Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila píše:
Takže v 18 se kluk dozví, že jako sice se to hrálo na rodinu, ale brácha je přeci jen „víc“ rodina, jo? Aha. To bude příjemná situace určitě.Snachu neřeším. Je drzost dělat si jakékoliv nároky. Ale na jejím místě bych s díky odmítla i dotaci pro „vlastní“ vnouče.
tak kluk, jestli není uplne blbej, tak snad bude vedet, ze on ma zase jinou babičku, kterou nemá ten druhy
@mackA159 píše:
Prarodiče od otce na něj kašlou, nezajímají se.
Jenže to fakt není problém zakladatelky…
@Talosia píše:
Z pohledu, kdybych se ocitla ve vaší situaci, dávala bych oběma dětem stejně, vlastnímu i nevlastnímu i co se spoření týče, bych dala oběma, zvlášť když jeho biologická rodina moc nefunguje. Ovšem kdybych byla v pozici snachy, tak bych nevyžadovala aby ste mi platili na obě děti, ale nejspíš bych to nepřijala ani pro to jedno, aby se druhé později necítilo ošizené.
A to já bych to přijala, jsou to peníze dítěte, ne moje, tak co mu je budu brát, když si to tak prarodiče přejí. Ale pokud by nefungovala bio rodina prvního syna, založila bych mu spořák sama a snažila se na něj ukládat podobně, jako to dělají babi s dědou pro druhorozeného. Ať tedy dostanou kluci jednou podobně…Tohle fakt není povinnost nevlastní babičky s dědečkem.
@markytka3 píše:
hloupost, proc davat stranou nejake penize, ktere pouziji za 20 let s uplne jinou nominalni hodnotou![]()
Takže veškeré spořící účty a stavebka jsou nesmysl? ![]()
@K82 píše:
@markytka3
Protoze to porad budou usporene penize.
ano, ale s jakou nominalni hodnotou?
vis, co to znamena?…
Tak to nevlastní vnouče má snad svého tátu a své prarodiče ne? Zachovala bych se stejně a sama jsme v situaci, že mám první dítě z prvního manželství a druhé s druhým mužem, jeho rodiče mají mého syna rádi, jsou na něj milí, dostane něco na zub, drobný dárek k Vánocům, on jim říká babi a dědo, ale má i své prarodiče od svého otce. Naše společná dcerka dostává víc a mi to nepřijde vůbec divné. Jsme ráda, že vědí co syn rád jí a to mu nachystají a chovají se k němu pěkně i když není jejich.
@unuděná píše:
Takže veškeré spořící účty a stavebka jsou nesmysl?
na 20let urcite, nevim jake mas zkusenosti s obratem penez, ale kdyz si vezmu 1000 kc a vlozim na ucet, kolik si myslis, ze ti prinesou v bance vynos, umocneno tim, kdyz budu predpokladat, ze si je vyberu za 20let… tak schvalne…
Příspěvek upraven 09.11.20 v 09:24
@unuděná píše:
Taky myslím, že nejelegantnější řešení je vlastní spořící účet, na který pošlete dle svého uvážení a až budou kluci dospělí, můžete se sami rozhodnout, co s penězi uděláte. Zda je dáte napůl, jen jednomu, nebo třeba žádnému z nich a uděláte si pěknou dovčuRodiče kluků to vědět nemusí vůbec a dárky dávejte dál tak, jak jste zvyklí.
Zřejmě to tak uděláme
je to nejlepší řešení, škoda že nás to nenapadlo hned na začátku. Děkuji Zakl.
@Tejule píše:
Po tomto příspěvku jsem šťastná za svou rodinu!!! Našla jsem si muže s dítětem, moje rodina ji hned přijala, obe naše děti měří stejnym metrem… Dotovat cizi dite nemusíš, ba dokonce mu nemusíš ani nic kupovat, ale pokud bude tvuj syn normální, doudam, že s tebou brzy, pretrha vztahy... Hlavne jak utocis na snahu, kvuli jeji minulosti. Brrrrrrrrr uplne me z tveho příspěvku mrazí a jr z nej evidentní, jak je nemas ráda, i kdyz se snazis to napsat slusne.
krásný
je úplně jedno, že se i k nevlastnímu chovají hezky, že mu dávají dárky k vánocům, ale běda, jak by dali víc peněz vlastnímu potomkovi
jde vidět, co u tebe hraje prim, prachy, prachy, prachy…a jak nebudou, tak přetrhat vztahy. No, jestli je dotyčná jako ty, ještě by to pro ně mohla být výhra.
@markytka3 píše:
na 20let urcite, nevim jake mas zkusenosti s obratem penez, ale kdyz si vezmu 1000 kc a vlozim na ucet, kolik si myslis, ze ti prinesou v bance vynos? umocneno tim, kdyz budu predpokladat, ze si je vyberu za 20let… tak schvalne…
Hele, tvé úvahy chápu a jsou logické, nicméně určitě je lepší spořit alespoň něco na nějakém účtu s rozumným úrokem, než nic, nemyslíš? Jako jasně, můžou dětem koupit pozemek, nemovitost nebo zlato, ale tomu beztak musí předcházet nějaké stavebko apod.
@Anonymní píše:
Zřejmě to tak udělámeje to nejlepší řešení, škoda že nás to nenapadlo hned na začátku. Děkuji Zakl.
Točila bych stavební spoření, tak jsou nějaké peníze od státu a každých 6 let se můžete rozhodnout, co s tím dál. A třeba se nakonec rozhodnete, že ty peníze potřebujete na stáří sami, nebo dáte vnukovi, nebo podělíte kluky oba. Jsou to jen a jen vaše peníze, nejste povinni někomu spořit…
@Keyllah píše:
krásnýje úplně jedno, že se i k nevlastnímu chovají hezky, že mu dávají dárky k vánocům, ale běda, jak by dali víc peněz vlastnímu potomkovi
jde vidět, co u tebe hraje prim, prachy, prachy, prachy…a jak nebudou, tak přetrhat vztahy. No, jestli je dotyčná jako ty, ještě by to pro ně mohla být výhra.
Hustý co, já na to neměla sílu reagovat… ![]()
@Anonymní píše:
Zřejmě to tak udělámeje to nejlepší řešení, škoda že nás to nenapadlo hned na začátku. Děkuji Zakl.
anebo si tuto castku napiste na „papir“ a penize ve skutecnosti zainvestujte… za 20 let juknete na ten papir a tu castku vytahnete ze sveho uctu… ono fakt nechat penize 20let nekde ladem je k nicemu
@Flyingfrog píše:
A nejsem si jistá, že vám nevadí, že vašemu malému synovi nic nedovezou. Kdyby nevadilo, tak to nepíšeš.
„Miluji“ obviňování druhých, vkládání jim do úst slov a do hlav myšlenek. Ty ****, zakladatelka to napsala jako info, že oni dítku nic nepřinesou.
edit adminem - urážení