Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nazdárek holky, moc vám všem děkuju za podporu!
Dnes jsem dorazila do práce, ale není mi moc dobře, vzbudila jsem se s ucpaným nosem a něco na mě leze. Bojím se si cokoliv vzít, tak jen piju a vzala jsem si vitamíny. Ach jo. Doufám, že bobci jsou už zavrtaní a pevně se drží! ![]()
Mahu, já chodím do Heliosu do Brna… ale kdybych se rozhodovala znova, asi bych si ho nevybrala, ale už jsem tu myslím někde psala, že jsem se nemohla s IVF vůbec smířit, takže centrum vybral manžel a donutil mě tam jít. ![]()
Ahoj Mahu a Vincko,
já chodím na Obilnák dr. Čadové minule měla náladu pod psa jinak příjemná a jsem i celkem spokojena. Moje kamoška co toto řešila dost dlouhou dobu a vrazili dotoho dost peněz mi říkala ať raději chodím do státních zařízení. Měla pocit z těch soukromých ,že jim jde pouze o peníza a někdy měla pocit ,že to dělali tak aby to nevyšlo . Toto mi říkala tak před 5 lety možná se to za tu dobu změnilo. Měla pocit ,že zákroky dělali v nevhodný den apod. Nakonec to vzdali a jsou bez dětí. Pokud jste někde nespokojené tak najděte odvahu na změnu. Je pravda ,že těch neplodných páru je ted dost.
Ahoj holky, tak jsem šestý den po ET a k rýmě se přidal i kašel, jsem pěkně nachlazená. Navíc jsem se dnes probudila a břicho mě bolelo jak kdybych to měla dostat no a začínám asi špinit - slipovka je sice čistá, ale na toaleťáku už se objevuje krev…
Pořád ještě doufám, snad se to nerozjede, ale bojím se, že to je konec… ![]()
zdravím Vás berušky, mám chvilku, páč malá usnula. Mahu, ten sprej je v pohodě, akorát se mi chce po něm tak 5 minut pořád smrkat, ale snažím se to vydržet a nesmrkat. Nepalko, tak většina soukromých center jde po penězích, ale i některá ze státních center. Já chtěla původně jít taky do státního centra, ale pak jsem si na stránkách neplodnosti (mrzí mne, že už nejsou) přečetla, že ve státním centru čekáš i 3 hodiny, než tě vezmou a je jedno, že jsi objednaná na určitou hodinu. V tom našem centru tě vezmou max. s 10 min. zpožděním, takže to je určitě velká výhoda a aspoň u nás se tváří, že jim na tobě záleží a je mi jedno, že je to třeba hrané, ale mi to psychicky dost pomůže. Vincku, neboj, já taky při prvním ivf mírně krvácela a dnes je z toho malá rošťanda, takže to nic neznamená. Krvácela jsem 5 dní, ale v CAR se mnou byla holčina, která krvácela až do 3 měsíce. Já věřím, že ti to vyjde a budeme se tady všechny těšit ze tvého těhotenství.
Sluníčko, už máš dárek pro malou? Co ji dáváš k narozeninám nebo na Vánoce. Já pořád nevím.
ahoj Vincko,
ja jsem po IVF mela taky bolesti, jako bych to mela dostat, a nafoukle bricho.. i jsem to pekne obrecela, ze to nevyslo, no a v nedeli se na testu ukazaly //
to fakt nic nemusi znamenat, drzim palce! a jestli mas vetsi bricho tak hodne pij. nastydnuti bych ale neprechazela v tvem pripade a radeji sla na neschopenku ![]()
Ahoj Karinko a Nicky,
děkuju za povzbuzení, naděje umírá poslední, ale nemám moc dobrý pocit, špinění dnes výrazně zesílilo, zatím je to pořád spíš špinění než krvácení, ale je toho hodně (mám normální vložku, slipovka by to nepobrala). Znervózňuje mě nejvíc to, že mám všechny příznaky jako před menstruací, akorát nejsem nafouklá… a hlavně ty bolesti - naprosto typické. Břicho mě bolí přesně jak před menstruací. Jsem dnes 7. den od ET… ![]()
Přeji krásné ránko. Tady svítí úžasně sluníčko.
