Notebook nebo tablet pro tříleťáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5342
6.11.13 14:12
@Andrejka__20 píše:
@hajánek76 Super, tohle je to co si představuju :kytka: Má někdo doma? :)

Doma mame podobný, ale stejně nejlepší hračkou je můj mobil…fotí, přehrává hudbu a nahrává zvuky…podotykam malou jsem s tím zacházet neucila…všechno se naučila sama…ať žije intuitivní ovládaní :mrgreen:
Jinak ten tablet je dle mého spíš pro starší co umí písmena (teda aspoň ten co máme my). Jinak k negativním reakcím: v době moderních technologií nebudu dítě učit prát na valše, když doma máme automatku (tolik k analogii). Jinak přečetla jsem první stránku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.11.13 14:15

@blorchi http://www. zbozi. cz/vyrobek/mega-bloks-blok-town-domecek-na-hrani/ nebylo to něco jako toto? já kuúpuju právě většinou megablocks a vím že mají i parádnější domečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 14:18
@iTýnka píše:
@Damael no je to každého věc, tady je asi každý za něco jinýho. Pro každého to má nějaký přínos a nějaké mínus. A také záleží naa dítěti. Ale obecně, kdo se k tomuto dostane, má časem problémy se od toho odpoutat. :)

Samozřejmě, protože dneska už třeba papírové dopisy téměř nikdo nepíše, použijeme e-mail. Než zajít do knihovny, tak si potřebné informace vyhledáme na internetu. Svoji léta vystřihovanou kuchařku jsem nedávno s klidným srdcem hodila na půdu, protože většinu receptů si opět stahuji.. Do banky nechodím, mám e-účet.. Děda loni na počítač zapojil celou domácnost, vymysleli ve firmě nějaký dálkový program na ovládání elektřiny, tak to hned montoval :roll:
Ale období, kdy jsem přišla ze školy a třásla se na to, až budu moci hrát hry, odešlo tak rychle, jak rychle se z drahého počítače, který bych mohla rozbít, a který mě odvádí od kamarádů, stala na vysoké škole běžná součást života..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 14:21

@Damael a přesně to je smutné. Protože lidé čím dál více pohodlní, jsou línější, trpí problémy s nadváhou, nemoci očí, epyleptiků je víc… A to nám neudělá jen hrozné životní prostředí, ale i vliv počítačů na člověka. :)
Ale zmiňuji opět, je to na každém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 14:23

@Andrejka__20 Ten hrnec máme taky a kdyby to děti neobrečely, tak ho rozmlátím kladivem :cert: Jsou hračky, u kterých mi ty melodie a písničky nevadí, ale Fisher Price fakt už nemůžu ani cítit. Obávám se, že „ovladač mám a budu si hrát, budu s ním teď všechn věci ovládat“ mně bude doživotně strašit ve snech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 14:24
@blorchi píše:
No prave, nechce se mi vyhazovat prachy za originalni lego, ty cenu jsou podle me hrozne vysoke. Tohle mi prislo fajn :nevim: Ja uz to taky nekde zahledla, ale nevim kde :zed:

Když na to natrefím, dám ti vědět.. MMB jsi projela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
6.11.13 14:25

@Andrejka__20 tablet je mnohem lepsi. Nase starsi ma od 5 let iPad a mensi (1,5) uz pochopitelne umi vybarvovat a zakladni hry. Notebook jsme starsi davali muj starsi asi ve dvou letech, ale ten se hur ovlada (tablet je intuitivnejsi) a je celkove tezsi. Rozbit se da oboje. Do notasu se da navic neco vylit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 14:26
@cizova píše:
@blorchi http://www. zbozi. cz/vyrobek/mega-bloks-blok-town-domecek-na-hrani/ nebylo to něco jako toto? já kuúpuju právě většinou megablocks a vím že mají i parádnější domečky

Jo, to je ono :dance: :dance: :dance:
@blorchi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
6.11.13 14:27

Holkyyyy dik mrknuu :pankac:

• Citovat
  • Upravit
20155
6.11.13 14:30
@iTýnka píše:
@Damael a přesně to je smutné. Protože lidé čím dál více pohodlní, jsou línější, trpí problémy s nadváhou, nemoci očí, epyleptiků je víc… A to nám neudělá jen hrozné životní prostředí, ale i vliv počítačů na člověka. :)
Ale zmiňuji opět, je to na každém :)

Ale tak jasně.. Včera byli v televizi masajští puberťáci, tancovali v tradičním kostýmu nějaký válečný tanec - ty kráso, ti měli těla.. holky sice prsa k pasu, ale všichni byli tak akorát „oplácaní“ a všechno to byly svaly.. taková ta přirozená šlachovitost lidí, co to mají z venku, ne z posilovny..
Tak takoví my fakt už nebudeme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.11.13 15:47

Nejen, ze je vetsina holek z mimina sto let za opicema a ma chlupate nohy…
Ale jeste navic neumi cist… :-D

Prekvapuje me, kolik lidi se do zakladatelky obulo a nechape rozdil mezi skutecnou elektronikou a hrackou :-D

Zakladatelko, detsky notas ma synovec, dvojjazycny, na uceni abecedy, cisel, lehkych prikladu… Spokojenost.
K patym narozeninam dostal ode me tablet (opravdovy), byl to nejlepsi darek. :)

• Citovat
  • Upravit
6.11.13 15:56

@Andrejka__20 ahoj, pro takhle malé dítě to sice není moc dobré ale my máme iPad teda né naše dítě ale já :) malé ho někdy půjčím ale spoustu hrám nerozumí :D jinak iPad je super a můžu ho jen doporučit :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
6.11.13 16:02
@chatwenna píše:
Nejen, ze je vetsina holek z mimina sto let za opicema a ma chlupate nohy…
Ale jeste navic neumi cist… :-D

Prekvapuje me, kolik lidi se do zakladatelky obulo a nechape rozdil mezi skutecnou elektronikou a hrackou :-D

Zakladatelko, detsky notas ma synovec, dvojjazycny, na uceni abecedy, cisel, lehkych prikladu… Spokojenost.
K patym narozeninam dostal ode me tablet (opravdovy), byl to nejlepsi darek. :)

Asi tak: zabalila sem to u 4.stranky :)

Beztak se vyvoji v IT nevyhneme a je sice hezky, ze si Pepicek hraje s vlackem jeste po dedeckovi, ale rozhodne nic nepodelate pokud dite pomalu pripravite na to, cemu se opravdu nelze vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 16:12

Já furt nechápu, proč se v každé diskuzi ohledně tabletů/notebooků pro děti (a že jich už tu bylo a všechny dopadly stejně) ve finále řeší, jaké je to pro dítě zlo, a proč si nehraje s normálními hračkami.
Jaký je rozdíl v tom, když dítě sedí u tabletu a učí se třeba odposlouchat slova, nebo když si stupidně jezdí sem a tam dokola s mašinkou, případně ťuká do tlačítek, aby mu nějaká plastová zrůdička od „dobré značky“ zahrála uječenou písničku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.11.13 16:13

@ne-silenamatka
Souhlas.
Jako u vseho plati, ze mam pouzit rozum a miru… :)

Ja videla PC poprve v osme tride a dohanela jsem to horko tezko…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák