Novy partner vs. dite

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12741
13.6.22 11:53

@Jeremi S těmi smajlíky máš asi pravdu, jde asi jen o to, že pokud je partner od zakladatelky viděl vytržené z kontextu, nedivím se, že to rozjelo fantazie, čeho se asi ta konverzace týkala a jaká „chemie“ mezi zakladatelkou a bývalým asi existuje.

S těmi fotkami je to asi taky o tom, na co je kdo zvyklý, pro mě je to nezvyklé, ale asi ne úplně nepochopitelné.

Jde spíš o jinou věc. Přestože se zakladatelkou naprosto souhlasím v tom, že je priorita, aby s bývalým vycházela dobře ve věcech, které se týkají dětí, a komunikovala s ním, možná by pro příště bylo dobré trochu „ubrat“ (např. ve frekvenci fotek, zpráv, smajlíků… to už musí vycítit a zhodnotit i ona sama), pokud uvidí, že to její partner úplně nepobírá a není mu to příjemné.
Ono totiž to opravdu může působit dojmem (a tady chápu druhou stranu), že má s bývalým užší vztah než je normální a že tu hrozí návrat k němu, atd., že to vyvolává nejistotu a otázky. Prostě je to podobné, jako když je i někdo nedětný až příliš v úzkém kontaktu s bývalou, zatímco už má nový vztah… na to téma je tu taky x diskuzí a asi neexistuje univerzální odpověď, ale závěrem vyplývajícím z takových diskuzí je, že pokud se chovám až příliš familiárně k bývalému, zpravidla se to s pochopením na straně nového partnera nesetkává (přičemž pak i jde o způsob a intenzitu jeho reakce, která v tomto případě byla neadekvátní, si myslím). V tomto směru by měl být priorita ten nový partner (třeba není, co já vím…, pokud není, netřeba se divit). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106276
13.6.22 12:16
@Jeremi píše:
Ale smajlíci nejsou nadbytečné prvky. Smajlíci jsou to, co v komunikaci omezené na krátké zprávy nahrazuje tu neverbální složku, která u normálního rozhovoru tvoří až 80% sdělení. V psané komunikaci to chybí a proto taky v chatech dochází k tolika nedorozuměním. Ostatně tady na eMiminu se to hemží debatama “napsal mi xxx, jak to asi myslel?” Smajlíci to trochu vykompenzují. Může to být jen reakce na tu fotku. Že to dítěti sluší a zjevně se baví, případně, že mě zachycená situace rozesmála.Kdysi jsem manželovi poslala fotku dcery, jak se totálně zapatlala nanukem. Odpověděl, že možná by měla jíst nanuka v pláštěnce (v narážce na fotku téže holčičky v nové pláštěnce, co jsem poslala pár dní před tím). Něco takovéhleho mi přijde jako úplně normální konverzace dvou rodičů, bez ohledu na to, jestli spolu nadále jsou ve vztahu nebo ne. Tlachání o dítěti. Nic, co ohrožuje nového partnera. :nevim:

V každém případě by to mohli dělat tak, aby o tom ten nový partner nevěděl.
Obzvlášť, když s ním nebydlí, tak se to může odehrávat v čase bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.22 12:21
@Lama Lama píše:
No, pokud jsou s tím v cajku i ty druhé strany korespondence, tak ano. Mě by to vadilo, kdyby kolegyně/kamarádka, dávali číst mé zprávy bez omezení svému partnerovi. Píšu to jim, ne partnerům.

Neptala jsem se.. :nevim:
Vůbec netuším, jestli nějakou konverzaci partner kdy viděl, nebo ne. Prostě pokud by chtěl, tel. je volně dostupný, pin má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.22 12:23
@Venetia píše:
Obzvlášť, když s ním nebydlí, tak se to může odehrávat v čase bez něj.

Vzhledem k tomu, ze za přítomnosti partnera komuniuji s více lidmi, stejně jako on, tak nemá šanci se při 1-2 zprávách dozvědět, s kým komunikuji, pokud po tom sám nepatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.22 12:24
@Věčně naštvaná píše:
Neptala jsem se.. :nevim:
Vůbec netuším, jestli nějakou konverzaci partner kdy viděl, nebo ne. Prostě pokud by chtěl, tel. je volně dostupný, pin má.

Můj taky, já jeho taky. Přesto ho nemá k dispozici a předpokládám. Že mi do konverzaci neleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
13.6.22 12:26
@Venetia píše:

Anebo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106276
13.6.22 12:28
@Lama Lama píše:
Vzhledem k tomu, ze za přítomnosti partnera komuniuji s více lidmi, stejně jako on, tak nemá šanci se při 1-2 zprávách dozvědět, s kým komunikuji, pokud po tom sám nepatra.

Nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.22 12:31
@Lama Lama píše:
Můj taky, já jeho taky. Přesto ho nemá k dispozici a předpokládám. Že mi do konverzaci neleze.

Každý to má holt jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.6.22 12:37

Ty jo, fotky deti si neposilame ani pri tydenni dovolene.
On by je asi poslal v ramci „delam dojem na okoli, jak jsem skvelej tata“, ale ja teda posilat odmitam :D.
Proste nehodlam kazdy den myslet na exe (to „myslet“ je mysleno prave tak, ze i kdyz jenom neskodne poslu fotku, tak si musim vzpomenout na toho cloveka, a to fakt diky nechci, nevim proc bych s nim mela takhle virtualne travit volno, vlastne jakykoliv cas.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
13.6.22 12:44
@Venetia píše:

Tak podle příspěvků zakladatelky je nový partner podezíravý už ve chvíli, kdy si ona to dítě fotí. Má i tohle dělat tajně, aby se ho náhodou nedotkla?
Za mě je to magor, který si nevěří a nevěří tomu, že jejich vztah je dobrý a pevný a že ona nemá žádné důvody z něj odcházet. Možná to je i oprávněná obava, ale není to kvůli ex-manželovi, zakopaný pes je někde úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
13.6.22 12:46
@Lucie_Sx píše:
Ty jo, fotky deti si neposilame ani pri tydenni dovolene.
On by je asi poslal v ramci „delam dojem na okoli, jak jsem skvelej tata“, ale ja teda posilat odmitam :D.
Proste nehodlam kazdy den myslet na exe (to „myslet“ je mysleno prave tak, ze i kdyz jenom neskodne poslu fotku, tak si musim vzpomenout na toho cloveka, a to fakt diky nechci, nevim proc bych s nim mela takhle virtualne travit volno, vlastne jakykoliv cas.)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melanias
13.6.22 13:04

Zeny, mne asi ani nejde o ty fotky..nemam pocit, ze je na tom neco hrozneho a urcite jsem to nikdy nedelala zamerne pred nim, aby snad mel duvod zarlit. Ale i kdyz jsme byli spolu a napr. jsme se na chvili rozdelili ( jeden sel do obchodu a druhy treba jinam, nevim ted konkretne),tak sledoval, jestli jsem online na whatsappu a komu jsem teda asi mohla psat.

• Citovat
  • Upravit
34322
13.6.22 13:13
@Melanias píše:
Zeny, mne asi ani nejde o ty fotky..nemam pocit, ze je na tom neco hrozneho a urcite jsem to nikdy nedelala zamerne pred nim, aby snad mel duvod zarlit. Ale i kdyz jsme byli spolu a napr. jsme se na chvili rozdelili ( jeden sel do obchodu a druhy treba jinam, nevim ted konkretne),tak sledoval, jestli jsem online na whatsappu a komu jsem teda asi mohla psat.

Protoze je to psychous, na tom se shodnem vsichni, ne?

Ted se resi, jaka uroven komunikace s exem je "akorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
13.6.22 13:50
@Melanias píše:
Zeny, mne asi ani nejde o ty fotky..nemam pocit, ze je na tom neco hrozneho a urcite jsem to nikdy nedelala zamerne pred nim, aby snad mel duvod zarlit. Ale i kdyz jsme byli spolu a napr. jsme se na chvili rozdelili ( jeden sel do obchodu a druhy treba jinam, nevim ted konkretne),tak sledoval, jestli jsem online na whatsappu a komu jsem teda asi mohla psat.

No, jak říkám - zakopaný pes je úplně jinde. Rozešla ses s jedním, s kterým jsi nemohla žít, a chceš ho nahradit ještě mnohem větším magorem? To za to fakt nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2680
13.6.22 14:03

@Melanias Možná hloupá otázka - ale nejsi narozena ve znamení Střelec? Není to myšleno ve zlém, jen že Střelci mají občas trochu jiné myšlení. Jsem jednou četla super knihu o znameních Zvěrokruhu a dost dobře to sedělo na každého z nás. Včetně mě (Střelec :mrgreen: ), kde mj. psali, že jsou schopni klidně i pozvat svého ex na společnou dovolenou s novým přítelem, protože mají prostě pocit, že by to mohlo být jejich ex líto a že by mu bylo smutno. Samozřejmě že to bylo psáno v nadsázce, ale skvěle to vystihlo Střelcovo myšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí