Oběma dětem stejně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
9.11.20 07:47
@Zástavanda píše:
Já jsem teda ta co přišla s,,cizím" děckem :D Ale partnerovi rodiče teda jedou od začátku oboum klukům stejně. I před narozením společného syna, staršímu posílali peníze na Vánoce atd :nevim: Chlap syna vychovává od jeho dvou let, on mu říká tati, se svým bio otcem se nestýká… Nevím mě by to asi mrzelo kdyby mého syna vynechávali :think:

Edit: Já být v situaci vaší snachy tak peníze pro svého syna nepožaduji,ale ty pro společného syna bych vám vrátila.

Příspěvek upraven 09.11.20 v 07:37

proč? z uražené ješitnosti, že nedávají i dítku, co není biologicky jejich? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
9.11.20 07:48

@Kazimíra Olejovka ale oni darky davaji i tomu nevlastnimu vnukovi, jen penize navic chteji jen vlastnimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Snacha by si měla uvědomit, že to dítě má taky vlastního otce a babičku s dědečkem z jeho strany, takže by se měla obrátit tam, když si chce říkat o peníze.
Na vašem místě bych založila spořící účet pro toho vašeho vnuka a spořila mu tam, jim o tom raději nic neříkala a dítěti to prostě dala až v dospělosti. Nevlastnímu bych prostě dávala dárky, jako doposud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966

Já jsem taky tam co přivedla cizí dítě do rodiny. A vaše chování mi přijde vpořádku.
Pokud při osobním setkání neděláte rozdíly.
Ono totiž to „cizí“ dítě má o zase o jedny prarodiče navíc (ty od svého otce). Od nich dostává dárky, které to vlastní dítě nedostane.
Pokud to přijde synovi a snaše nefér, tak bych založila peníze vnukovi sama. A jim neposílala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
9.11.20 07:49
@Anonymní píše:
Dobré ráno vespolek. Jdu si pro radu a názor a zkušenost ostatních. S partnerem máme 2 děti. Malého synka a dospělého syna, který už s námi nežije. Syn si našel přítelkyni, která už má s předešlého vztahu dítě. Nezastírám, nadšení jsme nebyli (ne kvůli tomu, že má dítě, ale spíše kvůli její minulosti ale to není důležité), ale plně respektujeme jeho volbu, pokud je on šťastný, jsme automaticky i my. Před nedávnem se jim narodil syn - náš vnuk.

A zde nastává náš problém. Rozhodli jsme se s chlapem, že v situacích vánoce/narozeniny nebudeme prckovi kupovat nějaké veledary, ale raději koupíme nějakou drobnost a dáme mu peníze. Víme, že má svůj účet a tak jsme si řekli o číslo. Mladý jsme s tím seznámili a nastal kámen úrazu. Syn přišel s tím, že snaše vadí, že jsme se rozhodli posílat peníze pouze vnukovi a jejímu synovi s předchozího vztahu jsme nikdy peníze ani nic nikdy nedali a nyní také ne. A že měříme oběma dětem jiným metrem. Ano, je pravda, že jsme mu peníze nikdy nedali, ale pokaždé, když jsme přijeli na návštěvu, přivezli jsme něco na zub atd., bez ohledu na to, že když přijedou oni k nám, nikdy prckovi nepřivezou nic (to nám nevadí)

Přiznám, že nás to vůbec nenapadlo a dost nad tím přemýšlím. Jak to vnímáte vy? Vím, že tu je spousta rodičů, co můžou být ve stejné situaci nebo mít zkušenost. Třeba mě přesvědčíte, že jsme opravdu nespravedlivý atd. Partner rovnou zaujmul stanovisko, „proč bych měl dotovat cizí dítě“ a já s ním svýmzpůsobem souhlasím. Rádi OBĚMA vnukům na vánoce koupíme nějakou hračku pod stromek, ale peníze poslat oběma se nám nechce. Řešíme jak s tímto naložit. Partner přišel s návrhem, že peníze vnukovi nebudeme posílat, ale budeme mu je spořit na nějakém z našich účtů a dostane je do ruky až bude dospělý.

prosím o názor, jak to funguje ve vašich rodinách. Jak vnímají prarodiče nevlastní děti? Celkově je to pro nás situace, kterou bysme chtěli pochopit, třeba opravdu to vnímáme špatně a je na čase změnit náš úhel pohledu. Díky a prosím o anonym, chodí mi sem rodina a toto si chceme vyřešit sami.

Dárky a vaši pozornost bych dávala rovným dílem mezi všechny děti stejně, ale nejste povinni nějak spořit jejímu dítku, které má vlastní prarodiče. Nebo prarodiče klučíka z otcovi strany, něco spoří dítku, které má s dotyčnou váš syn? to asi ne, že? protože s ním nemají reálně nic společného. Vnoučkovi bych spořila bokem sama a pak mu to dala třeba k 18tým narozeninám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
9.11.20 07:52

Vyřešíte to tím že přestanete posílat peníze, a budete mu je spořit bokem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.20 07:53

@MrsNorris dáváme si veliký pozor, aby se obě děti u nás citily stejně.
@Kelsey děkuji, i tvůj názor je pro mě velmi důležitý.
@weyky chápu, proto píšu, že oběma rádi dáme dárek k vánocům, opravdu nedopustimnsituaci: „děti byl tu Ježíšek ale nechal tu dárek jen…“ to v žádném pripade
@Flyingfrog ne, opravdu mi nevadí, že nás malý nikdy nic nedostal, napsala jsem to pro ujasneni, že u nás v rodině obecně není zavedeno, že bysme něco vozili, děláme to jen my a děláme to rádi.
@Pe-G ano starší má prarodiče, kteří ovšem nefungují, stejně jako pravý otec dítěte - alimenty neplati. Ale s tím bohužel já nic neudělam, to musí snacha.

• Citovat
  • Upravit
13993
9.11.20 07:54

Když to tady tak čtu, tak varianta dárky pro oba a spoření pro vlastního pro sebe není špatný nápad… Je pravda, že nevlastní dítě má i druhé jen své prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.11.20 07:55

@Keyllah
Pod tim stromkem, at to maji fyz. podobne napr. ty hracky nebo neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
9.11.20 07:55
@Keyllah píše:
Dárky a vaši pozornost bych dávala rovným dílem mezi všechny děti stejně, ale nejste povinni nějak spořit jejímu dítku, které má vlastní prarodiče. Nebo prarodiče klučíka z otcovi strany, něco spoří dítku, které má s dotyčnou váš syn? to asi ne, že? protože s ním nemají reálně nic společného. Vnoučkovi bych spořila bokem sama a pak mu to dala třeba k 18tým narozeninám…

sporit ditku k jeho 18ti nam je nejvetsi blbost… vzhledem k inflaci… vlastni zkusenost- kdyz jsem se narodila, babicka mi zalozila knizku, kam dala na tu dobu dost vysokou castku (dvacetinu noveho auta), za 18 let to nebylo ani na poradnou pracku…

Příspěvek upraven 09.11.20 v 07:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
9.11.20 07:56
@Kelsey píše:
@Keyllah
Pod tim stromkem, at to maji fyz. podobne napr. ty hracky nebo neco.

ale vždyť tak to je :think: zakladatelka psala, že dárky dávají stejné, jen spoří vlastnímu vnoučeti bokem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
9.11.20 07:57

@Keyllah Hele ne, ale já fakt mezi dětma rozdíl nedělám a aby jeden syn v osmnácti dostal naspořených 300k od babičky a druhý nic by mi vadilo… Já, ale mám tu výhodu, že si děti umím zabezpečit sama, kdybych na tom byla finančně špatně možná bych to viděla jinak. Já mám ale kliku, že lidi okolo mě smýšlí stejně, ex tchýně posílá dárky i pro mého,,nového" syna, brácha si našel partnerku s dcerou a máma jí dává stejně jako vlastním vnoučatům… Mezi dětmi nikdo z mého okolí nedělá rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
9.11.20 07:57
@markytka3 píše:
sporit ditku k jeho 18ti nam je nejvetsi blbost… vzhledem k inflaci… vlastni zkusenost- kdyz jsem se narodila, babicka mi zalozila knizku, kam dala na tu dobu dost vysokou castku (dvacetinu noveho auta), za 18 let to nebylo ani na poradnou pracku…

Tak na koupi nemovitosti asi nemají, ale třeba jim něco poradíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
9.11.20 07:58
@Anonymní píše:
Dobré ráno vespolek. Jdu si pro radu a názor a zkušenost ostatních. S partnerem máme 2 děti. Malého synka a dospělého syna, který už s námi nežije. Syn si našel přítelkyni, která už má s předešlého vztahu dítě. Nezastírám, nadšení jsme nebyli (ne kvůli tomu, že má dítě, ale spíše kvůli její minulosti ale to není důležité), ale plně respektujeme jeho volbu, pokud je on šťastný, jsme automaticky i my. Před nedávnem se jim narodil syn - náš vnuk.

A zde nastává náš problém. Rozhodli jsme se s chlapem, že v situacích vánoce/narozeniny nebudeme prckovi kupovat nějaké veledary, ale raději koupíme nějakou drobnost a dáme mu peníze. Víme, že má svůj účet a tak jsme si řekli o číslo. Mladý jsme s tím seznámili a nastal kámen úrazu. Syn přišel s tím, že snaše vadí, že jsme se rozhodli posílat peníze pouze vnukovi a jejímu synovi s předchozího vztahu jsme nikdy peníze ani nic nikdy nedali a nyní také ne. A že měříme oběma dětem jiným metrem. Ano, je pravda, že jsme mu peníze nikdy nedali, ale pokaždé, když jsme přijeli na návštěvu, přivezli jsme něco na zub atd., bez ohledu na to, že když přijedou oni k nám, nikdy prckovi nepřivezou nic (to nám nevadí)

Přiznám, že nás to vůbec nenapadlo a dost nad tím přemýšlím. Jak to vnímáte vy? Vím, že tu je spousta rodičů, co můžou být ve stejné situaci nebo mít zkušenost. Třeba mě přesvědčíte, že jsme opravdu nespravedlivý atd. Partner rovnou zaujmul stanovisko, „proč bych měl dotovat cizí dítě“ a já s ním svýmzpůsobem souhlasím. Rádi OBĚMA vnukům na vánoce koupíme nějakou hračku pod stromek, ale peníze poslat oběma se nám nechce. Řešíme jak s tímto naložit. Partner přišel s návrhem, že peníze vnukovi nebudeme posílat, ale budeme mu je spořit na nějakém z našich účtů a dostane je do ruky až bude dospělý.

prosím o názor, jak to funguje ve vašich rodinách. Jak vnímají prarodiče nevlastní děti? Celkově je to pro nás situace, kterou bysme chtěli pochopit, třeba opravdu to vnímáme špatně a je na čase změnit náš úhel pohledu. Díky a prosím o anonym, chodí mi sem rodina a toto si chceme vyřešit sami.

Měla bych to uplne stejně jako vy. Že si vzal ženu s dítětem je jeho problém a vlastní vnouče je jen to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
9.11.20 07:58
@Zástavanda píše:
@Keyllah Hele ne, ale já fakt mezi dětma rozdíl nedělám a aby jeden syn v osmnácti dostal naspořených 300k od babičky adruhý nic by mi vadilo… Já, ale mám tu výhodu, že si děti umím zabezpečit sama, kdybych na tom byla finančně špatně možná bych to viděla jinak. Já mám ale kliku, že lidi okolo mě smýšlí stejně, ex tchýně posílá dárky i pro mého,,nového" syna, brácha si našel partnerku s dcerou a máma jí dává stejně jako vlastním vnoučatům… Mezi dětmi nikdo z mého okolí nedělá rozdíl.

ale tomu nejstaršímu přece můžou spořit jeho vlastní prarodiče, ne? taky má dvoje, stejně jako to mladší dítko. Takže spořit jedněm prarodičům zakážeme, protože ti druzí nespoří? takže potrestáme to mladší dítko, protože tam se prarodiče zajímají :think: to mi moc fér nepřijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová