O kolik se prodraží druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
20.5.13 18:13

Ale víte, kde se bere ten pomyslný standard?
Někdo donese novej mobil a ten druhý ho chce taky, ti bohatší ho koupí, ti chudší si půjčí. Téměř všichni to spoluvytvářejí. Že mobil musí být placatej a velkej, televize taky, lyže aspoň dvakrát za zimu a ideálně v Alpách, dovolená u moře. Jinak se cítí lidi blbě, že jsou něčím míň, že se nemůžou nikde ukázat a nemají o čem povídat s ostatními.
Ale co se stane, když se člověk „vzepře“. Světe div se, stane se prd. Jenže většina lidí chce jít s davem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
20.5.13 18:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
20.5.13 18:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.5.13 18:23
@Marhsel píše:
@Jasněnkaa To je to o čem jsem mluvila. Nemusíš mít velký kapitál aby ses vypracoval. Koupíš jedno jablko to prodáš, koupíš dvě, prodáš, koupíš tři… Nemusíš jich na začátek kupovat tisíc.

Přesně tak… jsou věci, kde se dá začít s minimálními počátečními náklady… nepřinese to sice tisíce hned na začátku, ale postupně se to rozjet dá… ideálně začít co nejdřív, ne až v době, kdy je potřeba řešit finanční díru v rozpočtu, první půlrok pěkně výdělky točit a nakupovat materiál do zásoby, aby člověk nemusel stát na místě a čekat, až něco prodá, aby bylo z čeho dělat další zakázky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
20.5.13 18:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
20.5.13 18:26

@Regina Hero Přesně, každý si hned myslí že potřebuje tolik a tolik ale není to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
20.5.13 18:27

Jak to tady čtu, tak tu postrádám jednoduchý fakt a to ten, že si každý musí ujasnit kolik dětí chce (pokud vůbec chce).

Protože nikdo z nás, při konstalacích ať už politických, etických nebo ekologických neví ani to, jak to tady bude vypadat za 10 let, tak se fakt nehodlám stresovat dobou, kdy budou děti chodit na střední školu. Vím, jen jedno. Jakmile ta situace nastane, tak milé dětičky rozhodně nebudou vyžadovat moji přítomnost a starostlivost, takže se budu moct s klidným srdcem věnovat práci, aby ony měly co do zobáčků a na srač.. typu tablet a dotykáč ať si vydělají samy.

A abych vám přiblížila aktuální situaci. Máme tři děti ve věku 4, 2 a půl a 3měsíční mimino. Nejstarší chodí do školky a cvičení, prostřední do plavání. Od záři začne nejstarší bruslit, prostřední chodit do školky (pokud se zadaří) a na tanečky a nejmenší plavat. Chodí pěkně oblečené (ale ano, nejmladší syn nosí věci po nejstarším a pořád je in, protože 4 roky jsou zanedbatelná doba :mrgreen: ), mají kvalitní boty a viditelně opravdu nestrádají. Jistě víte, že tyto položky nejsou v řádech stokorun a i tak jsme schopni to dát dohromady z rodičáku a jednoho platu zatíženého obrovskou hypotékou. Prostě ono to jde, když se chce.

Ne nemaluju si iluze, že najdu se třema malýma dětma luxusní práci a už vůbec ne v oboru, který jsem vystudovala a pracovala v něm doposud. Ale existují i jiné možnosti, jen se prostě člověk nesmí bát a musí si ujasnit, co je pro něj důležité. Pro mě jsou to děti a všechno ostatní tomu musím přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.5.13 18:28
@paola white píše:
@Virginia jo to s tebou souhlasím. třeba dneska kdyby se něco stalo s mým manželem tak bych se teda do problémů dostala. do práce se vrátit nemůžu, rodičák by mi nezaplatil ani nájem, veškerá finanční rezerva je na účtu manžela, než se vyřeší pojistka tak bych hlady asi chcípla :nevim: naštěstí by mi pomohla rodina… a to je právě ono. mám dvě ségry a vzájemně se vždycky podržíme…občas když tady čtu ty diskuze, že si rodina musí vzít půjčku aby zaplatila další půjčku tak je mi z toho úzko. právě proto nad tím tolik přemýšlím a zvažuji to ze všech stran… a stejně je na tom asi i manžel zakladatelky. já jsem člověk který má rád dopředu všechno naplánované a vypočítané :zed:

jo to je ono, kdyby se s muzem neco stalo, tak se paradoxne budu mit lip, nez se to vyresi, tak me taky rodina nenecha ve stychu (navic mam pristup k uctu a rezerva bude napsana asi ke mne). Segra, kdyz ne financne, tak mi pomuze fyzicky, a treba moje mama je ze tri sourozencu a ti kolikrat pomahaji i nam.

A zrovna muj stryc - kdyz meli sestrenku, tak bydleli u rodicu a nic moc nemeli, casem se ale vypracoval a ted ma na to, aby sve nejmladsi platil studium v Americe a Australii (tedy ne cele). Ja si na na nej vzdycky vzpomenu a rikam si, ze se casem urcite budeme mit lip a lip. Ja jsem takovej nenapravitelnej optimista, ale v tomhle souhlasim s @Marhsel ze kdyz se chce, jde to…jen to podnikani taky neni pro kazdeho, me to treba moc nejde, ale chci se zatnout a ono to snad nejak pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.5.13 18:31
@Marhsel píše:
@araw Nečetla si vše co jsem o plenkách napsala, jen to co se ti hodilo. Ale neboj omluvu nečekám. A ano dítě co se narodí bude za rok a půl chodit na nočník a tím pádem nebudeš potřebovat tolik plínek :lol:

Tohle jsi napsala Kupuji Pampers to největší balení za 600 a mám ho na 1,5–2 měsíce. navíc plenky pro malé děti vyjdou stejně protože je tam víc kusů. na litr měsíčně víc opravdu ne. To si pamatuji dobře. V pamperskách 2 je 108 plen. jestli to někomu vydrží na 2 měsíce, tak není normální a čistotnej člověk. a že zrovna takovej pracháč jako ty šetří na dítěti? A zrovna na plenách? 8o Víc už k tobě nemám co říct, nesnáším lidi, co řeknou, že vydrží pamperska půl dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.5.13 18:32
@MisaHanuska píše:
Jak to tady čtu, tak tu postrádám jednoduchý fakt a to ten, že si každý musí ujasnit kolik dětí chce (pokud vůbec chce).

Protože nikdo z nás, při konstalacích ať už politických, etických nebo ekologických neví ani to, jak to tady bude vypadat za 10 let, tak se fakt nehodlám stresovat dobou, kdy budou děti chodit na střední školu. Vím, jen jedno. Jakmile ta situace nastane, tak milé dětičky rozhodně nebudou vyžadovat moji přítomnost a starostlivost, takže se budu moct s klidným srdcem věnovat práci, aby ony měly co do zobáčků a na srač.. typu tablet a dotykáč ať si vydělají samy.

A abych vám přiblížila aktuální situaci. Máme tři děti ve věku 4, 2 a půl a 3měsíční mimino. Nejstarší chodí do školky a cvičení, prostřední do plavání. Od záři začne nejstarší bruslit, prostřední chodit do školky (pokud se zadaří) a na tanečky a nejmenší plavat. Chodí pěkně oblečené (ale ano, nejmladší syn nosí věci po nejstarším a pořád je in, protože 4 roky jsou zanedbatelná doba :mrgreen: ), mají kvalitní boty a viditelně opravdu nestrádají. Jistě víte, že tyto položky nejsou v řádech stokorun a i tak jsme schopni to dát dohromady z rodičáku a jednoho platu zatíženého obrovskou hypotékou. Prostě ono to jde, když se chce.

Ne nemaluju si iluze, že najdu se třema malýma dětma luxusní práci a už vůbec ne v oboru, který jsem vystudovala a pracovala v něm doposud. Ale existují i jiné možnosti, jen se prostě člověk nesmí bát a musí si ujasnit, co je pro něj důležité. Pro mě jsou to děti a všechno ostatní tomu musím přizpůsobit.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
391
20.5.13 18:35

@suik Pokud ti něco nejde, zkus něco jiného. Možností je :) ale opravdu když se chce tak jde vše. Ne nadarmo se to říká :) Nesmíš chtít všechno hned ale být trpělivý a ono se to vyplatí. Já také nejsem na vrcholu, to ani zdaleka ne. Vypracovávám se pomalu, ale jistě. A v dobrém oboru, který jen tak nezmizí a lidé si ho nemůžou vzdát. Něco jako potraviny, lidé jíst nepřestanou ani teď, ani až budou děti na střední. Chce to píli a selský rozum, nic víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
20.5.13 18:36

Já tady teď vypadám jak socka co nemá ráda děti, a co přepočítává děti na peníze :lol:
Tak to není, mám se dobře a ani nemusím pracovat, děti mám tři, s velkými věkovými rozdíly tak už vím kolik které v jakém období stojí. Teď vím že bych jich zvládla třeba 5 nevím, ale do budoucna to riskovat nebudu :lol:

@Marhsel souhlasím že není potřeba mít na rozjetí podnikání hodně peněz, ale ne každý na to je. Proto když si někdo není jistý tak ať má dítě třeba jedno, ono stačí pak číst diskuze tady, jak napnuté jsou rozpočty v rodinách.

• Citovat
  • Upravit
391
20.5.13 18:38

@araw To není největší balení milá dámo. Přečti si to pořádně. Jistě, že jedno z nejmenších balení nevydrží celý měsíc. Bože ty máš ještě poporodní demenci?
Dítě kterému je rok a půl, chodí na nočník tak opravdu tu plenu nemusíš měnit každý 3 hodiny.
Na mimino plenky do litru seženeš krásně na celej měsíc :lol:

Příspěvek upraven 20.05.13 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
20.5.13 18:41

@araw http://www. mall. cz/plenky-ubrousky-2/pampers-2-pack-plenky-active-new-baby-2-mini-216?v=534613
zde příklad a to ještě není největší balení. Víc jak litr to též není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.5.13 18:42
@Marhsel píše:
@araw To není největší balení milá dámo. Přečti si to pořádně. Jistě, že jedno z nejmenších balení nevydrží celý měsíc. Bože ty máš ještě poporodní demenci?

8o Bože..Ty jsi asi paní chytrá, co? Na co pořád ta arogance?
Takové brouky pytlíky miluju, všude byli, všechno viděli, od všeho mají klíče.. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky