Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Máte zkušenost s Ceumed Nosátko odsávačka nosních hlenů?
Přidejte zkušenost s Ceumed Nosátko od...Přečtěte si článek: Nosní odsávačka: Jak a kdy odsávat kojenci rýmu?
@zvědavá borůvka propláchla jsem vodou, aby tam nebyly sople a dala do myčky. eventuelně vyvařit? ![]()
Nedělám to.. Umývám jen vodou. I dudlíky, všechno.. Jen ať se tuží ![]()
A co ty sterilizační tablety?
Tip na nějaké za výhodnou cenu?
sto korun za pět kusů se mi zdá dost ![]()
Njn, ale dítě se narodí až za tři týdny a já mám trochu ucpaný nos.
Mám pocit, že pokud to Nosátko použiji, bylo by vhodnější to pro novorozeně po sobě vysterilizovat ![]()
@zvědavá borůvka a já zas myslím, že by se miminům mělo odsávat co nejméně.. A jen opravdu pokud je co. A řekla bych, že žádný bacil nepřežije tři týdny.
@Sibyla0 píše:
@zvědavá borůvka a já zas myslím, že by se miminům mělo odsávat co nejméně.. A jen opravdu pokud je co. A řekla bych, že žádný bacil nepřežije tři týdny.
Jo, taky si myslím, že bacil zdechne. Teda, některé přežijí dýl, ale ne ty, co způsobují rýmu.
Oplachuji/proplachuji jen horkou vodou.
Jinak pokud to chceš zkusit na sobě, můžeš. Nestrká se to úplně do nosu, jen přiloží. Takže myslím, že eventualita přenosu bacilů je fakt minimální.
PS: Dítě tím „týrám“ vcelku pravidelně, ale ještě jsem nenašla odvahu použít to na sobě. ![]()
Tak jsem to už zkusila, nos se mi trošku uvolnil i když bych řekla, že to nic nevysálo.
Malovala jsem si, jak mi to hezky vysaje ty dutiny do hloubky.
Buď má můj vysavač slabý tah nebo nemám rýmu a za ten ucpaný nos může paradoxně Muconasal.
Vypláchla jsem to horkou vodou.
Syn (1 rok) má už týden rýmu, neustále mu teče z nosíku (naštěstí jen průhledné a bílé), ale když mu chci ty nudličky odsát vysavačovou odsavačkou, jde ven jen nepatrné množství - vlastně se ta odsavačka spíš jen tak ušpiní. Nevím, jestli to je normální, nebo by to mělo odsát víc??
Dělám vše podle návodu - nastříkám Quixx, pak odsávám pět vteřin z každé nosní dírky (druhou neucpávám).
Proto vodovou neodsávám, jen utírám. Odsávačka je dobrá jen na ty hustý zelenožlutý hnusy.
@Sibyla0 píše:
Proto vodovou neodsávám, jen utírám. Odsávačka je dobrá jen na ty hustý zelenožlutý hnusy.
jj, souhlaším, když teče sama vodova, tak bych neodsavala, taky odsavame tu škaredou hustou zelenou
holce je přes pět let, hodně na to trpí, tak ji používame ještě ted
.
@open mind Já teda takovou rýmu taky nikdy neodsávala. Pokud mu ten sopel z toho nosu tekl, tak jsem jen utírala nos a tím to haslo. Ono i častým odsávaním se produkce soplu podporuje. Takže odsávačku používám hlavně na tu hustou rýmu, né na vodovou, která mu teče z nosu..
Holky, máte s tím některá zkušenost? Dostala jsem odsávačku na vysavač a po týdnu jsem si všimla, že tam chybí jedna část…taková ta menší ampulka co je uvnitř té větší. Je to jenom na shromažďování těch hlenů?? Protože mi to šlo do hadičky… Díky za postřehy, nevím jestli můžu dále odsávat, abych tím ještě malé neublížila ![]()