Oběma dětem stejně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3837
9.11.20 14:09
@Keyllah píše:
ale oni jim vizuelně dávají oběma stejně, stejné dárky na vánoce i narozeniny. Ani v chování vůči dětem nedělají rozdíly. Jen by tomu svému chtěli do 18 něco naspořit. To přece není nutné ventilovat před dětma a prezentovat to jako nějaké rozdíly, ne? o tom to dítko nemusí ani vědět, než mu to dají :think: navíc zakladatelka psala o 50tis. do 18 let, tedy ročně cca 2700 ročně. Jestli s tím mají rodiče problém, tak ty tři tisíce můžou tomu druhému spořit taky, ne? za mě jsou v této rodině podstatné a důležité daleko jiné věci, než 3tis. ročně.

Tak my bysme to doma třeba věděli. Jsme s bráchou oba dospělí, máme skvělé vztahy, vídáme se několikrát týdně. A babička (už skoro senilní) tyhle informace ventiluje, komu co dá. Tohle je těžké no, já to vidím z pohledu té protěžované sestry a přijde mi to nefér. Protože brácha byl malý (bio tata ani prarodiče nefungují) a já ho beru jako vlastního, pomáhá oboum prarodičům, navštěvuje je už 25 let. Já bych spořila oboum, pokud by se rozešli zas, tak to nevlastní nic nedostane, ale pokud to dítě bude v rodině 20 let, tak by mi to přišlo nefér mu nedat. Nebo Teda aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.20 14:13
@Barbucha3 píše:
Tak my bysme to doma třeba věděli. Jsme s bráchou oba dospělí, máme skvělé vztahy, vídáme se několikrát týdně. A babička (už skoro senilní) tyhle informace ventiluje, komu co dá. Tohle je těžké no, já to vidím z pohledu té protěžované sestry a přijde mi to nefér. Protože brácha byl malý (bio tata ani prarodiče nefungují) a já ho beru jako vlastního, pomáhá oboum prarodičům, navštěvuje je už 25 let. Já bych spořila oboum, pokud by se rozešli zas, tak to nevlastní nic nedostane, ale pokud to dítě bude v rodině 20 let, tak by mi to přišlo nefér mu nedat. Nebo Teda aspoň něco.

Mně by to přišlo nefér od rodičů, ale ne od prarodičů. Pokud děti doma vnímají, že jsou stejně důležití… A jak tu někdo psal. Dělat soudy a hned škrtat rodinu - bylo by fakt lepší, kdyby ti rodiče řekli, ze teda ok, vy sporite jednomu a my to budeme spořit druhému. A ne hned být uražení. Kdyby zakladatelka dělali rozdily při návštěvách, ale dle jejích slov je nedělají.

• Citovat
  • Upravit
26747
9.11.20 14:16
@Kipa22 píše:
A dětem bych vykládala co? Víš Pepíčku, ty jsi jejich, takže ti spoří a ty Martínku, ty jsi cizí, tak proč by ti spořili, nedají ti ani korunu. Nejde o peníze, to by mi bylo jedno, zda spoří nebo ne, ale ten přístup. Můj bratranec také vyženil cizí dítě a nebiologická babička se chová ke všem dětem stejně. V životě jsem od ní neslyšela, že svým dětem dá a jemu ne. Buď všem nebo nikomu. Jednou patří do rodiny, tak se k němu mají jako k rodině chovat. A mě o peníze nejde, já mám situaci úplně jinou. Říkám, jak bych se zachovala, kdybych to tak měla.

Když já myslím, že takhle to mohlo fungovat dřív, když těch samoživitelek byla hrstka a ne jako dnes :think: a mně zas přijde uhozeny vysvětlovat Pepickovi, že on má jenom 2 babičky a Martinek 3. Vždyť dneska je to normální, tatínci zakládají nové rodiny, mají větší životní úroveň, další sourozenec jiný přístup. Martínek, pokud mu nejsou 3 roky jistě přinejmenším chápe, že nevlastní babička ho má ráda, ale není to pravá babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
9.11.20 14:21

Je fajn, že dáváte dárečky oběma :kytka:. Asi bych spořila peníze pro vlastního vnuka u vás na účtu a za pár let se rozhodnete, co s nimi. Třeba si nevlastního vnuka oblíbíte a pak peníze rozdělíte na půl a nebo taky ne a dáte je jen vlastnímu vnukovi.
Jinak snachu chápu, i když si nic nárokovat nemůže, asi by mi to bylo taky trochu líto. N druhou stranu, její dítě má taky svoje prarodiče…je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.20 14:30

Zakladatelka

Ženský, všem vám moc děkuji za názory.
Už v prvním příspěvku jsem psala, že oběma dětem dáváme dárky např. k Vánocům (podobného charakteru, letos oba knížku, samozřejmě mimino leporelo, starší pohádkovou) a hodláme v tom pokračovat i nadále, ani by mě nenapadlo jednomu dát a druhému ne. A děláme to tak od doby, co si syn našel holčinu, která má dítě, os začátku jsme malému vždy nějakou drobnost koupili…
Máme rádi oba dva vnuky, ale na druhou stranu nejsme charita ani sponzoringová agentura, sami máme malé dítě, hypotéku a dost výdajů. Rádi u nás vidíme oba kluky a jsem přesvědčená o tom, že se chováme hezky k oběma.
S penězi to nakonec uděláme, jak tu leckdo radil. Pro klid snachy a rodiny nebudeme ani vnukovi nic posílat, ať si oběma dětem spoří sami. Peníze, které chceme v budoucnu vnukovi dát budeme spořit „na naše jméno“. Řešila se tu i forma jak - nevím buď k jednomu z nás na stavebko nebo zřídíme nějaký spořící účet (to už není důležité, to si pořešíme sami) a budeme tam obecně spořit peníze pro vnoučata a v budoucnu uvidíme co s nimi. Dávám vám za pravdu, že kdo ví, co bude za 10let…stát se může cokoliv…jak tu někdo psal, třeba nakonec peníze rozdělíme mezi oba vnuky, ale třeba také ne a nedáme je ani vlastnímu, stát se může opravdu cokoliv. Ale princip je pořád stejný, rádi bychom v budoucnu vnukovi pomohli ve stratu do života…
Ještě doplním, zmiňovala se tu strana otce kloučka a babiček z tamté strany - nefungují, ovšem za to já (samozřejmě ani kluk) nemůžeme. Toto byla volba snachy, s kým má dítě. Já ji soudit nebudu, každý děláme chyby i já jich udělala dost. Nicméně nemění to fakt, že to byla její volba, že má (chtěla mít) dítě s chlapem, který byl a je tak nějak soustavně bez práce a lítá z průšvihu do průšvihu. Samozřejmě i na neplatiče alimentů existují páky, ale do toho nám nic není, to je jen a pouze věc snachy…

• Citovat
  • Upravit
9047
9.11.20 14:33

Dočetla jsem… vyřešili jste to nejlíp jak jste mohli ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
9.11.20 14:39
@Kelsey píše:
Nesnasim, kdyz se delaji rozdily u deti. Deti nemuzou za to, ze se jejich rodicum neco v zivote nepovedlo. Tvoje snacha prisla do vztahu s tvym synem a privedla si dite. Ted maji dve deti. Nedelejte rozdily. Proste mate rovnou dva vnuky.
To vede pouze k nevrazivosti sourozencu. Je to rozdeli.Příspěvek upraven 09.11.20 v 07:29

Ale v tom, co řeší zakladatelka vidím celkem rozdíl. Dárky a přístup samozřejmě ano, ale proč by měli spořit v podstatě „cizímu“ dítěti, tomu přece mají spořit když už tak rodiče jeho otce, ne? Stejně jako jednou nevlastní syn nebude (nejspíš) dědit jejich majetek, ale majetek po vlastním otci a jeho rodičích… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.11.20 14:40

Ono je to těžko, nikdo nemůže někoho nutti, aby něco vnímal jinak, ale postoj,, cizí dítě taky neni ok..
Naši se rozvedli, mamka si našla přítele byli spolu 15 let- zemřel boužel., ale dky děda žil, ta ho brali moji kluci, tak tam nebyl ani jedniný náznak, že neni jejich..Každý di so vztahu dovedl vnuky… On měl dceru, s vnuky,, a naše děti.. Jim poslalna Vánoce peníze, přinám, že mi blíž, tak peníze a i sladkosti..
Nárok neni nikdy, ale asi bych se zamyslela, pokud už je ve vaší rodině, jeslti se k tomu stavim,,, cizí děcko je ok..
Jeslti si budete spořit vy a pak to dáte jak chcete, mi přijde lepší než někde posílat..

Příspěvek upraven 09.11.20 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.11.20 14:41

MOje teta to má plně přesně, bratranec si našel přítlkyni s dítětem.. Je to rpostě babička a jedou opravdu jako kdyby se neřešilo,,, oni jsou spolu 7 let, malý mu říká tati..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
9.11.20 15:10

Já si myslím, že je rozdíl jestli to starší dítě má fungujícího otce a prarodiče nebo ne. Moje děti svou matku neznají a nevlastní syn nezná otce, nestykaji se ani z jejich rodinami. A opravdu by mi hodně vadilo, kdyby jedna rodina (moje) nebo druhá (ženy )dělaly rozdíly. A což je i spoření. Proč by některé dítě melo mít lehčí start do života, než další? Prostě všem stejně, buď nedávat nikomu a nebo částku rozdělit. Klidně teď spořit na své jméno částku kterou chcete a můžete a uvidíte jak to dopadne. Pokud to mezi nimi nevyjde a vy se nebudete s tím starším stýkat, je jasný, že se mu po X letech neozvete s tím, že protože jednou když byl malý, žila jeho matka s vašim synem a mají spolu dítě tak tady má obnos. Ale pokud jim to vydrží buď na pořád nebo alespoň delší dobu a pro toho kluka bude Váš syn táta a ne jen nějaký dávný strejda, tak je přece hodně blbý aby on nic nedostal. A mě osobně by to v roli vašeho syna hodně vadilo. Prostě danajsky dar, který by mohl narušit v budoucnu vztahy mezi bratry. Pokud by měl ten starší svou druhou babičku, která by sporila jemu a vy tomu mladšímu (bioologickemu) a jednou by na tom byli oba stejně, tak v pořádku, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
9.11.20 15:53
@markytka3 píše:
no jasny,, to je desne nespravedlive nesporit cizimu diteti k jeho plnoletosti :P :P :P se muze stat, ze snacha za par let zmizi s dalsim chlapem, syn si najde pani treba se dvema detma a oni zase dostanou nuz na krk, ze musi sporit i jim.

No vzdyt jsem psala, ze bych sporila jen svemu vnouceti- obema davala jen stejne drahe pozornosti k narozeninam apod. :nevim: viz nize

Příspěvek upraven 09.11.20 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
9.11.20 15:55
@123Soňa píše:
Hmmm, velmi zajímavé téma. Já bych to udělala takhle:
Klukům bych dávala dárky ve stejné hodnotě (k Mikuláši podobný balíček, k Vánocům dárek ve stejné hodnotě, to samé narozeniny a svátek- aby se necítili blbě, aby to nebylo nevlastnímu líto a aby se nekazily vztahy zbytečně, a on i ten vlastní vnuk by se jednou mohl cítit blbě, nebo hůř, zvykl by si, že je „něco víc“)
No a to spoření… Spořila bych mu sama a vůbec bych to synovi neřekla a až bude mít kluk vystudováno, dala mu to. (Pokud si to tedy zaslouží, případně, když si vás získá váš nevlastní vnuk, můžete mu také trochu přispět…)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
9.11.20 17:31

Souhlasím s vaším partnerem. Peníze spořte vy a předejte mu je, až bude dospělý. Teď je stejně k ničemu nepotřebuje.

Myslím, že by jim mělo stačit, že chlapec, který není váš vnuk, od vás dostává dárečky a mlsky. Není důvod, proč by měl dostávat peníze. Nechť toto vyžadují třeba po prarodičích ze strany jeho biologického otce. Snacha by si měla nafackovat, že ji tohle vůbec napadlo a ještě měla tu drzost to vyslovit nahlas. Nikdy by mě nenapadlo snažit se vycucat peníze pro dítě z někoho, kdo není jeho příbuzný. Pro ni jsou přirozeně obě děti stejně hodnotné, ale musí pochopit, že zatímco ona je biologická matka obou, vy jste biologičtí prarodiče pouze jednoho z nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
9.11.20 17:52
@DeeDee.518 píše:
Souhlasím s vaším partnerem. Peníze spořte vy a předejte mu je, až bude dospělý. Teď je stejně k ničemu nepotřebuje.Myslím, že by jim mělo stačit, že chlapec, který není váš vnuk, od vás dostává dárečky a mlsky. Není důvod, proč by měl dostávat peníze. Nechť toto vyžadují třeba po prarodičích ze strany jeho biologického otce. Snacha by si měla nafackovat, že ji tohle vůbec napadlo a ještě měla tu drzost to vyslovit nahlas. Nikdy by mě nenapadlo snažit se vycucat peníze pro dítě z někoho, kdo není jeho příbuzný. Pro ni jsou přirozeně obě děti stejně hodnotné, ale musí pochopit, že zatímco ona je biologická matka obou, vy jste biologičtí prarodiče pouze jednoho z nich…

@DeeDee.518 A proč by si měla máma nafackovat? Tak ona chce pro obě děti stejně, to je snad normální ne? Neříkám aby jim říkala, že mají spořit vnoučatům, jejich povinností to není, ale, když se rozhodnou spořit, tak by meli spravedlivě oběma. Ten druhý za to nemůže, že plaval ve vejcích někomu jinému. A kdyby byla tak strašně podstatná krev, tak nejsou opuštěné děti a není plno dětí bez zájmu biologických otců (i matek někdy ). Mě je 18 táta mě vychovává od čtyř let, ségru od dvou a je to nášpatně táta uplně stejně jako mladších sourozenců a v zivotě nedělal rozdíly. Jeho máma a táta jo, tak se s nima stýkal minimálně. Pak když si nás adoptoval tak to uplně měli v sobě nervy :lol:. Jejich problém, akorát docílili toho, že jich táta má plný zuby a kdyby ho mamka nepřemlouvala, tam za nima s mladšíma sourozencemá nejede vůbec, takhle teda jede na formální hodinovou návštěvu. Stejně k nim mladší sourozenci nemají žádný vztah a pro nás to jsou uplně cizí lidi ani mi nezajímají. Ale kdyby sourozencům sporili peníze a nám ne, tak mě by to asi bylo dneska jedno, za prvý nejsem moc materialista a za druhý konkrétně od nich fakt nic nepotřebuju. Dříve by mi to mrzelo asi, protože jsme jim nic neudělali a jsme na tom uplně stejně jako naši sourozenci. Ale komu by to vadilo stoprocentně nejvíc je táta, toho by to snad zabilo. Tak snad je to nenapadne. On prostě má rád spravedlivost a má nás rád všechny. Takže by šlo o princip ne o nějaký prachy, není to vychcanost. Prostě by jim řekl, že buď všem stejně a nebo ať si je strci no řekněme někam. Takže je jasný, že to tem rodičům vadí, akorát zlo by to mohlo způsobit mezi těmi kluky v budoucnu. Mě by třeba bylo lito, že moji sourozenci to nemají, tak bych to taky nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
9.11.20 18:22

@Matt 02 Súhlasím s Tebou. Tiež som za to, ak sporiť, tak obom. Alebo nesporit vôbec a nechať si peniaze pre seba. Uplne som alergicka, už len na tie výrazy,„krv nie je voda“,„cudzie decko, len preto, že nie je biologicke“žiadne dieťa nemôže za to, do akej rodiny sa narodi.Tak prečo robiť rozdiely, sú to deti a zaslúžia si byť milovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová