Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den!
Chtěla jsem se tak informačně zeptat - ani jednu dceru mi nešlo dlouho kojit. Neustále jsme bojovaly a brzo jsem to zabalila. Druhá dcera od dvou měsíců byla už plně na umělém mléku. Tak o měsíc později jsem zkoušela, jestli ještě nemám mléko a nevymačkala jsem nic. No a dneska - dcera má teď osm a půl měsíce - mi začalo samovolně téct mlezivo. Nemůžu to říct na sto procent, ale pravděpodobně těhotná nejsem, tak trochu nechápu, co se děje. Stalo se někomu? Jde o nějakou hormonální nerovnováhu?
Děkuji.
Není to mlezivo, to se tvoří jen v těhotenství a pár dní po porodu. Jedná se o klasické mléko. A ano, možné to je, mléko se může tvořit ještě několik měsíců i let po ukončení kojení. Jsou známy i případy, kdy babička kojila své vnouče. Údajně se každá žena, která někdy kojila, může během života rozkojit znovu, aniž by měla další vlastní dítě ![]()
Žádná nerovnováha - ono bohatě stačí, když jsi s dcerou ve větším fyzickém kontaktu. Kamarádce se spustila laktace, když dojela na týden a malá řvala.
Kdybys malé dala prso, tak podle mě za tři dny v klidu nakojíš.
Příspěvek upraven 27.05.17 v 20:20
Tak to jo. Mě jen přišlo divné, že předtím když jsem to zkoušela, tka vůbec nic a teď najednou to jede samo bez mačkání ![]()
@Danča87 no já jsem chtěla kojit obě holky…ale když si vzpomenu na ty nervy a neustálý řev, tak můžu říct, že už se mi do toho ani nechce
i když teď už by to asi mohlo být v pohodě - teď už normálně jí a mlíko má jen v noci a přes den jen před spaním…tak by jí asi nevadilo, že toho není moc…ale ty začátky jsou pro mě teda děs ![]()
A jak přimět dítko, aby se znovu pricuclo? Nekojim už cca měsíc - odstavil se a doteď dá do pusy všechno, jen ne prso-hrozne ječí. ![]()
@diskettes no já myslím, že i by se jí nelíbilo, že to z prsu musí pracně vytáhnout, když z flašky jí to teče skoro samo ![]()