Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@avm3 Nebo jestli má třeba celiakii - Nejezchlebová by pak byla hodně dobrá! ![]()
@Litta píše:Že by si vybrala příjmení podle zdravotního stavu?
@avm3 Nebo jestli má třeba celiakii - Nejezchlebová by pak byla hodně dobrá!
Křestní mám obyčejné- Anna ![]()
Příjmení i křestní se změnit dá, pokud to rozumně odůvodníte. Stojí to 1000Kč
Paní matrikářka mi ještě navrhla si vzít přítelovo příjmení. Máme spolu syna. Ale mně to přijde divné, když nejsme manželé. Co vy na to?
@Anonymní píše:
Křestní mám obyčejné- Anna
Paní matrikářka mi ještě navrhla si vzít přítelovo příjmení. Máme spolu syna. Ale mně to přijde divné, když nejsme manželé. Co vy na to?
To je zajímavé. Když si někdo chce vzít přítelovo jméno, tak mu to zatrhnou, že je k tomu svatba. Když ho nechce, tak mu to nabídnou. Kocourkov!
A dítě se jmenuje po něm? Pak bych neváhala a divné by mi to nepřišlo. ![]()
@Anonymní píše:
Babiš a jeho přítelkyně taky nejsou svoji a ona má jeho příjmení. Já bych do toho šla, pokud se manžel teda nejmenuje Skočdopole nebo Nejezchleba
![]()
Oprava : néé manžel, ale partner
Příspěvek upraven 02.04.14 v 15:46
@Anonymní píše:
A z jakého důvodu ho chceš změnit? Je hanlivé? Tak to si vezmi rovnou jméno syna. Počítej ale s tím, že se Ti vše přepíše, v rodném i listě budeš mít nové příjmení.
@Litta píše:
To je zajímavé. Když si někdo chce vzít přítelovo jméno, tak mu to zatrhnou, že je k tomu svatba. Když ho nechce, tak mu to nabídnou. Kocourkov!
A dítě se jmenuje po něm? Pak bych neváhala a divné by mi to nepřišlo.
Jméno svého dítěte si můžeš vzít kdykoliv. To je dost dobrý důvod, pro změnu příjmení. Jmenovat se stejně jako dítě.
@evill Ale musíš asi zatajit toho chlapa. Znám to z asi půl roku starého vyprávění a pak se to tu i řešilo v diskusi, že dost lidí mělo stejný problém.
Prostě jim na úřadě řekli, že se mají vzít, že to jen tak měnit nebudou.
Ale souhlasím, mělo by to jít a snad to tedy většinou udělají bez keců.
@Litta píše:
@evill Ale musíš asi zatajit toho chlapa. Znám to z asi půl roku starého vyprávění a pak se to tu i řešilo v diskusi, že dost lidí mělo stejný problém.Prostě jim na úřadě řekli, že se mají vzít, že to jen tak měnit nebudou.
Ale souhlasím, mělo by to jít a snad to tedy většinou udělají bez keců.
Nene, nemusíš zatajovat chlapa.
@evill Tak možná sestřenice naopak zatajila ty děti, když jim to zatrhli. ![]()
Ano, miminko se jmenuje po otci.
Se stávajícím příjmením je spojená minulost, kterou chci uzavřít, navíc je tak složité na vyslovení, že ho každý komolí.
Přítel má celkem pěkné příjmení.. Jen nevím, jestli není divný si brát jeho jméno když nejsme svoji..
No jestli víte, že se (v dohledné době)brát nechcete a když má dítě přítelovo příjmení, tak mi to přijde OK a určitě jako lepší varianta, než vymýšlet něco úplně nového pro tebe.. ![]()
@Anonymní píše:
Se stávajícím příjmením je spojená minulost, kterou chci uzavřít, navíc je tak složité na vyslovení, že ho každý komolí.
Přítel má celkem pěkné příjmení.. Jen nevím, jestli není divný si brát jeho jméno když nejsme svoji..
Pak bych se dlouho nerozmýšlela. Sjednotí vás to, není to úplně vycucané z prstu (to bych si pak pořád říkala, jestli jsem náhodně vybrala dobře
), z jména minulosti uděláš jméno současnosti a budoucnosti. A jestli je pěkné. ![]()
Jen se asi zeptej přítele, jaký na to má názor. Třeba si tě rovnou vezme a budeš to mít jasné. ![]()
@Anonymní píše:
Tak jestli se jednou budete brát, tak budete mít vtipné oznámení ![]()