Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, máme doma starou verzi knížky O veselé mašince od Čarka a Milera a chybí mi tam kousek textu, byl prostě utržený. ráda bych to dopsala.. nejsem tak nadaná, abyhc si domyslela text sama a nechci pořád malého tahat za nos.. jde o stránku, kdy mašinka jede v noci…
„O půlnoci do tmy tmoucí topič a náš strojvedoucí napínají zrak, a když v noci o půlnoci......“ a dál mi to chybí.. máte někdo?? pomůžete?? díky ![]()
O půlnoci do tmy tmoucí topič a náš strojvedoucí
napínají zrak a když v noci o půlnoci
tisích jisker srší vlak, je to drak, je to drak!
Letí kola jako šipky, přeletěla přes výhybky,
každou výkybku to blaží, když vlak vede do nádraží
až k červené čepici, která řídí stanici.
Bude chvilka odpočinku pro kola a pro, mašinku?
Že jsi šťastně dojela, ty mašinko veselá,
co si budš přát? Kolečka dám spát.
Dlouhé spaní, zahálení pro mašinku správnou není,
kola, kola-to je jich, rozjeti se po kolejích,
honem uhlí, vodu sem, ať zas vidím krásnou zem!
jééé…holky a nepomůžete i mě?Jako malá jsem milovala leporelo o mašince.Vůbec si nepamatuju autora ani celou říkanku,ale jediné co vím je začátek říkanky:Už tě milá mašinko budem vídat malinko,za několik za pár let vyjedeš už naposled......a dál nevim.Vybavuje se vám někomu něco?Díky!!
Pikolino to je volné pokračování o veselé mašince, autor je stejný jako u první básničky. Nedávno jsme na ní narazili v čítance z roku 1964. Bohužel máme už knížky sbalené, jinak bych ti text ráda našla.
lleennttiillkkaa píše:
Pikolino to je volné pokračování o veselé mašince, autor je stejný jako u první básničky. Nedávno jsme na ní narazili v čítance z roku 1964. Bohužel máme už knížky sbalené, jinak bych ti text ráda našla.
no já bych si tuhle říkanku i ráda opatřila,takže kdyby měl někdo zájem se zbavit této knížky,ráda jí koupím.Nebo prosím poradte kde ji sehnat......děkuji
díky moc všem, jdu to hned dopsat a večer to bude mít mladý komplet ![]()
Knížka zase vyšla. Máme ji doma
http://www.svetdetskefantazie.cz/…sele-masince