Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechci se ho zastávat, protože to nesebevědomý žárlivec pravděpodobně bude, ale každodenní posílání fotek dítěte (asi i úplných kravin) a tím pádem i každodenní kontakt s bývalým by mi na místě toho chlapa taky nepřišlo úplně košer.
Nedivím se tomu, že se mu to moc nezdálo, protože zjevně nemáte úplně ukončený vztah a něco tam pořád je. Proč by jako ten druhý musel znát každý pohyb dítěte? Jednou jste se rozešli, jak dlouho byste v tom focení chtěli pokračovat? Nevím, no, mně takhle intenzivní komunikace už přijde moc. Ten tvůj nový byl asi labil a úplně to nezvládl, ale možná v tom viděl to, co ty sama ještě nevidíš. ![]()
@Melanias píše: Ženy, zajima me vas nazor…mam 5 leteho syna, s manzelem jsme se rozvedli a ja mam noveho partnera. S byv. manzelem fungujeme skvele kvuli synovi, bydlime kousek od sebe a nemame zadny problem komunikovat kolem maleho…to se jen nelibi novemu partnerovi. Tvrdi, ze to respektuje ale nemam ten pocit…mam dojem, ze se jen prekonava a ze toto je jen zacatek konce. Dam vam priklad - s byvalym manzelem si vzdy posleme fotku maleho, abychom si nemuseli zbytecne vypisovat dlouhe zpravy…hodime fotku a vime, ze maly je v pohodicce. Minule jsem poslala fotku, tak jako vzdy ale novy partner se urazil, odesel a nechal me s malym v parku…Ze pry si jen dokazujeme, kdo mu dela lepsi program ale to me nikdy ani nenapadlo. Nebo napr. ze jsem na nej moc mila v telefonu, ze si piseme smajliky…Mluvi o mem byv. manzelovi vulgarne, i kdyz jsem ho poprosila, ze nechci takto o nem mluvit, ze chci aby to fungovalo.
Minuly tyden jsem ho poprosila at si vezme veci a odejde ale trosku tu zacal zvysovat hlas pred malym..tak jsem ho POPROSILA at tu hlavne nezvysuje hlas pred tim malym a on mi rekl, ze stale musi brat na neco ohled…odesel a zablokoval me.Prosim vaaas, potvrdte mi, ze toto neni v poradku a ze pokud chlap chce zenu s ditetem, tak musi byt vyrovnany a mel by podle me byt naopak rad, ze nejsem nejaka hysterka, ktera se taha se svym ex o dite a dela problemy. Nebo se pletu???
Nepleteš. Máte prostě malé dítě a jsi zvyklá s ex komunikovat. On to neunesl a žárlil. Ten příští by měl fungovat jako přítel, netahej ho hned do rodiny. Ideálně se scházejte v době, kdy bude dítě u ex.
@WhiteCrow píše:
Nechci se ho zastávat, protože to nesebevědomý žárlivec pravděpodobně bude, ale každodenní posílání fotek dítěte (asi i úplných kravin) a tím pádem i každodenní kontakt s bývalým by mi na místě toho chlapa taky nepřišlo úplně košer.Nedivím se tomu, že se mu to moc nezdálo, protože zjevně nemáte úplně ukončený vztah a něco tam pořád je. Proč by jako ten druhý musel znát každý pohyb dítěte? Jednou jste se rozešli, jak dlouho byste v tom focení chtěli pokračovat? Nevím, no, mně takhle intenzivní komunikace už přijde moc. Ten tvůj nový byl asi labil a úplně to nezvládl, ale možná v tom viděl to, co ty sama ještě nevidíš.
Vnas rozdíl mezi každým pohybem q fotkou dítěte třeba jednou dvakrat denně? Taky jsme to tak měli, v době, kdy děti neměly své telefony. Teď je to to samé s dětmi, někdy se neozval vůbec, někdy pošlou za víkend par fotek
@Lama Lama píše:
Vnas rozdíl mezi každým pohybem q fotkou dítěte třeba jednou dvakrat denně? Taky jsme to tak měli, v době, kdy děti neměly své telefony. Teď je to to samé s dětmi, někdy se neozval vůbec, někdy pošlou za víkend par fotek
Upřímně? Nevnímám.
Posílat bývalému 2× denně fotku je pro mě úplnej bizár. Na co jako? Možná, kdyby dotyčná byla single, proč ne. Ale dělat tohle takhle často v začátcích vztahu by pro mě na místě toho chlapa byla stopka.
@WhiteCrow V poradku, dokazu i toto respektovat ale v tom pripade se da rict, ze je mu to neprijemne a ze mu to prijde moc…ja bych se nad tim zamyslela a dalo by se to resit, proc ne ![]()
@WhiteCrow píše:
Upřímně? Nevnímám.Posílat bývalému 2× denně fotku je pro mě úplnej bizár. Na co jako? Možná, kdyby dotyčná byla single, proč ne. Ale dělat tohle takhle často v začátcích vztahu by pro mě na místě toho chlapa byla stopka.
Já nemám děcka a s bývalým se vídáme úplně normálně, vencime psy, dáváme si spolu víno, občas jedeme na výlet. Nejsme spolu asi šest let, od rozchodu mezi náma nebylo nikdy vůbec nic. že by šest let bylo něco nedořešenýho?
nemyslím si. Život s ním si nedokážu představit, je to netáhlo a přemýšlí i po deseti letech co ho znám stále stejně, ale nevadí mi s ním jet venčit psy nebo se v létě jít koupat.
Zakladatelko - nemůžu to úplně hodnotit, nemám děti, jak jsem psala, ale já bych ho zpátky nebrala. Myslím že jsi udělala dobře. Jestli někdo žárlí na malý děcko, tak je to divný. Já to já jednu stranu chápu, že se nechce omezovat, ale šel do toho s tím, že dítě máš.
@Azeretereza píše:
Já nemám děcka a s bývalým se vídáme úplně normálně, vencime psy, dáváme si spolu víno, občas jedeme na výlet. Nejsme spolu asi šest let, od rozchodu mezi náma nebylo nikdy vůbec nic. že by šest let bylo něco nedořešenýho?nemyslím si. Život s ním si nedokážu představit, je to netáhlo a přemýšlí i po deseti letech co ho znám stále stejně, ale nevadí mi s ním jet venčit psy nebo se v létě jít koupat.Zakladatelko - nemůžu to úplně hodnotit, nemám děti, jak jsem psala, ale já bych ho zpátky nebrala. Myslím že jsi udělala dobře. Jestli někdo žárlí na malý děcko, tak je to divný. Já to já jednu stranu chápu, že se nechce omezovat, ale šel do toho s tím, že dítě máš.
Fajn, ale tohle je taky něco trochu jiného, než s bývalým komunikovat denně prostřednictvím dítěte. Nepíše, jak dlouho s ním není.
Já osobně jsem s bývalými přerušila kontakt buď úplně (spíš to vyšumělo), nebo se vídala max. tak jednou do roka. Chápu, že někdy to nevyjde pro život, ale že je jinak člověk fajn a to chtění být v kontaktu tam je, ale pravidelné sedánky u vína a koupání fakt neznám. ![]()
Ale tady jde spíš o situaci zakladatelky, která je trochu jiná. Nevím, prostě mi jen přijde, že svoje chování ani trochu neupravila vůči tomu, že má novou známost.
Dobře vztahy s ex a synovu pohodu bych neobetovala. Hlavně by mi vadilo, že se před malým vyjadřuje vulgární. Mluvit o jeho otci jako o koko*tovi by nebylo nic pro mě.
@WhiteCrow píše:
Upřímně? Nevnímám.Posílat bývalému 2× denně fotku je pro mě úplnej bizár. Na co jako? Možná, kdyby dotyčná byla single, proč ne. Ale dělat tohle takhle často v začátcích vztahu by pro mě na místě toho chlapa byla stopka.
A to nemá se single nic společného. Ex je jen prostředek. Kdyby byli s kámoškou, posle mi fotku kamoska, babička, že školy v přírodě mi je posílá pan ucite. l
když maj mobil, pošlou to sam a na ex ani nevzdechnu.
@WhiteCrow píše:
Fajn, ale tohle je taky něco trochu jiného, než s bývalým komunikovat denně prostřednictvím dítěte. Nepíše, jak dlouho s ním není.Já osobně jsem s bývalými přerušila kontakt buď úplně (spíš to vyšumělo), nebo se vídala max. tak jednou do roka. Chápu, že někdy to nevyjde pro život, ale že je jinak člověk fajn a to chtění být v kontaktu tam je, ale pravidelné sedánky u vína a koupání fakt neznám.
Ale tady jde spíš o situaci zakladatelky, která je trochu jiná. Nevím, prostě mi jen přijde, že svoje chování ani trochu neupravila vůči tomu, že má novou známost.
Jako jo, trochu to chápu. Pokud spolu nejsou měsíc, pak bych pochopila, že je ten novej ostražitej. Ale dá se to vyjádřit i jinak, než jí říkat, že se musí furt omezovat. To si prostě myslím, že je trapný, protože když jeden ve vztahu má dítě s jiným, pak holt se s nějakým omezováním musí počítat. Moc nechápu, proč novej musí vědět o tom, že si posílají fotky dítěte. Vždyť se to dá udělat nenápadně, pokud jim tenhle systém funguje. On o tom nemusí absolutně vědět. Jestli si vypisujou každej den, tak ano, to je divný, pokud je to jen o pár fotkách dítěte, tak je divnej ten novej.
@Melanias píše: Ženy, zajima me vas nazor…mam 5 leteho syna, s manzelem jsme se rozvedli a ja mam noveho partnera. S byv. manzelem fungujeme skvele kvuli synovi, bydlime kousek od sebe a nemame zadny problem komunikovat kolem maleho…to se jen nelibi novemu partnerovi. Tvrdi, ze to respektuje ale nemam ten pocit…mam dojem, ze se jen prekonava a ze toto je jen zacatek konce. Dam vam priklad - s byvalym manzelem si vzdy posleme fotku maleho, abychom si nemuseli zbytecne vypisovat dlouhe zpravy…hodime fotku a vime, ze maly je v pohodicce. Minule jsem poslala fotku, tak jako vzdy ale novy partner se urazil, odesel a nechal me s malym v parku…Ze pry si jen dokazujeme, kdo mu dela lepsi program ale to me nikdy ani nenapadlo. Nebo napr. ze jsem na nej moc mila v telefonu, ze si piseme smajliky…Mluvi o mem byv. manzelovi vulgarne, i kdyz jsem ho poprosila, ze nechci takto o nem mluvit, ze chci aby to fungovalo.
Minuly tyden jsem ho poprosila at si vezme veci a odejde ale trosku tu zacal zvysovat hlas pred malym..tak jsem ho POPROSILA at tu hlavne nezvysuje hlas pred tim malym a on mi rekl, ze stale musi brat na neco ohled…odesel a zablokoval me.Prosim vaaas, potvrdte mi, ze toto neni v poradku a ze pokud chlap chce zenu s ditetem, tak musi byt vyrovnany a mel by podle me byt naopak rad, ze nejsem nejaka hysterka, ktera se taha se svym ex o dite a dela problemy. Nebo se pletu???
Není to v pořádku, ale budeš asi hledat dlouho, než ti někdo zapadne do tvých představ.
@Melanias píše:
@e008 Ano,on velmi zarli na ex ale rikam si, ze kdyz se toto deje ted, tak se to bude jen zhorsovat
Tak už je pryč a máš klid na posílání fotek a smajlíků. Teď už je to fuk.
To vubec neni o byvalym a fotkach.
Ale o tom, ze ten novej je psychous, ktery se pri kazde nepohode urazi, teatralne odchazi a x dni nemluvi.
To je priserna vlastnost, se kterou se naprosto neda zit.
@Pitřice píše:
Ahoj my jsme se s manželem rozvedli a máme dvě dcery. Tak dlouho jsme si psali a volali kvůli holkám, až jsme se k sobě vrátili. Mám pocit z toho co píšeš, že se to může stát i vám
Jj, a přesně tohle z toho nový partner cítí, proto ty vztahy nevyjdou
@WhiteCrow píše:
Fajn, ale tohle je taky něco trochu jiného, než s bývalým komunikovat denně prostřednictvím dítěte. Nepíše, jak dlouho s ním není.Já osobně jsem s bývalými přerušila kontakt buď úplně (spíš to vyšumělo), nebo se vídala max. tak jednou do roka. Chápu, že někdy to nevyjde pro život, ale že je jinak člověk fajn a to chtění být v kontaktu tam je, ale pravidelné sedánky u vína a koupání fakt neznám.
ale ten ex, s kterým komunikuje, je otec jejího dítěte, a pořád otcem jejího dítěte bude - tam nelze ani není dobře, přerušit úplně kontakt