Novy partner vs. dite

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12741
13.6.22 08:10

Asi takhle… podle mě záleží na míře, s jakou se všechno dělá.
Určitě jsem pro, aby spolu bývalý partneři vycházeli a byli schopni v klidu a konstruktivně komunikovat ohledně dětí. Na druhou stranu ale chápu, že pokud tato komunikace přesahuje nutnou četnost a věcnost a objevují se v ní nadbytečné prvky jako smajlíky, pro nového partnera je to podezřelé.

Myslím si, že pro mě a mého partnera by komunikace tak, jak ji popisuješ, už byla trochu za hranou. Třeba to posílání fotek jako důkaz, že je dítě v pořádku, mi připadá opravdu zvláštní.
Reakce bývalého přítele je potom ale už jiné téma. Podle mě to přehnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melanias
13.6.22 08:12

@Hecate Dekuju za pekny nazor :)

• Citovat
  • Upravit
81480
13.6.22 08:23
@Věčně naštvaná píše:
Můj partner si může přečíst co chce, telefon má volně k dispozici, kdyby chtěl. Ostatní nám do toho nemají co kecat, je jejich problém, že oni by se z toho opupínkovali..

No, pokud jsou s tím v cajku i ty druhé strany korespondence, tak ano. Mě by to vadilo, kdyby kolegyně/kamarádka, dávali číst mé zprávy bez omezení svému partnerovi. Píšu to jim, ne partnerům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.6.22 09:01

Zastávám podobný názor jako @Hecate @WhiteCrow . Tento styl zpráviček s ex v intenzitě „posílám fotky z písku“ a „že je v pořádku“ by mi teda docela vadil.
Expřítel naznačoval, že mu to vadí, dokonce to otevřeně říkal, ale vyslyšen nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.6.22 09:12
@truelly píše:
V tom případě sis s ním vůbec neměla začínat. Dokud nemá děti, nemůže pochopit to obětování se a dávání přednost dítěti a otci dítěte před ním. Najdi si někoho, kdo už děti má. Ten dokáže ocenit, že jste s bývalým v klidu.

Dávat ex přednost před partnerem? Tak to přeju hodně štěstí… nevlastní dítě dost chlapů nějak zvládne, ale tohle opravdu asi málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.22 09:21
@opulus píše:
Zastávám podobný názor jako @Hecate @WhiteCrow . Tento styl zpráviček s ex v intenzitě „posílám fotky z písku“ a „že je v pořádku“ by mi teda docela vadil.
Expřítel naznačoval, že mu to vadí, dokonce to otevřeně říkal, ale vyslyšen nebyl.

Píše jednu dvě fotky denně. To bych tedy nesrovnávala s intenzivním vypisováním. Když někdo pošle dvě fotky za den, tak si toho ani nevšimnu, pokud mu nelustruju telefon, tak vlastně ani nevím, jestli fotky svých harantů posílá x nebo si je fotí do památníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.6.22 09:44
@Lama Lama píše:
Píše jednu dvě fotky denně. To bych tedy nesrovnávala s intenzivním vypisováním. Když někdo pošle dvě fotky za den, tak si toho ani nevšimnu, pokud mu nelustruju telefon, tak vlastně ani nevím, jestli fotky svých harantů posílá x nebo si je fotí do památníku.

Mně to přijde dost a řekl bych, že to dost narušuje soukromí toho nového vztahu.
Z jeho pohledu bych za tím viděl snahu zakladatelky a ex být v každodenním kontaktu. Z popisu bych řekl, že fotky nezůstávaly bez komentáře a reakcí.
Expříteli to evidentně vadilo a zakladatelka na jeho pocity házela bobek, tak vypěnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.22 09:46
@opulus píše:
Mně to přijde dost a řekl bych, že to dost narušuje soukromí toho nového vztahu.
Z jeho pohledu bych za tím viděl snahu zakladatelky a ex být v každodenním kontaktu. Z popisu bych řekl, že fotky nezůstávaly bez komentáře a reakcí.
Expříteli to evidentně vadilo a zakladatelka na jeho pocity házela bobek, tak vypěnil.

