Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tůmička No asi jo. Já jsem na to nikdy netrpěla. Celý těhu bylo taky v pohodě až teď v uterý mi dktor naměřil míň sice nic neříkal, ale já to na sobě poznám kdy je tlak dole.No já i když si lehnu tak je to stejné. No uvidime zítra jak bude dneska už to nějak doklepem.
myslíš že to do utery vydržíte? jestli už máš takovy bolesti a nedáš nohy k sobě tak si myslím, že to do uterý nevydržíte…
@Mimise Kdyby se ti to do zítra nezlepšilo, určitě si zajdi. Na pohotovost bych s tím taky nechodila, ale k dr. určitě. Proč myslíš do úterý?
@Tůmička jo jo to jsou ony ty růže fakt pěkný, jsem teda zvědavá jak dlouho vydrží…jsem si říkala jestli kytku nebo čokoládu, naštěstí čokoládu jí koupila segra tak já jsem to tou kytkou doplnila
a v čem nebo o co soutěží mamka se ségrou?
jinak ti přeju at je ti líp a aspon trohu ty bolesti ustanou ![]()
@luckaa85 Jestli tam u nich byl ten pytlíček, tak ty vydrží dlouho
měla jsem je snad týden doma. Ségra závodně tancuje a mamka ji tam jela odvést
no ty bolesti mě pěkně štvou. Jako buď ať porodím, nebo ať ustanou, protože tohle mě fakt nebaví
@Tůmička Ahojky kočko.
Nooo, tak že by?
Uklidním tě, tyto bolesti si úživej. Jak mi řekla PA při příjezdu do porodnice a já se tam kroutila, že mě to bolí-Maminko, to nic není. Připravte se, že porod k…y bolí.-
A pak mi řekla paní doktorka, že bolest je kámoš a potřebujeme to ![]()
Ahoj holky.Tak naše Eli už je pěkná ďáblice! Kožky jen lítají, ruky má všude, hlasitě ječí
A včera se mi otočila za pomocí polštáře na bříško. Už ji nemůžu nechat bez dohledu ![]()
A taky už se mi osypala, trošku. A taky jsem pátrala po čem-no po prášku na praní!!!
Zas…ý Persil! ![]()
A já byla u pana doktora na prohlídce a nic moc. Nesmím tahat nic těžkého, ležím na břiše a beru prášky. Děloho prý ještě není tak jak má. Nějak se špatně zatahovala. A je fakt, že mi teda není nic moc.Furt mám pocit jak kdybych dělala 100 sklapovaček naráz! Akorát mě děsí, že pokud se to měsíce nespraví jdu pod kudlu
No, uvidíme za týden, co mi řeknou na ultrazvuku.
Tak přeji hezký den, snad se nám to počasí spraví. Jo a v sobotu jdeme na Vítání občánků. Objednávala jsem Eli šatičky a ještě nedošly, tak snad dojdou, aby byla frajerka ![]()
@Talunka Ahoj
Tyjo to je fičák co, jak ty prckové dělají pokroky před očima
Je to krásný a je to super, že se má malá k světu ![]()
Co ta Lindii nevíš? Vůbec tu nebyla a už je to dlouho. Doufám, že je prostě jen totálně vytížená matka a nic se neděje.
Snad Ti ty prášky zaberou…zas si říkám, že když nasadili prášky a nechávají Ti ještě měsíc, tak to nebude tak hrozný a spraví se to samo, jináč by Tě hnali asi hned…tak se drž
to bude urče dobrý, děloha jedna potvorácká žejo ![]()
@Talunka Ahoj, to tak neuvěřitelně letí! Doufám, že se dáš do kupy i bez pomoci zákroku a že si vítání občánků užijete. ![]()
@Talunka Ahojky, tak ony ty bolesti nejsou nic hrozného jako. Občas teda musím prodýchat, ale zatím se u toho směju
ale nebaví mě to víš. Prostě bych si strašně přála být do porodu v pohodě a pak aby to přišlo najednou, nebo ať to teda vyprdnu teď.. tohle období mezi mě prostě nebaví. V podstatě se jinak cítím v pohodě. Bříško nemám nijak velké, váhový přírůstek téměř žádný, otoky žádné. Až na ty bolesti se prostě cítím dobře.
Jůůůů, to vám malá dělá krásné pokroky. To není možný, že už jí jsou dva měsíce. Ono to strašně utíká
se bojím, že to uteče tak rychle, že to ani nestačím vstřebat a užít si to a budu kňourat o další ![]()
@Berousik Čauky.Tyyy jo, o Lindi nevím. Psala jsem jí sms a ani neodpověděla, tak snad se nic neděje ![]()
Máš pravdu, je to fičák
Za chvilku si přijde říct o kapesné ![]()
@katehon Ahojky.Koukám,že chcete Terezku. Kamoška má měsíc Terezku a říkají jí Térynka
A vítání občánků děláme jen proto, že jsme se vzali na tajnačku a bylo nám to vyčteno mým tchánem
Tak aspoň mají nějakou šaškárnu, rodičové. Jo a dostaneme prý plinky.Tak co neudělat pro balík Pampersek
Nééé, zveličuju. Malá bude mít památku a my taky, pokud bude tchýně v nějaké bezva náladě!
No a mám další perličku o ní, tak až budu mít čas, tak vám o ní písnu. Ona si totiž vyběhává invalidní důchod a je jen hypochondr. Takže se zasmějete nad jejíma argumentama a nápada. ![]()
@Tůmička Druhé? No ani omylem, zatím
Ale je fakt, že co holky mají dvě děti, tak si to druhé užily a uňunaly víc. Už věděly jak na to ![]()
Holky já vám něco řeknu. Jako. Asi jsem staromódní, ale přijde mi, že dnešní holky jsou hrozně vepředu. A mám docela obavu z toho, co bude, až bude Aneta na základce a jak dokážeme s mužem najít tu hranici, kdy je něco normální a kdy je to úlet. A aby nebyla ve škole za blbku. Příklad: Muž má nevlastní sestru, je jí 11 let. Je to dcera od přítele od tchyně. Před vánocema jsem volala tchyni a ptala jsem se, co jí koupit. Přej šminky! Řasenku, laky na nehty, mejkap…a tak. No ruce bych jí v 11 zpřerážela! Já mít v 11 letech namalovanej nehet, tak by mě naši pěkně hnali! Říkala jsem to Mílovi a naštěstí v tomhle máme stejnej názor, takže jsme jí sice malování koupili, ale v papírnictví. Nakoupili jsme sady barev a fixek a tak. Jedenáctiletá holka si má přece malovat a hrát si s panenkama! S protáhlou hubou dárek přijala, puberta v plným proudu. Já tohle ale nechci…zároveň vím, že by zase byla ve škole za méněcennou, děti jsou v tomhle hrozně kruté. Ale je to mazec. Říkal mi muž, že jel z práce a na přechodu holka, mooooc pěkná
V sukýnce, pěkný nohy, namalovaná, načesaná, fakt kočka. Tak zastavil, že ji pustí a aby se koukl, chlap no
a když se podíval pořádně, tak to prej bylo něco jako jeho ségra. Malá holka! fuj velenosti du blejt ![]()
@Berousik Hele já mám ségru, v září jí bude 12 a ta je naopak od těhle holek úplně jiná. Ráda se oblíká, aby jí to slušelo (je to prostě holka), ale má tak maximálně nalakovaný nehty. Občas si třeba přetře hubu leskem nebo barvičkou nebo tak něco, ale rozhodně se nemaluje. Mamka by jí taky dala čouda. A já pak taky. Je to tanečnice, takže tam jí vždycky zmalujou, ale to jen na soutěž. Ale mám na to stejný názor jak ty.. A kluky - ty bych zase poslala na vojnu
Jo a jinak co nového. Ráno mě bolelo břicho a to docela dost. Tak jsem si říkala A!!! poslíčci
Protože to bolelo fakt dost, napustila jsem si vanu a jak jsem si to bříško prohřála, tak jsem najednou měla docela i vířivku
Takže poslíčci to nebyli, prďáci to byli ![]()
Včera se mi vrátil muž z cyklotoulek, vyzvedla jsem si ho zase v Chocni na nádraží, byl šťastný, bez rýmičky, opálený, zpocený, smrděl a byl lehce namazaný
Vypadal jak malý kluk a já znova pocítila tu ooooobrovskou lásku co k němu cítím a jak mi ty 4 dny chyběl a tak prostě
![]()
Stavili jsme se u našich, dala jsem mamce kytičku k svátku matek a šli jsme na houby a našli! Májovky mňam! Udělala jsem dnes kulajdu a je výborná ![]()
Pak si dal sprchu a usnul u hokeje, byl fakt hotovej, plnej zážitků
![]()
@Tůmička Na vojnu jo? Já teda ne. Komoušská vojna byla dlouhá, dva a půl roku nebo kolik to bylo je fakt dost, kluk vystuduje školu, třeba i nastoupí do práce a pak musí na vojnu, která mu to všechno jenom zkomplikuje a ještě mu tam tloukli do hlavy komoušský nesmysly. A vojna co byla potom? Na ten rok totální pohody…tam se ti kluci naučili jenom chlastat. Myslím, že z kluka chlapa udělá zase jenom výchova. Ne servis od maminky, ale samostatnost. Seš dospělej, tak se starej, postav se na svoje nohy. Ne že bude do třiceti u mamky, která mu vyžehlí, vypere, uvaří, uklidí…A hlavně to, co bylo špatně 18 let potom jeden rok drilu nespraví.
K těm holkám - hele já ve dvanácti objevila bárbínu s kenem, neříkám, že se vždycky chovali slušně
ale furt to byly panenky ![]()
Ahoj tak o občas vidím venku za holky, jak vypadaj, člověk ani neodhadne pomalu kolik jim je, zmalovaný až hrůza.
ale myslím že je to asi fakt výchovou a o tom co to dítě vidí doma, i když já se nikdy moc nemalovala rozhodně ne když jsem byla malá, a zase mamka docela jo ale tak decentně, žádný masky na ksicht.
a s tou vojnou-no mám v okolí pár kluků který by tu vojnu potřebovali jako sůl, viz jeden rok po škole kterou udělal s odřenýma ušima, do práce se nehrne a naví je to nemehlo, takže trochu drilu by jemu určitě neškodilo.
a jinak taky jako vy nemám ráda mamahotely a typy kluků který tohle využívají-u maminky všechno a naprosto nepoužitelný pro život. přítel bydlel taky do 25 u rodičů, já jsem třeba šla bydlet pryč v 19.