Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 mi právě příjdou divné ty ďolíčky… v příbaláku píšou, že jej nemáme používat, když je prasklý (což tohle prasklina nebude) ale bála jsem se jestli to není nějaký defekt
Prosím prosím ještě dotaz, jednou ráno jsem měla kroužek dost nízko, nešel mi zatlačit, proto jsem jej vytáhla s tím že jej zavedu znovu, ale jelikož bylo ráno a byla jsem dooost rozespalá, tak jsem ho omylem opláchla v teplé vodě (ne horké ale teplá byla), myslíte, že je to tak velký problém? stalo se to některé z vás?
@CarmenKa No, tak pokud sis při tom oplachování neopařila ruce, tak se nic neděje
uvnitř těla taky není zrovna zima ![]()
Volala jsem na gynekologii, kde mi poradila sestra kroužek vyměnit za nový, udělala jsem to v povoleném 3 hodinovém limitu, sama mi přišla nějaká zmatená ale když jsem to stihla během 3 hodin od oplaáchnutí, tak by to opravdu mělo být v pořádku ne?
JAko začátečník s Nuvaringem bych se ještě ráda informovala na působení lubrikačního gelu na kroužek? předpokládám, že používat se může, oplachujete jej pak? nebo to není nutné?
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, jestli se někomu stalo, že by s NuvaRingem ztratil chuť na sex? Právě kvůli tomuhle problémů chci přijít z pilulek na NuvaRing, tudíž aby to nebylo z bláta do louže:)
Já ne, ale mě nevadili ani prášky, tak nevím, jestli jsem vhodný vzorek ![]()
Ahojky, tak je to asi týden co jsem začala používat Nuvaring a zatím naprosto super, ani o něm nevím ![]()
Chci se ještě zeptat, když jsem se jednou ráno probudila, byl kroužek úplně dole, snad i trochu vyčníval, nevím jak dlouho. Nevíte někdo jak to je s tím vstřebáváním, když je kroužek trošičku venku??
Ještě mi zbyly dva kroužky ´v lednici, tak kdyby měl někdo zájem, dejte vědět.
@CarmenKa píše:
Chci se ještě zeptat, když jsem se jednou ráno probudila, byl kroužek úplně dole, snad i trochu vyčníval, nevím jak dlouho. Nevíte někdo jak to je s tím vstřebáváním, když je kroužek trošičku venku??Ještě mi zbyly dva kroužky ´v lednici, tak kdyby měl někdo zájem, dejte vědět.
podle mě to nevadí, když je „moc dole“, za kolik nabízíš ty kroužky??
Dnes jsem kroužek KONEČNĚ vytíhla a už ho nechci nikdy vidět, jen jsem se chtěla zeptat těch, které jej také používají nebo používaly… na kroužku, v místě kde jsem se jej vždy dotýýkala když jsem jej kontrolovala nebo jej zastrkovala dál, je jakoby trochu zažloutlý, je to normální?? nic výrazného ale je to tam. Poslední týden jsem neustále měla tampony z toho důvodu že jsem byla na dovolené v moři a kroužek neustále vyjížděl, tak jsem ho tam tím připevnila.
Ahoj,
mám dotaz na vás zkušené:) už nějaký čas se chci zbavit pilulek. Jsem strašný stresař a prášky mě přiváděly k šílenství. Neustále jsem byla nervózní, jestli jsem omylem nesnědla něco co HA vadí, v noci jsem se probouzela a kontolovala, jestli jsem si prášek fakt vzala, prostě děs. Moje bývalá gynekoložka to se mnou odmítla řešit, takže jsem holt hledala radu jinde a dnes jsem se s novou paní doktorkou dohodla, že zkusím Nuvaring, snad by mě to nemuselo tak stresovat (taky bych mohla přestat šílet sama od sebe, ale zatím to tak nevypadá). Každopádně teď dobírám pilulky. Příští středu beru poslední, pak sedm dní pauza a pak bych si měla zavést kroužek. Jen jsem nějak nepochopila, jestli si ho mám zavést ten další čtvrtek, tak jak bych normálně začala s novým platíčkem. Dočetla jsem se totiž, že Nuvaring se zavádí ve stejný den, jako se vyndal, přesně po sedmi dnech. Ale to je př zavádění nového kroužku a já přecházím z pilulek. Můžete mi to někdo jednoduše a polopaticky vysvětlit? Díky
Ahoj, v tomhle přesně nevím ale mi doktorka při přechodu doporučila si jej zavést první den menses (a ten je vždycky tak 3 den v pauze), čímž mi vlastně odpadl problém, že bych si kroužek zavedla pozdě.
@Rillana píše:
Ahoj,
mám dotaz na vás zkušené:) už nějaký čas se chci zbavit pilulek. Jsem strašný stresař a prášky mě přiváděly k šílenství. Neustále jsem byla nervózní, jestli jsem omylem nesnědla něco co HA vadí, v noci jsem se probouzela a kontolovala, jestli jsem si prášek fakt vzala, prostě děs. Moje bývalá gynekoložka to se mnou odmítla řešit, takže jsem holt hledala radu jinde a dnes jsem se s novou paní doktorkou dohodla, že zkusím Nuvaring, snad by mě to nemuselo tak stresovat (taky bych mohla přestat šílet sama od sebe, ale zatím to tak nevypadá). Každopádně teď dobírám pilulky. Příští středu beru poslední, pak sedm dní pauza a pak bych si měla zavést kroužek. Jen jsem nějak nepochopila, jestli si ho mám zavést ten další čtvrtek, tak jak bych normálně začala s novým platíčkem. Dočetla jsem se totiž, že Nuvaring se zavádí ve stejný den, jako se vyndal, přesně po sedmi dnech. Ale to je př zavádění nového kroužku a já přecházím z pilulek. Můžete mi to někdo jednoduše a polopaticky vysvětlit? Díky
Pokud přecházíš z HA na jinou HA, dober platíčko, klasicky udělej sedmidenní pauzu a místo načnutí nového platíčka zaveď kroužek.
Diky moc:) neco takove jsem vycetla i v pribalovem letaku, ale radsi jsem se jeste zeptala. Ale jednu vec jsem v letaku nenasla. Funguje Nuvaring stejne jako pilulky, tedy v te sedmidenni pauze jsem taky chranena, jako kdyz jsem brala prasky? Predpokladam, ze ano, jinak by Nuvaring nebyl asi tak popularni, ale v tom zatracenem letaku o tom neni ani slovo…