Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@araw Bože myslela jsem rok a půl starý co chodí na nočník! Přečti si to pořádně!
@Marhsel mě se líbí jak ty si s tím rychle hotová. přála bych ti aby ses nikdy nedostala do situace, kdy to budeš muset řešit. takový chtračky totiž miluju. to že ty i chlap máte dobře placenou práci teď neznamená, že jí budete mít za rok, za 5, za 10 let. a to dítě bude potřeba za těch 10 let živit.
uvědom si že nic netrvá věčně. moje máma těsně po 40 dostala rakovinu. do práce chodit nemohla, byla na dvou těžkých operacích, ozařování 6 cyklu chemoterapie… najednou rodina totálně přišla o jeden příjem na víc než rok. já i starší ségra jsme byly na škole. naštěstí už obě práceschopné takže jsme se o sebe postaraly. navíc je máma samoživitelka…
maluješ si svět podle tvé aktuální situace. zkus se na to podívat trochu víc ze široka a z dlouhodobější perspektivy
@Marhsel píše:
@Jasněnkaa dávej měsíčně 700 na stranu na můžeš mu koupit k 6. narozeninám počítač za 50 litrů na tom si jistě zahraje všechno
já s tím problém nemám
jen se mi nelíbí že jsi se vším hned hotová, že tobě se daří neznamená že to tak jde všem.
@ametyst píše:řekla maminka malého dítěte
Ježkovy zraky, vy chcete aby vaše děti hrály hry na PC???No těbůh-tak to se asi pak vážně prodraží. Ach jo, nemam ráda tuhle dobu kdy každý malý dítě umí dřív hrát hry na počítači než pořádně mluvit
Prosím vás, tak si všichni kupte psa!!! Až bude fakt bída, tak ho můžete přinejhorším přivázat ke sloupu.
Nepotřebuje lyžovat, nepotřebuje mobil, nic! Protože dnes je fakt bída, strašná bída, stojí se fronty na polévku a děti chodí bosé do školy 15km pěšky. ![]()
@paola white pracuju v oboru, který je neustále potřeba. Něco jako jídlo. Pocházím z rodiny podnikatelů a manžel také. takže vím že to dlouhodobě jde. Nemoci neovlivní nikdo, ale nebudu k vůli tomu v koutě a bát se.
No ja na jednu stranu docela koukam…me neprijdou dve deti jako jakovej luxus, nad tretim bych se uz rozmejslela, to ano. Nedavno tu byla podobna diskuze a komentare vyznivali spis naopak
. Pro me je to, aby deti meli sourozence, aspon jednoho nade vse, to ostatni se nejak udela.
Druhy syn se nam nejak prihodil, planovali jsme ho, ale ne tak brzo. Uprimne, ja jsem s nim mela vydaje docela velke, mozna vetsi jak s dcerou - kupovali jsme novy dvojkocar, bez ktereho bych se ale neobesla, novou postylku, pac dcera jeste spala ve sve a nemeli jsme tu moc mista, novou autosedacku, ta puvodni uz byla nepouzitelna a jeste nejake veci, ktere jsem nemela. Obleceni taky nepodedil uplne vsechno, ale kdyz kupuju dceri nejakou drazsi vec, krom bot, beru unisex, nebo klucici, jinak si veci siju. Ale v beznych nakladech mi to neprijde tak hrozny - ted je blbe obdobi prikrmu, snazim se varit, ale nekdy ta sklenka padne, hlavne ovoce, taky pije stavy, nic jineho…
co bude do budoucna ale moc neresim, nejak se to vzdycky udela, samozrejmosti je kvalitni pojisteni, kdyby se s jednim z nas neco stalo. taky pocitam ze budu mit nejaky plat, ted jsem bez penez (cekam az se rozhodne kdo mi bude davat rodicak)…u nas to je tak, ze manzeluv plat pokryje jidlo a bydleni a poplatky pro nas pro vsechny, zatim jeste zbyde na na jednorazove vydaje, ale taky si nemuzeme moc vyskakovat. Az budu mit ja nejaky penize, tak ty muzou jit prave na ty jednorazove vydaje.
@Virginia ale tady se nemluví o tom že dítě stojí peníze. Zakladatelka se ptala jestli je rozdíl mít jedno nebo dvě děti, a ten rozdíl to je, teda aspoň já ho vidím.
@Marhsel jasně tobě se nemůže stát že přijdeš o práci…
dětinštější přístup fakt neznám.
@Virginia
prostě je potřeba rozvážit do budoucna jestli je rodina schopná to utáhnout. rozhodně někomu, kdo žije s jedním z ruky do pusy nemůžeme říct udělej si i druhý však to nějak dopadne…
chlap zakladatelky nad tím přemýšlí a to je dobře. my si taky na začátku spočítali, že teď dvě děti zvládneme teď a snad i časem. chtěli by jsme i třetí, ale to se prostě uvidí jak to půjde se dvěma.
jasně, že doba je zlá, ale podle mě v minulosti bylo i hůř ![]()
Ja nevim me proste z vetsiny kometnaru vyplyva, ze dve deti jsou strasne financne narocne…jasne ze to neni stejny jako jedno, to je snad jasny kazdymu, hlavne v pozdejsim veku to je znatelnejsi, ale tak proste nebudou mit vsechno, nebo se rodice budou muset vic snazit, aby je uzivili - byla tu zminena nemoc, nebo pak smrt - to ale resi pojistka, da se resit i ztrata zamestnani.
ja jsem ze tri deti, nasi nemeli moc penez, nemeli jsme vsechno, na mobil se setrilo, segra si na nej dokonce usetrila sama, ale to ze mam ted uz jednu sestru (ta mladsi zemrela pri nehode, kdyz ji bylo deset) je proste naprosto nenahraditelny. Ja bych nemohla dopustit, aby moje deti byli sami.
@Marhsel píše:
@araw Bože myslela jsem rok a půl starý co chodí na nočník! Přečti si to pořádně!
Ono se někomu narodí dítě 1,5roku co chodí na nočník?? Dobře jsem četla, že v žádném případě nestojí pleny 1000,– ![]()
@paola white To jsem neřekla, pokud lidé přestanou potřebovat co já nabízím tak si najdu něco jiného. Nejsem z ufňukaných. Umím si poradit, jsem na sebe pyšná. Byla jsem v takových sra*kách že se o tom ani jedné nezdálo, ale dostala jsem z toho a nehodlám se dolů nikdy vracet. To je rozdíl mezi mnou a ufňukánkama. Mě se na dně nelíbí.
@Jasněnkaa jo
!No když já ty PC hry fakt nesnášim celkově
a aby to hrál můj syn-no jako takhle-nelíbí se mi když ty děti to pak mají jako jediný zájem, místo aby si hrály na hřišti nebo cvrnkaly kuličky
!
Jenže já vim, že dnešní děti jsou i dost zlí-už jen v tý první třídě to začíná-kdo nemá hezký oblečení, je socka, kdo nemá mobil, je divnej…to se pak nedivím, že se někdo obává mít druhý dítě.
Já si vždycky myslela, že dvě děti jsou takový standart-že se v pohodě uživit dají, ale jak to čtu, tak se taky bojím. Taky jsem ženská co si ráda zajde koupit něco na sebe, ale zas že by to byly takový pálky to taky ne. A jak tu někdo zmiňoval, dítě můžu mít ještě klidně za 10 let(je mi 27). Já fakt nevím, ale vim že sama jsem jedináček a vím jak strašně jsem si celou dobu přála mít sourozence. TO mu prostě nemůžu udělat ![]()
ono těch věcí je víc než mobil a počítač, prostě každé další dítě jsou tisíce navíc, a kdo si není jistý že to zvládne tak ať si je nepořizuje. Nebudu celý život šetřit na kdejakou kravinu