Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zkus avokadovou pomazanku. Cuketove nudle, pokud může smažené, tak výborně jsou zeleninové hranolky. Děláme nejčastěji z mrkve, ale jdou i z celeru, petržele.
@PeetaKo Zkus se zeptat na pomazanku ve zdrave vyzive. Muze produkty ze sojy?
Já dělám pomazánku z česneku, černých oliv, bazalky a sušených rajčat v olivovém oleji. Stačí hodit do chopperu a případně přijít kapku oleje z těch rajčat.
@chaela Guacamole
to mě vlastně nenapadlo, to je dobrý nápad ![]()
@malákráličice právě, že sóju taky nejí ![]()
@Heivka to je taky dobrý nápad ![]()
A nic sladkého vás asi nenapadá, že? Co vím, tak sladké jí jen banánové lívance (vejce+banán) a pak nějaké to ovoce ![]()
Pokud něco sladšího, tak smažené batátové hranolky. Jinak z rajčat - zbavit slupky, namixovat, smíchat s dobrým oliv. olejem a trochou soli, to je na chleba výborný. Ale teď mimo sezónu to asi nebude ono, tak bych taky volila tu avokádovou. Nebo salát: červená řepa, nastrouhaná s česnekem a vl. ořechy + jogurt (nějakou alternativu).
Je od tebe hezký, že na ni tak myslíš ![]()
Co třeba plněná vajíčka nějakou zeleninovou pomazánkou? Pomazánek je docela dost, do většiny se dává majonéza (olej a vejce může ne?) někde sem viděla i takový zeleninový dort, držel pohromadě právě tou majonézou. Jinak třeba udělat nejake bramboracky třeba, sunkove rolky (opět šunka a do ní nějakou pomazánku), nebo prostě nějakou rostlinnou pomazánku kup a kup bezlepkové pečivo a udělej klasické chlebíčky.
Koukni na paleosnadno.cz a tam najdeš spousty receptu na sladké, slané, přesně podle tvých požadavků. Je tam vyhledávání receptů, tak nastav „low carb“ ![]()
Edit, teď čtu pořádně že neji mléčné výrobky… Tak to bude oříšek, ale i tak skus stránky prostudovat…
@PeetaKo Myslím, že čistě zeleninové pomazánky mívá drogerie DM a dalo se to jíst ![]()
Děkuju všem za tipy ![]()
S tou majonézou nevím, ona totiž nejí ani nic tučného a kdyby zjistila, že je v tom majolka, tak by to možná nechtěla.
Osobně nechápu, jak se může takhle stravovat, jak to může vydržet
Ale kdyžjí to pomůže ![]()
Hlavně jsem přemýšlela nad tím, co se dá uvařit bez lepku, laktózy, sacharidů atd. (ona nejí ani brambory)
@PeetaKo tak to nevím no, se jí zeptej co tak ji, maximalne mi este napadá udělat ji nejake smoothie…
@PeetaKo Nedrží Low carb dietu?
Pokud ano, měla bych pár tipů/odkazů čím jí překvapit ![]()
Já to tedy nedržím, to bych nedala,a le některé recepty používám, líbí se mi..
Kamarádce dělávám pečenou zeleninu - nakrájím na kolečka / hranolky (většinou mrkev, dýni, pastiňák/petržel, cuketu, lilek, celer) na plech s pečícím papírem, v misce smíchám olivový olej se solí a tymiánem (bez návštěv dáváme i česnek, někdy dávám provensálské koření, rozmarýn apod.), a tohle vyliju na tu zeleninu a „prohňácám“ rukama, a dám to péct. Chutná nám to i studené.
@lucynka25 píše:
@PeetaKo Nedrží Low carb dietu?Pokud ano, měla bych pár tipů/odkazů čím jí překvapit
Já to tedy nedržím, to bych nedala,a le některé recepty používám, líbí se mi..
Ona přímo dietu nedrží. Bylo jí řečeno, že nesmí jíst mléko a výrobky z něj, všechno, kde jsou sacharidy (jakékoliv-i ty luštěniny)a lepek. Od dětství má kožní problémy a snaží se to nějak vyřešit ![]()
Děkuji za tipy, kouknu na to a něco vymyslím ![]()
Budu ráda i za další recepty, určitě se budou ještě hodit!