1-2 zprávy ti narušují soukromí vztahu? :think:
Hele, dyt já myslím, že to dopadlo nejlíp, jak mohlo. On si najde bezdětnou, pokud na ní má. Ona někoho bud tolerantnějšího nebo také dětného a bude. Nejjlepší je, když si lidi najdou kompatibilního partnera rovnou, todle měnění protějšků je náročné pro všechny zůčasněné. Jne je pitomý do toho tahat hned ty děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.22 09:48

@opulus jinak na snaze o každodenní kontakt kvuli dítti nevidím nic závadného. Ale tak chápu, že u nějakého čertvě rozešlého je to nejistý podnik. Ale to prakticky u kteréhokoli - nemusí to mí ukončené, nemusí to mít zpracované, odžité když to nebude dobrý vztah, tak anopak riziko všemožných tahanic. To radiš smajlík s ex, než tahanice po soudech a přetahování o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.6.22 10:24
@Lama Lama píše:
1-2 zprávy ti narušují soukromí vztahu? :think:
Hele, dyt já myslím, že to dopadlo nejlíp, jak mohlo. On si najde bezdětnou, pokud na ní má. Ona někoho bud tolerantnějšího nebo také dětného a bude. Nejjlepší je, když si lidi najdou kompatibilního partnera rovnou, todle měnění protějšků je náročné pro všechny zůčasněné. Jne je pitomý do toho tahat hned ty děti.

Každodenně? Ano.
Vůbec přeci neznamená, že když si nebudou posílat fotky, k tomu komentáře a smajlíky denně, že se hned budou tahat po soudech a budou mít vyhrocený vztah. Tohle je o té intenzitě. Z jeho pohledu bych to vnímal tak, že to odloučení v sobě nemají vůbec zpracované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.22 10:27
@opulus píše:
Každodenně? Ano.
Vůbec přeci neznamená, že když si nebudou posílat fotky, k tomu komentáře a smajlíky denně, že se hned budou tahat po soudech a budou mít vyhrocený vztah. Tohle je o té intenzitě. Z jeho pohledu bych to vnímal tak, že to odloučení v sobě nemají vůbec zpracované.

Mě jich včera poslal 15 :jazyk: Ale to jen proto, že na vodě neměly děti telefony, jinak už si leta fotky neposíláme, posílaj mi to děti samy. A jo, dřív mi fotky posílal - z dovolené a o víkendu denně, v týdnu spíš ne. To spíš volala nebo psal, kdy si děti nabere, vyzvedne a co mám sbalit. Ted už si to taky častěji domlouvá rovnou s nima. A mě urguje, jen když mu to neberou.
Ale jak řikám, tay máš právo si vybrat takovou partnerku, terá ti vyhovuje a fotky svých dětí exovi neposílá. Zakladatelka si najde chlapa, kterému to vadit nebude. A svět bude růžovej. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
13.6.22 10:45
@Hecate píše:
Asi takhle… podle mě záleží na míře, s jakou se všechno dělá.
Určitě jsem pro, aby spolu bývalý partneři vycházeli a byli schopni v klidu a konstruktivně komunikovat ohledně dětí. Na druhou stranu ale chápu, že pokud tato komunikace přesahuje nutnou četnost a věcnost a objevují se v ní nadbytečné prvky jako smajlíky, pro nového partnera je to podezřelé.Myslím si, že pro mě a mého partnera by komunikace tak, jak ji popisuješ, už byla trochu za hranou. Třeba to posílání fotek jako důkaz, že je dítě v pořádku, mi připadá opravdu zvláštní.
Reakce bývalého přítele je potom ale už jiné téma. Podle mě to přehnal.

Ale smajlíci nejsou nadbytečné prvky. Smajlíci jsou to, co v komunikaci omezené na krátké zprávy nahrazuje tu neverbální složku, která u normálního rozhovoru tvoří až 80% sdělení. V psané komunikaci to chybí a proto taky v chatech dochází k tolika nedorozuměním. Ostatně tady na eMiminu se to hemží debatama “napsal mi xxx, jak to asi myslel?” Smajlíci to trochu vykompenzují. Může to být jen reakce na tu fotku. Že to dítěti sluší a zjevně se baví, případně, že mě zachycená situace rozesmála.

Kdysi jsem manželovi poslala fotku dcery, jak se totálně zapatlala nanukem. Odpověděl, že možná by měla jíst nanuka v pláštěnce (v narážce na fotku téže holčičky v nové pláštěnce, co jsem poslala pár dní před tím). Něco takovéhleho mi přijde jako úplně normální konverzace dvou rodičů, bez ohledu na to, jestli spolu nadále jsou ve vztahu nebo ne. Tlachání o dítěti. Nic, co ohrožuje nového partnera. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.6.22 10:59
@Lama Lama píše:
Mě jich včera poslal 15 :jazyk: Ale to jen proto, že na vodě neměly děti telefony, jinak už si leta fotky neposíláme, posílaj mi to děti samy. A jo, dřív mi fotky posílal - z dovolené a o víkendu denně, v týdnu spíš ne. To spíš volala nebo psal, kdy si děti nabere, vyzvedne a co mám sbalit. Ted už si to taky častěji domlouvá rovnou s nima. A mě urguje, jen když mu to neberou.
Ale jak řikám, tay máš právo si vybrat takovou partnerku, terá ti vyhovuje a fotky svých dětí exovi neposílá. Zakladatelka si najde chlapa, kterému to vadit nebude. A svět bude růžovej. :D

Ale to, co máte spolu, je taková ta organizační komunikace. Tady je ten „neorganizační“ kontakt na každodenní bázi. Posílat každodenně fotky, že se dítě má dobře nejsou fotky z dovolené.

Pokud to takto chce praktikovat, tak samozřejmě, bude nejlepší, když si najde někoho komu to vadit nebude. Jen se obávám, že ani mezi dětnými to nebude zas tak častý jev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.6.22 11:04
@Jeremi píše:
Ale smajlíci nejsou nadbytečné prvky. Smajlíci jsou to, co v komunikaci omezené na krátké zprávy nahrazuje tu neverbální složku, která u normálního rozhovoru tvoří až 80% sdělení. V psané komunikaci to chybí a proto taky v chatech dochází k tolika nedorozuměním. Ostatně tady na eMiminu se to hemží debatama “napsal mi xxx, jak to asi myslel?” Smajlíci to trochu vykompenzují. Může to být jen reakce na tu fotku. Že to dítěti sluší a zjevně se baví, případně, že mě zachycená situace rozesmála.Kdysi jsem manželovi poslala fotku dcery, jak se totálně zapatlala nanukem. Odpověděl, že možná by měla jíst nanuka v pláštěnce (v narážce na fotku téže holčičky v nové pláštěnce, co jsem poslala pár dní před tím). Něco takovéhleho mi přijde jako úplně normální konverzace dvou rodičů, bez ohledu na to, jestli spolu nadále jsou ve vztahu nebo ne. Tlachání o dítěti. Nic, co ohrožuje nového partnera. :nevim:

Takže z komunikace děláš citově zabarvenou komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.22 11:07
@opulus píše:
Ale to, co máte spolu, je taková ta organizační komunikace. Tady je ten „neorganizační“ kontakt na každodenní bázi. Posílat každodenně fotky, že se dítě má dobře nejsou fotky z dovolené.Pokud to takto chce praktikovat, tak samozřejmě, bude nejlepší, když si najde někoho komu to vadit nebude. Jen se obávám, že ani mezi dětnými to nebude zas tak častý jev.

Já vůbec nezjištuji, jestli si s ex píše, že děti vyzvedne ve 3 nebo komentuje fotku s nanukem. Život je tak jednodušší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí