendy0702 ahoj,tezko rict, jestli to byla jako opravdu tekuta krev, asi bys mela rychle k dr..pokud spineni, pak by mohlo jit o zahnizdovani a obcas se to stava, ale byt tebou radsi zajedu k dr, aby ti to potvrdil nebo vyvratil..
@Tůmička jééé to se máš
to bych taky brala, nepřibírat a přitom hezky těhotnět bez újmy na prckoj
já začínám mít nějakou asi těhu depku z toho jak se zvětšuju, že to prostě není moje tělo, na který jsem byla zvyklá, ale hlavně že čekám zdravý miminko, to je nejdůležitější ![]()
@Šalvějka no ja nejak tak pribirala, ale nejvic se to zvrtlo u mne v 5.a v 6. mesici, to sem za 2 mesice pribrala 10kg, nechapu jak se mi to podarilo, ale proste asi to tak melo byt no, kdyby nebylo tech 10kg, tak si myslim, ze bych celkove taky moc nenabrala, ale ted uz s tim nic nenadelam, telo si to proste udela dle sveho.Ted ke konci uz minimalne treba pul kila, ale mamina mne videla na skype a zda se ji, ze sem pohubla, tak nevim.
@Šalvějka hele vis kolikrat to stvalo mne??Jdu rodit se 20.ti kilama navrh +5, ktery se mi podarilo pred tehu pekne pribrat, cili po porodu mam co delat, abych se zas vesla do sve vahove skupiny, ale uz to neresim, to by se clovek musel zblaznit a cim vic bude clovek ve stresu, tim by to bylo horsi, ted se snestresuj, az bude prcek venku a budes se citit fit, zapracujes na tom, clovek kdyz chce, tak to dokaze ![]()
@Lindii
ale joo, já vím, že máš pravdu, to je asi jen takový to přechodný rozladění, nejsem taky vůbec z nejmenších a tak to možná malinko víc takhle prožívám, samozřejmě zbytečně, zatím jsem nejvíc v jednom měsíci přibrala 2,5 kg, já mám asi největší vítr z toho, aby mi třeba sestřičky v poradně neřekly, že nějak hodně přibírám, nebo aby neměl doktor blbý kecy
i když je všechny můžu mít někde
no joo no, překousnu to a jdem dál ![]()