Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Některé děti to dělají, dávají tím najevo radost, časem ho to přejde
Ahoj LL tak mi to přesně připomíná mého syna, ten přesně dělal to samé akorát už od 2let, vždycky jsem z toho měla hrůzu a na hřišti z něho nespustila oči abych mohla včas zasáhnout. vždycky nějaké dítě tak silně objímal až se u toho klepal. Jezdíme od 2let k psycholožce, má ADHD tak jsem jí o tom říkala, řekla že z toho vyroste. Teď mu budou 4roky a konečně to přestal dělat ale dalo nám to práci a mě to stálo pevný nervy, mu pořád vysvětlovat, že to dělat nemůže. držím palce,
aby ho to brzy přešlo, Jiřík tak silně objímal i děti ve školce, naštěstí máme asistentku, která ho ohlídá, kdyby náhodou zase chtěl někoho silně objímat
![]()
@mojmira píše:
Některé děti to dělají, dávají tím najevo radost, časem ho to přejde
děkuju moc ![]()
Promiň, že se tak hloupě ptám, ale ADHD se dá diagnostikovat už u dvouletých dětí? ![]()
Podle čeho jste poznali, že by mohl mít syn takovou diagnózu a šli s ním k odborníkovi?
Moc děkuju za odpověď ![]()
Od malička byl plačtivé dítě, měl cyanotické záchvaty a na doporučení neuroložky jsme navštívily psycholožku, aby mi pomohla zvládat jeho emoce, vztek a chování. ADHD nám diagnostikovaly ve 3 letech.
@VěrkaB 7
to mě moc mrzí
![]()
posílám hodně síly. Je to běh na dlouhou trať
![]()
Děkuji, už jsem si myslela že s tím přestal a dneska si pro něj přijdu do školky a opět mi bylo řečeno, že zase objímal děti tak silně až je škrtil. myslela sem že mě trefí šlak. A to má asistentku, vítala mě mezi dveřma slovy:To byl zase den!
Musím doufat že se to časem zlepší ![]()
třeba měl je blbej den. To se tak někdy stane.
Držím hrozně moc palce, ať je takových blbých dní co nejmíň.
A ještě jednou, hrozně moc tě obdivuju (máme v rodině dítě, dnes už dospělého kluka, s ADHD a teda řeknu ti, jen to, co jsem tam postřehla a co mi sestřenka nebo teta občas řekly, tak teda klobouk dolů před maminkami těchto dětí)
Ahoj holky, obnovuji diskusi ať nezakládám nové vlákno,
Dcerka má ve škole (3 třída) spolužačku a ta velmi často děti objímá, dětem je to nepříjemné, učitelka to řešila i s maminkou, ale bez efektu, jakmile nějaké dítě odmítá (což i moje dcera, už je jí to nepříjemné) tak si holčička vymyslí doma, že ji děti nadávají či jinak ubližují. Objímá nejen děti, ale i učitelku, přijde mi to takové dost zvláštní, když je děvčatům 8/9let už by mohla vědět, že pokud něco dělat nemá, nebo že to není vhodné, dělat by to neměla.
S ničím takovým jsem se nikdy nesetkala a to mám dětí více. Dcera vždy přijde ze školy úplně vyřízená, že se na ni spolužačka opět „věšela“ ![]()
Děkuji předem za zkušenosti a názor.
@Anonymní píše:
Dcerka má ve škole (3 třída) spolužačku a ta velmi často děti objímá, dětem je to nepříjemné, učitelka to řešila i s maminkou, ale bez efektu, jakmile nějaké dítě odmítá (což i moje dcera, už je jí to nepříjemné) tak si holčička vymyslí doma, že ji děti nadávají či jinak ubližují. Objímá nejen děti, ale i učitelku, přijde mi to takové dost zvláštní, když je děvčatům 8/9let už by mohla vědět, že pokud něco dělat nemá, nebo že to není vhodné, dělat by to neměla.
S ničím takovým jsem se nikdy nesetkala a to mám dětí více. Dcera vždy přijde ze školy úplně vyřízená, že se na ni spolužačka opět „věšela“
Holka má zřejmě nějakou poruchu ne.. Přece v tomhle věku musí respektovat, když někdo řekne ne. Divím se, ze s tím učitelka neporadi. Kdysi jsme zažily s dcerou ve 2tride, obtěžoval ji spolužák, objímal ji, líbal do vlasů, libal jí sešity, učebnice, objímal školní lavici u které seděla. Učitelku poslechl vždy jen na chvíli, nám pomohlo, osobně si promluvit s jeho maminkou. Ta tomu udelala přítrž a kluka si usměrňila.
Nauč dceru takovou tu stopku, kdy před sebe natáhne ruku, zvedne dlaň směrem nahoru s prsty u sebe a řekne vážně „NE!“ Dceru mi to naučili ve školce a je to docela fajn. I když ona taky ráda objímá děti i učitelku
A holčička si doma může vyprávět, co chce. Tomu nezabráníš. Většinou to úplně normální děti nedělají, to máš pravdu.
@Alušáček píše:
Holka má zřejmě nějakou poruchu ne.. Přece v tomhle věku musí respektovat, když někdo řekne ne. Divím se, ze s tím učitelka neporadi. Kdysi jsme zažily s dcerou ve 2tride, obtěžoval ji spolužák, objímal ji, líbal do vlasů, libal jí sešity, učebnice, objímal školní lavici u které seděla. Učitelku poslechl vždy jen na chvíli, nám pomohlo, osobně si promluvit s jeho maminkou. Ta tomu udelala přítrž a kluka si usměrňila.
vždyť obnovující zakladatelka píše, že dívka objímá i učitelku
@mokkk píše:
Nauč dceru takovou tu stopku, kdy před sebe natáhne ruku, zvedne dlaň směrem nahoru s prsty u sebe a řekne vážně „NE!“ Dceru mi to naučili ve školce a je to docela fajn. I když ona taky ráda objímá děti i učitelkuA holčička si doma může vyprávět, co chce. Tomu nezabráníš. Většinou to úplně normální děti nedělají, to máš pravdu.
@stinga píše:já v mládí byla na brigádě v malé prodejně, ještě tam byla brigádnice důchodkyně, která měřila tak 150 cm a vážla 45 kg - ta nás objímala všechny, pořád se na nás věšela
asi si připadala, že je pořád maličká, tak může - nebo nevím
Malí dospělí lidé, říkající si zdrobnělými jmény typu Maruška nebo Anička, mě úplně děsí. Přijde mi, že s nimi okolí zachází s takovým nezaslouženým citem. Možná jen tiše závidím. ![]()
@Anonymní píše:
S ničím takovým jsem se nikdy nesetkala a to mám dětí více. Dcera vždy přijde ze školy úplně vyřízená, že se na ni spolužačka opět „věšela“
Napadá me otázka, zda je z v rodině holky vše v pořádku a nevynucuje si nějaký zájem, kterého se dona nedostává.