Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to blbec. Ale když nemá děti tak ho trošku chápu. Buď ráda, že je pryč.
@Melanias píše: Ženy, zajima me vas nazor…mam 5 leteho syna, s manzelem jsme se rozvedli a ja mam noveho partnera. S byv. manzelem fungujeme skvele kvuli synovi, bydlime kousek od sebe a nemame zadny problem komunikovat kolem maleho…to se jen nelibi novemu partnerovi. Tvrdi, ze to respektuje ale nemam ten pocit…mam dojem, ze se jen prekonava a ze toto je jen zacatek konce. Dam vam priklad - s byvalym manzelem si vzdy posleme fotku maleho, abychom si nemuseli zbytecne vypisovat dlouhe zpravy…hodime fotku a vime, ze maly je v pohodicce. Minule jsem poslala fotku, tak jako vzdy ale novy partner se urazil, odesel a nechal me s malym v parku…Ze pry si jen dokazujeme, kdo mu dela lepsi program ale to me nikdy ani nenapadlo. Nebo napr. ze jsem na nej moc mila v telefonu, ze si piseme smajliky…Mluvi o mem byv. manzelovi vulgarne, i kdyz jsem ho poprosila, ze nechci takto o nem mluvit, ze chci aby to fungovalo.
Minuly tyden jsem ho poprosila at si vezme veci a odejde ale trosku tu zacal zvysovat hlas pred malym..tak jsem ho POPROSILA at tu hlavne nezvysuje hlas pred tim malym a on mi rekl, ze stale musi brat na neco ohled…odesel a zablokoval me.Prosim vaaas, potvrdte mi, ze toto neni v poradku a ze pokud chlap chce zenu s ditetem, tak musi byt vyrovnany a mel by podle me byt naopak rad, ze nejsem nejaka hysterka, ktera se taha se svym ex o dite a dela problemy. Nebo se pletu???
Neděláš nic špatně. Je fajn, že s ex vycházíte. Byl by přítel radši, kdyby ti ex dělal naschvály? Vykašli se na něj, je dobře že odešel.
Škoda, že nemá děti a taky si se svojí bejvalkou pořád nevypisuje a neposílá fotky. Ono to není příjemné, ale kdo nezažil, tak nepochopí a hned odsoudí. Je samozřejmě fajn, že máš s otcem dítěte super vztah /taky tam tuším začátek návratu k sobě,,,možná/,,, ale je potřeba brát ohled i na vztah současný, pokud to dělat nechceš, tak do žádného nového vztahu nechooď. Ano, je to žárlivec a zareagoval jak malé děcko, ale asi už to na něj bylo moc. Já ho chápu. Zároveň jsem ale ta, která dává přednost dětem před chlapem, takže tvoje současná situace, kdy chlap je pryč, je pro mě ok ![]()
To je zase exemplář nevyzrálého, žárlivého, manipulativního hňupa.
Vyřešil to za tebe krásné sám, tak se hlavně nenech přesvědčit, až se bude chtít vrátit. Že vychazis dobře s ex je super, nenech se se od nikoho přesvědčit, že je to špatně. Malému je 5, v kontaktu ohledně něj budete muset být ještě dost dlouho.
Ja bych ho hned nesoudila…asi neměl zkušenost s ženskou s děckem…zkusil, nefungovalo to a je pryč…možná to bral tak, že když jdete do parku, máš bejt s ním a s klukem a nevypisovat bejvalymu…
pro mě by to třeba taky nebylo a to svoje děti mám…ale já to o sobě vím, tak bych se do toho ani nepouštěla ![]()
@Melanias
ne neděláš nic špatně, mít jako rozejití rodiče fajn vztah je k nezaplacení. Přítel je asi vnitřně hodně nejistej, ale tahle reakce by pro mě byla hodně přes. Asi si to nedovedl představit než to reálně zažil. A že nemá děti a tak moc nechápe, že s ex už nejste partneři ale rodiče stále a napořád ano, tak to je pro něj polehčující okolnost.
@Tarinka Ale ja mu v tom parku ani nepsala
Jen jsem fotila maleho a ani to nebylo se zamerem, ze tu fotku poslu..jen jsem si ho fotila u zviratek a on spustil, at to hlavne mezapomenu poslat tomu ko*kotovi a odesel pryc.
Není to v pořádku a tvůj současný partner není někdo, kdo má koule ustát sešívanou rodinu. A jo - chceš dát přednost svému synovi a jeho potřebám - což je i potřeba konstruktivního vztahu s jeho otcem.
Je mi líto - a teda no, synovi představuj případné další partnery až po té, co si oba budete opravdu jistí, že spolu chcete tvořit novou rodinu a že to oba zvládáte. Do té doby prostě jen randěte v době, kdy je syn u otce.
Tvůj syn si na nového partnera nějak zvykl a teď mu dříve či později zase ze života zmizí… To není úplně dobrý postup.
@Anik Ale ja to chapu, taky jsem to zazila a taky zarlila ale potom jsem si rekla, ze bud budu zarlit a prijdu o toho muze a nebo to budu respektovat…seznamila jsem se s tou ex manzelkou a zjistila jsem, ze je to vlastne v pohode zenska. Potom ten vztah stejne skoncil na necem jinem ale uplne jsem chapala, ze chteji fungovat jako rodice, i kdyz v partnerskem zivote jim to nevyslo.
@Ou Ano, to mas pravdu, jelikoz maly si ho oblibil
Nerikam, pekne se o nej staral, jen proste nejak nemam cas a chut resit kraviny typu, jestli jsem na nekoho moc mila v telefonu.
@Melanias píše: Ženy, zajima me vas nazor…mam 5 leteho syna, s manzelem jsme se rozvedli a ja mam noveho partnera…
Uz nemas, ne?
@Melanias píše:
@Tarinka Ale ja mu v tom parku ani nepsalaJen jsem fotila maleho a ani to nebylo se zamerem, ze tu fotku poslu..jen jsem si ho fotila u zviratek a on spustil, at to hlavne mezapomenu poslat tomu ko*kotovi a odesel pryc.
a s tím ex - pokud spolu takto dobře vycházíte, není třeba na místě obrousit problémy, které jste měli a vrátit se k sobě?? Nebyli byste i v tomhle ani první, ani poslední…
Myslim, ze to clovek pozna, kdy je to s byvalym na pohodu a kdy ne, protoze dotycna/y skace na pisknuti a travi tam volny cas.
Mas pravdu zacatek konce.. ukončí to driv než to zajde někam dal a bude se z toho dostávat hůř. Beztakse z nej vyklube nějaký psycho
@Rebísek píše:
@Melanias Taky si s manzelem bezne posilame fotky, co aktualne delame, kdyz ten druhy s nami neni, aby se potesil pohledem aspon na dalku…takze chapu, ze to tak nekdo ma…spis nejsou adekvatni reakce soucasneho pritele, vysvetleno mu to bylo, urazi se, je vulgarni, takoveho skoda neni…zkusila bych pohledat jinde…
Ideální stav pro tebe a bývalého manžela, je vidět že spolu nadále v rámci možností máte slušný vztah a dítě je pořád na prvním místě. Toho blba bych vykopla ze života, Tvé dítě ani tebe nikdy nebude mít rád. Nestojí za problémy a komplikace.