Nutit prvňáka do úkolů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59403
17.2.22 21:02

@beruska9 já zavedla že úkoly se udělají hned a pak mají klid. nejhorší bylo že si odpočinou a za 2h úkoly a pak se to jen oddalovalo a byl večer :jazyk: Napřed úkoly a pak zábava. Dcera vždy řekne že si udělá vše hned at má klid :mrgreen: a když má něco dělat a u toho vymýšlí že teď ne tak řeknu že už to mohla mít hotové a že jestli je tak unavená tak uklidím tablet a může jít teda spát a najednou únava zmizí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
17.2.22 21:02
@Billi píše:
@eviku-miluna moje taky. U nás mají článek o 6 řádcích a i tak to je na 10 minut.

Nase pani ucitelka je rozumna a dava detem nastesti male ukoly :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.2.22 21:03
@Pears206 píše:
Záleží, jaké úkoly. Každý učitel má jiný styl a jinou představu o délce DÚ a době, kterou by nad nimi mělo dítě strávit.
Dále záleží, v kolik hodin dítě úkoly dělá, kdy je vyzvedáváno že školy. Unavené dítě v pozdních odpoledních hodinách spolupracuje hůře než dítě, které může chodit domů dříve a úkoly píše v rozumnější čas.
Obecně jsem proto, že učitel by měl být respektován s zadané úkoly splnit. Může se ale stát, že bude mít nepřiměřené požadavky. V tom případě bych taky šla do diskuze s učitelem než do bojkotu úkolů.
Dítě v první třídě dohled potřebuje a bez ohledu na to, co píšou různé zdroje, nepůsobí opakovaně zapomenuté úkoly dobře a dělá to ve škole nepěkný obrázek o samotné rodině, jejím fungování.

Není jich moc, kdyby to šlo bez keců a scén, má je za 15-20 minut většinou. Tu a tam bylo něco delšího, ale spíš ne. Domů chodí ve 4, bohužel dříve to nejde.
Jinak to samozřejmě beru, asi jsem si spíš potřebovala postěžoval mezi podobně „postiženými“ a tak nějak zjistit, jak to mají ostatní…je to můj první prvňák, já sama byla šprt co už před nástupem do školy uměl číst a psát, takže zkušenost s takovým odporem 0…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
17.2.22 21:04
@beruska9 píše:
Jak jste na tom s prvňáky a úkoly? Když je nechtějí delat? Hodně zdrojů, co jsem našla, tak nějak tvrdí, že se to má nechávat na dětech, aby se naučily odpovědnosti a nesly si důsledky, ale u prvňáků mi to teda přijde drsné…nicméně, někdy už mám denních bojů fakt plně zuby. Čeká nás nejspíš nějaké kolečko u odborníků, ale nevím, jestli to do té doby dám :mrgreen:
(Jestli vám je děcka dělají s nadšením za 5 minut, tak o tom mě informovat nemusíte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

Nutila jsem, resp. seděla jsem s ním a dohlížela na úkoly. Motivovala, že když to udělá, bude moct jít ven, hrát si chvíli na iPadu atd…někdy to bylo rychle, někdy to vázlo. Zásadně na něho nekřičím, snažím se být v klidu a pouze mu oznamuju, o co přišel, protože příklady na 5minut počítá hodinu a půl.
Syn je teď ve třetí třídě a úkoly jsou někdy peklo. On je všechny udělá, ale jsou to boje, už s ním teda nevysedávám, nechávám ho samotného a jen chodím na kotnrolu. Teď si řekl, že bude chodit po škole za bratránkem, tak OK, jede ze školy dřív, aby si udělal úkoly a mohl být celé odpo s bratránkem. Jenže on si začne plnit úkol a za minutu za mnou běží a hlásí totální koniny, co ho napadly. Počítá třeba proužky na tužce, přerovnává fixy, prostě místo toho, aby počítal, tak si hledá další zábavu, přitom ví, že když to udělá, má klid a může ven.
Jinak u nás má občas potřebu se do toho angažovat tatínek. Myslel si, že jeho pevná ruka zařídí, že syn bude plnit úkoly jako blesk, nebudou scény. Ale omyl, tatínek na něj jen řve, protože je labilnější než to děcko, takže oba dva tam pak po sobě řvou.
Prostě úkoly jsou hrůza hrůza hrůza a za sebe bych je zrušila. Doma si má děcko max zopakovat, pročíst, ale ne sedět hodiny nad počty, písankou…doma má relaxovat, pročiti hlavu, nabrat enrgii a ne vysávat sebe a rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
17.2.22 21:05
@Tarinka píše:
Hlavně ať už není žádná domácí výuka… :lol:

Ja ji zazila nastesti jen 2 dny a dekuji pekne, stacilo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.2.22 21:05

@beruska9 Trvala jsem na tom, i přes rev a scény. Uku moc neměli.
Učitelka v první třídě byla v tomto ohledu měkká a neprineseni ukolu zcela bez sankcí. Takže dítě bylo zcela vyzýváne. Další učitelka je lepší, to jsem klidně úkol nechala na diteti, ale učitelce jsem večer napsala, že dítě úkol neudělalo, takže trvám na tom, aby speciálně moje dítě pocítilo přirozený důsledek svého rozhodnutí.
No ve třetí už se pochlapil a dělá (sice s kecama a obvykle tak v sedm večer) sám, už ho nemusím honit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.2.22 21:06

@tulipán : To už všichni zvládají 6 stran? No ty kráso, to bychom dělali do půlnoci. Syn ještě hodně pomalu slabikuje a co jsem slyšela během online výuky, rozhodně není jediný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
17.2.22 21:06
@eviku-miluna píše:
@tulipán 6 stran cteni denne? 8o
Prvnak? To by byla moje smrt.

Jo, fakt, každý den 6 nových stran. Dnes ještě básen, písanka dvě strany. Také mě to drásá. Jen, než každou stranu podepíšu. :mrgreen: Ale ono mu to jde krásně, ale vzteknout se musí. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mám ho ráda a doufám, že si odpočine a zase uklidní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Za 4 roky pojedu 3. prvnáka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.2.22 21:08
@tulipán píše:
Jo, fakt, každý den 6 nových stran. Dnes ještě básen, písanka dvě strany. Také mě to drásá. Jen, než každou stranu podepíšu. :mrgreen: Ale ono mu to jde krásně, ale vzteknout se musí. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mám ho ráda a doufám, že si odpočine a zase uklidní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Za 4 roky pojedu 3. prvnáka :pankac:

A to čtete doma šest stran čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.2.22 21:10

@tulipán báseň máte na jak dlouho?
Za mě to bylo hrozné. I ty 2 stránky pisanky jsou moc. U nás dává učitelka 3-4 řádky a i to je hukot.

• Citovat
  • Upravit
633
17.2.22 21:11

Já jsem musela stát v první třídě nad synem jako dráb. Když bylo teda nejhůř a vykřikoval, že to dělat nebude, tak jsem mu řekla, že teda nemusí, ale další den to pan paní učitelce vysvětlí sám, proč úkol nemá. Vzhledem k tomu, že paní učitelky se bojí mnohem víc než mě, tak vždy vzal se slzami v očích do ruky pero a úkol dodělal. Distančka s ním byla totální peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.2.22 21:13

Dcera ma ukoly az tak od treti tridy a to si na to dohlizi sama.
Prijde mi skoda drtit s ukoly uz prvnaky. Nemaji na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
@beruska9 píše:
@tulipán : To už všichni zvládají 6 stran? No ty kráso, to bychom dělali do půlnoci. Syn ještě hodně pomalu slabikuje a co jsem slyšela během online výuky, rozhodně není jediný.

Já nevím, jak to je. Kluk prvnák říkal, že to děckám jde pomaleji, ale on by o nikom neřekl nic nehezkého, tak realitu neznám. Ale starší kluk má ted v zimě tv na chodbě u jejich dveří (dělají kotouly) v době jejich čj a říkal, že odposlouchává :oops:, že čte hlavně náš prvnák jako ukázku, že ředitelka říká, že si zbytek přečtou pak doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735

@tulipán to teda mate mega ulohy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.2.22 21:14

@Svistice : no upřímně, dnes jsem byla taky na pokraji toho napsat mail, že to prostě neudělal. Jenže mají novou učitelku, bohužel v první třídě v pololetí museli měnit, takže úplně nevím, nechci zrovna hned takhle začínat…ale jako měla jsem dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí