Novy partner vs. dite

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
14.6.22 10:59
@Venetia píše:
Někomu jinému to třeba vadit nebude

Hele, někomu může vadit, že někdo má kočky nebo že sbírá známky nebo rád chodí po horách. Neznamená to, že je to spatně, jen si prostě musíš nají prostějšek s podobným pohledem na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
14.6.22 14:11

Taky chlapovi docela rozumím. Myslím, že nešlo jen o posílání fotek, zmiňovala jsi i telefonáty, kdy s exem mluvíš „až moc mile“ a smajlíky v sms… U nás mi hrozně vadilo to vyvolávání exky…Klidně na Štědrý večer volala, aby jí chlap pomohl vyřešit něco s notebookem, nebo telefonáty ve stylu „copak dělá zrovna ten náš brouček“, atd. Mluvili mezi sebou, jako kdyby byli stále pár, tak nějak rozněžněle. Byla jsem vždycky z toho úplně vytočená…I když jsem to chlapovi nělikrát říkala, stejně se občas neuhlídal při tom hovoru. Zrovna před pár dny s ní zase do telefonu mluvil jak teplouš, a to i před návštěvou.. :roll: Zajímavé je, že se mnou takhle nikdy nemluví, asi proto, že já s ním do telefonu mluvím normálně, a necukruju jako ona… :nevim: No, taky jsem se s ním v minulosti párkrát rozešla (ne tedy konkrétně kvůli tomuhle, to byly závažnější věci), teď už máme děcko, tak to s ním musím nějak doklepat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.22 16:30
@Liška32 píše: Řekla bych, že asi chce sdílet tu radost z vlastních dětí. A to se nejlíp dělá s druhým rodičem. Ještě to může zajímat tak babičku, ale hlavně druhý rodič ocení, jak se dítě zrovna tváří a co vyrobilo do nočníku a později na keramice :D

No je fakt, že já tohle moc nemám ani u vlastních dětí. Já ráda sdílím rozhovorem, verbálně, ale fotky neposílám.
V každým případě mi jako next nepřijde nutný, aby na společném výletě partner věnoval čas posílání fotek dětí 15+ své ex. Ať si je nafotí a pošle po výletu.

• Citovat
  • Upravit
3912
14.6.22 16:56
@Melanias píše:
Vy to tu resite, jak kdybych se ex ptala jaky ma den 😃 me on nezajima, nemam potrebu mu psat, jde mi o me dite a ze mi napise vecer sms, ze maly spi a ze byl v pohode mi neprijde vubec ujety. Prijde mi to jako komunikace vhodna 2 lidi co maji dite ale spolu uz nechteji zit.

Však uvidíš, kolik chlapů budeš muset vystřídat, než najdeš takového, kterému to vadit nebude. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.6.22 17:20
@K2 8611 píše:
Však uvidíš, kolik chlapů budeš muset vystřídat, než najdeš takového, kterému to vadit nebude. :kytka:

Já myslím, že se spíš naučí, že ex jsou často ošemetná témata a je trochu třeba držet distanc - a to jak s tim, že na něj/ní furt nadávám a přenáším konflikty, tak i hlídat ty pozitivní stránky - komunikaci, vzpomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106275
14.6.22 18:50
@Lama Lama píše:
Hele, někomu může vadit, že někdo má kočky nebo že sbírá známky nebo rád chodí po horách. Neznamená to, že je to spatně, jen si prostě musíš nají prostějšek s podobným pohledem na svět.

Píšu to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
14.6.22 20:33
@Lama Lama píše:
Já myslím, že se spíš naučí, že ex jsou často ošemetná témata a je trochu třeba držet distanc - a to jak s tim, že na něj/ní furt nadávám a přenáším konflikty, tak i hlídat ty pozitivní stránky - komunikaci, vzpomínky.

Něco na tom bude, co píšeš. Nadávat na ně je špatné (a že já umím nadávat a stěžovat si :P ), ale připomínat je a být s nimi v nadměrné komunikaci je taky určitě špatně. Nebo aspoň špatně pro takové, jako jsem já, protože mně by to třeba hodně vadilo. A ne proto, že bych žárlila, ale proto, že já sama to nedělám a připadá mi to nenormální.

Docela by mě zajímalo, jaký by byl poměr těch, co by jim to vadilo stejně jako tomu chlapíkovi od zakladatelky a kolika lidem zas naopak připadá nenormální chování toho expřítele (nemyslím to nadávání, to v pořádku samozřejmě není, ale myslím to, že mu to vypisování vadí). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.6.22 20:58
@K2 8611 píše:
Něco na tom bude, co píšeš. Nadávat na ně je špatné (a že já umím nadávat a stěžovat si :P ), ale připomínat je a být s nimi v nadměrné komunikaci je taky určitě špatně. Nebo aspoň špatně pro takové, jako jsem já, protože mně by to třeba hodně vadilo. A ne proto, že bych žárlila, ale proto, že já sama to nedělám a připadá mi to nenormální.Docela by mě zajímalo, jaký by byl poměr těch, co by jim to vadilo stejně jako tomu chlapíkovi od zakladatelky a kolika lidem zas naopak připadá nenormální chování toho expřítele (nemyslím to nadávání, to v pořádku samozřejmě není, ale myslím to, že mu to vypisování vadí). :think:

Hele, mě je to uplne fuk. Ikdybych byla jediná na světě, nevidím na tom nic špatného a pokud na své chování nevidím nic špatného a ma to pro mě a mě děti přínos, tak to prostě dělat budu. Pokud to chce jen proto, že mu to přijde nenormální, přitom mu to fakticky neškodí, tak si může najít nekoho normálního a je tto.me zas přijde nenormální někoho omezovat v běžné komunikaci s jinou osobou. Je fuk, jestli je to ex, kamarádka nebo matka. Za relevantní argument bych brala, kdyby to nějak narusovalo nasi komunikaci. Kdyby datloval protějšek v me přítomnosti a odmítal se mi venovat, tak bych měla problém. Ale jestli píše o svých úžasných dětech ex nebo na emimino, je fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.6.22 21:13
@K2 8611 píše:
Ale nakonec si ho vycvičila, ne? Takže konec dobrý, všechno dobré. :palec:Jinak vrátit se na pětkrát je docela síla, já razím heslo třikrát a dost. :mrgreen:
Za mě zbytečné vypisování by mi vadilo fakt hodně a když si teda musí vypisovat, tak ať se k sobě vrátí.

Já bych ten konec ještě nepredjimala. Ono todle manipulativni chování má relativně krátkodobý efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
14.6.22 22:53
@Anonymní píše:
No je fakt, že já tohle moc nemám ani u vlastních dětí. Já ráda sdílím rozhovorem, verbálně, ale fotky neposílám.
V každým případě mi jako next nepřijde nutný, aby na společném výletě partner věnoval čas posílání fotek dětí 15+ své ex. Ať si je nafotí a pošle po výletu.

Já fotky posílám hodně babičkám, manžel je zase posílá ex. A já jsem ráda, mě je jedno, jestli na výletě pošle fotky ex nebo se podívá na facebook. Času to zabere stejně, těch pár minut mi vážně nevadí. A jsem ráda, že má s ex dobrý vztah. Ono i pro ty deti je fajn, když je veze domu a může si tam dát třeba kafe, protože je tam zrovna ex tchán a chtějí popovídat. Děti nemají rodiče spolu, ale přeci jen to není takový šílený rozpad rodiny, jako když se nikdo s nikým nebaví, nedej bože se ještě očerňujou. Ohrožená se necítím, předpokládám, že člověk, který má děti, si rozchod sakra dobře rozmyslí. Každopádně myslím, že ex je ráda, že vidí na vlastní oči, že dítě žije a má se fajn. Protože bez těch fotek je její dítě někde u cizí ženský a tatínka, který kdo ví, jak dodržuje nějaký režim. Takhle vidí, že dítě jí, spí, směje se a třeba si hraje a myslím, že je pak klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
14.6.22 23:45
@Liška32 píše:
Já fotky posílám hodně babičkám, manžel je zase posílá ex. A já jsem ráda, mě je jedno, jestli na výletě pošle fotky ex nebo se podívá na facebook. Času to zabere stejně, těch pár minut mi vážně nevadí. A jsem ráda, že má s ex dobrý vztah. Ono i pro ty deti je fajn, když je veze domu a může si tam dát třeba kafe, protože je tam zrovna ex tchán a chtějí popovídat. Děti nemají rodiče spolu, ale přeci jen to není takový šílený rozpad rodiny, jako když se nikdo s nikým nebaví, nedej bože se ještě očerňujou. Ohrožená se necítím, předpokládám, že člověk, který má děti, si rozchod sakra dobře rozmyslí. Každopádně myslím, že ex je ráda, že vidí na vlastní oči, že dítě žije a má se fajn. Protože bez těch fotek je její dítě někde u cizí ženský a tatínka, který kdo ví, jak dodržuje nějaký režim. Takhle vidí, že dítě jí, spí, směje se a třeba si hraje a myslím, že je pak klidnější.

Tak on s tím rozchodem přijde většinou jeden… když budeš chtít mít k ex potenciální zadní vrátka, není asi nic lepšího než přes děti a vřelé vztahy.
Máš dobrý pocit z toho, že vás ex „kontroluje“, jestli dodržujete její režim? 8o
To bych teda dlouhodobě nedával…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
15.6.22 06:07
@opulus píše:
Tak on s tím rozchodem přijde většinou jeden… když budeš chtít mít k ex potenciální zadní vrátka, není asi nic lepšího než přes děti a vřelé vztahy.
Máš dobrý pocit z toho, že vás ex „kontroluje“, jestli dodržujete její režim? 8o
To bych teda dlouhodobě nedával…

Tohle mi přijde jako přehnaný, brala to jako kontrolu a že jsem pod dozorem. Ono prostě pro rodiče (zvlášť malého dítěte) to není lehký, když dítě najednou vidí třeba jen půl měsíce nebo ještě míň. Celkem logicky se mu stýská, celkem logicky má třeba i obavy, jestli je všechno OK. Fotky v tom můžou dost pomoct a pořád nějak nevidím, proč by mi to jako nové partnerce mělo vadit. Já vím, proč se rozešli, jsem si jistá, že se mnou je spokojený, spokojenější než kdy dřív, a že žádná zadní vrátka přes dítě nehledá. Chce to věřit sobě a věřit tomu vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.22 10:05

Maly dite, jo, to relativne chapu. U pubertaku mi to prijde trochu opicolaskoidni, uz to neni o tom, jestli dite neplace. Samozrejme jsou vyjimky, labilni deti ap.

• Citovat
  • Upravit
34322
15.6.22 10:23
@Jeremi píše:
Tohle mi přijde jako přehnaný, brala to jako kontrolu a že jsem pod dozorem. Ono prostě pro rodiče (zvlášť malého dítěte) to není lehký, když dítě najednou vidí třeba jen půl měsíce nebo ještě míň. Celkem logicky se mu stýská, celkem logicky má třeba i obavy, jestli je všechno OK. Fotky v tom můžou dost pomoct a pořád nějak nevidím, proč by mi to jako nové partnerce mělo vadit. Já vím, proč se rozešli, jsem si jistá, že se mnou je spokojený, spokojenější než kdy dřív, a že žádná zadní vrátka přes dítě nehledá. Chce to věřit sobě a věřit tomu vztahu.

Jsi jedna z mala nextek, ktera se dokaze vcitit do matky deti, klobouk dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
15.6.22 10:39
@Lucie_Sx píše:
Jsi jedna z mala nextek, ktera se dokaze vcitit do matky deti, klobouk dolu.

Já to mám dost usnadněné tím, že máme s mužem stejně staré dcery. Prostě dvojvaječná dvojčata. :mrgreen: Stačí mi představit si sebe na místě ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí