Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dcera byla likvidátorka telefonů prostě žádný kryt jen v kapse,nedala si říct, když ji bylo 14 měla asi 5tý telefon a když ho rozbila tak jsem ji dala starý tlačítkový a z brigády si tedy koupila nový Koupila si nubia M2lite a já ji k tomu dokoupila ochrané sklo a silikonové pouzdro protože na vše by ji peníze nestačili. Pokud si ho zlikviduje v šupleti má zase ten starý tlačítkový a může jít znovu hledat brigádu. Ono záleží na tom, jak se to stalo a jak se o něj jinak stará,pokud si ho považuje a prostě se stane,tak bych na nový určitě přispěla klidně i zaplatila(to se stát může každému) , pokud si ho moc neváží tak bych ji nechala vydusit a ať si na nový ušetří.
@Anonymní píše:
Zdravím, dcera si před měsícem kupovala telefon Nubia N2 a včera se jí rozbil displej, bohužel oprava by stála víc než samotný telefon a nemůžu nikde (ani ebay a podobně) najít jakýkoliv náhradní díl. Otázka tedy zní: mám jí na nový telefon přispět?
Rozbil se jí tím, že si hladila štěně a jak je známo, štěňátka jsou hravá tak do ní nějak nešikovně drclo a dceři vypadl z ruky.
A jak hodně je to poškozené? já na posledním mobilu měla display rozbitý dva roky a fungoval úplně normálně. Jelikož jsem měla gorilla glas, tak když se mi ho podařilo nechtěně rozbít (prostě jsem trefila z malé výšky ten správný úhel
), tak se z toho uvolnilo pár sklíček, takže jsem to přelepila pro sychr izolepou. Telefon funguje doteď, používám ho jako náhradní. Bohužel jsem si nechtěně rozbila display i u dalšího mobilu, ale tam vznikl jen pavouk a nic se z toho neuvolňuje, takže ho používám jak je, a to od března. Vidět je na to normálně, funguje to normálně a dle starého mobilu vím, že to bude fungovat dál několik let. Takže pokud netrefila nějakou stranu, že jí to dělá neplechu (anténka, reprák atd), tak bych asi s koupí telefonu počkala… Prasklý display má opravdu kde kdo, stačí se kolem sebe rozhlédnout.
Ne nadarmo se říká “nejsme tak bohati, abychom si kupovali levné veci”. Telefon co jednou spadne a je na vyhazov bych si nikdy nekoupila a dítěti tuplem ne.
@Anonymní píše:
Dceři je píše: Více
Koupila bych jí nový. Co se stalo byla náhoda a neudělala to schválně. Být tebou koupila bych jí Xiaomi Redmi Note 5A. Mám ho a je skvělý a v O2 prodejně jsem za něj dala 2800. Ty Xiaomi jsou odolné. Před ním jsem měla Redmi 3 a ten přežil pády, hody přes půl místnosti když mi s ním dcera flákla bez úhony. Dokonce jsem ho vykoupala v kýblu vody se saponátem a ani to s ním nehnulo.
@Alkata píše:
Ne nadarmo se říká “nejsme tak bohati, abychom si kupovali levné veci”. Telefon co jednou spadne a je na vyhazov bych si nikdy nekoupila a dítěti tuplem ne.
Tak ono záleží jak to spadne. Mě třeba hňápl mate 8 a dobrý neměla sem nic a kámošce spadl lehce a měla sklo a pavouk jak.....
Nevím jestli by holka byla spokojená. To redmi 5a má jen 16 GB a vzhledem k tomu, že měla 64 GB. Pubošům, kteří sou zvyklý mít samý blbosti jako instagram, fb, snapchat atd k tomu hry to prostě stačit nebude
@Vosma29 píše:
@_0812_Nevím jestli by holka byla spokojená. To redmi 5a má jen 16 GB a vzhledem k tomu, že měla 64 GB. Pubošům, kteří sou zvyklý mít samý blbosti jako instagram, fb, snapchat atd k tomu hry to prostě stačit nebude
Má tři sloty. 2 na SIM a jeden na paměťovku, takže v pohodě se dá paměť libovolně rozšířit až na nějakých dvěstě něco giga
No vzhledem k tomu že ne všechny aplikace jdou hodit na paměťovou kartu taze těch 16 GB je málo.
@Vosma29 píše:
No vzhledem k tomu že ne všechny aplikace jdou hodit na paměťovou kartu taze těch 16 GB je málo.
Tak záleží jaké má požadavky. Já třeba mám tu 16 bez paměťový karty a mám tam YouTube, instagram, Facebook, Messenger, Viber, ikeu, Mall, Pinterest, Lidl, Aliexpress, 2,5 GB hru a ještě plno videí,fotek a písniček a úplně v pohodě mám ještě trochu místa…
16 GB je hodne malo. Syn si takhle rozbil tablet. Poprve jsme ho nechali vymenit, podruhe ma smulu a na novy si musi nasetrit. U starsiho podobne. Ja jako likvidatorka fotaku pro to mam celkem pochopeni. Takze ted bych koupila novy.
Tak já když vidím co mají ti pubuši nainstalovaný tak většině to bude málo. Popravdě ani to neznám ale různý ty úpravy fotek pak instagram a tomu podobný a hry ono stačí 2 až 3 náročnější hry a je to v háji. Třeba od kámošky Syn hraje auta a ta hra má už přes 5 GB.