Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Inspiroval ses na NOVA FUN?
Stejný problém tam řešil tento týden J. T. z Kroku za krokem, taky nechápal, co se s ním děje, než mu francouzský kadeřník Jean - Luc vysvětlil, že se bojí zamilovanosti a vážného vztahu.
![]()
Mám za sebou hodně vztahů a taky rozvod. Můžu ti upřímně doporučit, že ten dobrý vztah je ten, kdy ti je od začátku dobře. Ne v tom, že se ti ten protějšek líbí a je krásný, ale v tom, že je tvůj život kvůli němu lepší. Také jsem zažila úzkosti, protože jsem si s tím daným člověkem nevěřila a ukázalo se, že to bylo proto, že byl vazne špatný. Do určité doby se budeš snažit opravit sebe, ale jednou ti dojde, že stačí jen počkat na člověka, se kterým nebudeš muset na sobě něco měnit. Vztah se slečnou ber jako test. Pokud tě bude mít ráda, tak tě bude mít ráda a když ne, vůbec nic s tím neuděláš. Jen půjdeš dál.
Vypadá to, zakladateli. že jsi podobný případ jako já. Rady, co jsem i tady dostal, všechno moc řešíš, všechno moc analyzuješ, nejsi spontánní atd. No jo, snad jsem toto nějak omezil. Řešil jsem nebo řeším stejné problémy jako ty, já mám zase pocit, že když se objeví dívka, která objektivně o mě zájem má, narozdíl od mnoha jiných, tak já nějak díky jejímu chování ztratím zájem. Zkouším se na to dívat tak, musím si konečně uvědomit, co chci a podle toho jednat. Asi opravdu obava z nového.
K tvému poznatku nemám vztahové zkušenosti. Je fakt nutné to nějak zvažovat a řešit? Ta žena by to asi měla vědět a nejspíš se zeptá. Ale budeš se seznamovat s dívkou jinak, když jsi neměl vztah žádný a jinak, kdybys měl už třeba deset? Je jistě pravda, že zkušenosti tvůj způsob seznámení ovlivňovat budou, každopádně jednej, jak nejlíp zrovna umíš. Všechno je jednou poprvé.
Jestli máš náhodou strach, že něco pokazíš, tady je nejlepší rada být svůj a se strojenou snahou to nepřehánět. Snažit se můžeš na prvním druhém rande, to mi ještě dává smysl, pak už je to blbý.
Je dobrý, že už se cítíš líp, zkrátka asi nejlépe, užívej si, to dobré a pokud se k sobě nehodíte, ono se to s časem ukáže, uspěchat to nelze.
Hodně štěstí.