Vincko,tak jak to dopadlo?
ahoj Vincko,
moc mi to mrzi, ale porad drzim palce! vcera mi v centru rikali, ze kdybych zacala spinit nebo i krvacet, jeste to neni ztracene a porad muzu byt tehotna, jen by mi znova delali krevni test na hladinu HCG, jestli neklesla.. neni to moc brzy na menstruaci 7 dni od ET? Normalne mas nafoukle bricho pred menstruaci?
Ja jsem mela take vsechny priznaky, podrazdenost, bolesti bricha a hlavy, a vidis, tehu jsem, tak snad nezacnes krvacet
vincku, neboj, to ještě vůbec nemusí nic znamenat. Tobě vložili 2 embryjka, že? Tak to taky může znamenat, že krvácíš, protože ti jedno embryjko odchází, takže to druhé tam klidně může zůstat. A ono zůstane, uvidíš. Škoda, že už neexistují ty stránky neplodnosti, tam se o tom hodně psalo a bylo tam hodně holek, které popisovaly, jak pár dní po transféru krvácely a už si myslely, že je konec a ono po 14 dnech měly 2 čárečky na testu. A v CAR jim právě řekli, že krvácely, páč jedno embryjko odcházelo.
Karinko, ano, vkládali mi 2 blastocysty.
Holky, moc vám všem děkuju za podporu. Radši sem teď ani moc nechodím, protože pořád dokola čtu diskuze o krvácení po ET a jsem jen víc vystresovaná, protože je to tak půl napůl. Někdy to skončí dobře, ale někdy ne. ![]()
Včera odpoledne špinění přešlo do krvácení, takže jsem to obrečela no a dnes už je to zase jen špinění. Tak nevím. Ráno ze mě vycházely takové krvavé cucky (omlouvám se za nechutnosti) a teď je to zase spíš jen špinění. Testovat budu o víkendu, chci vydržet aspoň do toho 10. dne. Beru i nadále utrogestan, jen jsem ho místo zavádění začala raději polykat.
Pořád doufám,že se aspoň to jedno drží…
Vincko ja bych to videla pozitivne, preci kdyby to byla ms, tak nebudes krvacet jenom jeden den, a ani zadne „cucky“..ale snaz se fakt radeji tomu cteni o pripadech ktere nedopadly vyhybat, dulezite je, abys byla co nejvic v poho.. nedeli uz je za chvili, budu na tebe myslet
Vincka, drzim co mam! A verim, ze se aspon jeden bojovnik drzi. Jak to popisujes, vazne vypada na jedno odchazejici embryjko. Chapu, ze se to na nervy, sama mam zkusennost, cekani je nejhorsi, ale vy to zvladnete ![]()
Ahoj holky, tak hlásím, že jsem dnes testovala a objevila se druhá čárka, která je ale velice slabá, spíš je to jen stín. Projela jsem diskuze o těhotenských testech a většinou holky psaly, že stín stačí.
Jsem dnes 11. den po ET. Špinění dnes zesláblo, snad ustává, ale o to víc mě začalo předmenstruačně bolet břicho.
Tak nevím. Řeknu vám, že se bojím radovat… uf, ale doufám, že se aspoň jeden prďola drží.
Zítra ráno zavolám do CAR a zkusím se s nimi domluvit na úterý na krev, to by mělo být jistější.
Jů Vincko,to je paráda. Držím palce a čárka bude jistě sílit.
Jak já ti závidím.
Já mám právě MS,takže za měsíc začnu brát antikoncepci a pak už to půjde ráz na ráz. ![]()
Vincko mooc gratuluju!! Slaba carka staci, urcite bude silit, ale ona ta krev je fakt nejjistejsi. A 11 dni po ET je brzo, ja testovala az 13cty den a na jednom testu byla silna a na jednom take jen slaba, zalezi i na testu.. a to bricho te boli predmenstruacne, nebo spis je to takove pichani? nejsi nafoukla? ja to taky obrecela ze to dostanu, citila jsem se predmenstruacne, a nedostala
drzim palce ![]()