Objímá jiné děti, ale moc silně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140244
20.3.14 20:29

Některé děti to dělají, dávají tím najevo radost, časem ho to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
20.3.14 20:35

Ahoj LL tak mi to přesně připomíná mého syna, ten přesně dělal to samé akorát už od 2let, vždycky jsem z toho měla hrůzu a na hřišti z něho nespustila oči abych mohla včas zasáhnout. vždycky nějaké dítě tak silně objímal až se u toho klepal. Jezdíme od 2let k psycholožce, má ADHD tak jsem jí o tom říkala, řekla že z toho vyroste. Teď mu budou 4roky a konečně to přestal dělat ale dalo nám to práci a mě to stálo pevný nervy, mu pořád vysvětlovat, že to dělat nemůže. držím palce, :mavam: aby ho to brzy přešlo, Jiřík tak silně objímal i děti ve školce, naštěstí máme asistentku, která ho ohlídá, kdyby náhodou zase chtěl někoho silně objímat :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
21.3.14 13:56
@mojmira píše:
Některé děti to dělají, dávají tím najevo radost, časem ho to přejde

děkuju moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
21.3.14 13:58

@VěrkaB

Promiň, že se tak hloupě ptám, ale ADHD se dá diagnostikovat už u dvouletých dětí? :think:
Podle čeho jste poznali, že by mohl mít syn takovou diagnózu a šli s ním k odborníkovi?
Moc děkuju za odpověď :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
22.3.14 13:16

Od malička byl plačtivé dítě, měl cyanotické záchvaty a na doporučení neuroložky jsme navštívily psycholožku, aby mi pomohla zvládat jeho emoce, vztek a chování. ADHD nám diagnostikovaly ve 3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
25.3.14 14:01

@VěrkaB 7

to mě moc mrzí :hug: :hug: :hug:
posílám hodně síly. Je to běh na dlouhou trať :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.3.14 19:39

Děkuji, už jsem si myslela že s tím přestal a dneska si pro něj přijdu do školky a opět mi bylo řečeno, že zase objímal děti tak silně až je škrtil. myslela sem že mě trefí šlak. A to má asistentku, vítala mě mezi dveřma slovy:To byl zase den! :( Musím doufat že se to časem zlepší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
26.3.14 06:26

@VěrkaB

třeba měl je blbej den. To se tak někdy stane.
Držím hrozně moc palce, ať je takových blbých dní co nejmíň.
A ještě jednou, hrozně moc tě obdivuju (máme v rodině dítě, dnes už dospělého kluka, s ADHD a teda řeknu ti, jen to, co jsem tam postřehla a co mi sestřenka nebo teta občas řekly, tak teda klobouk dolů před maminkami těchto dětí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.24 16:36

Objímání ve škole

Ahoj holky, obnovuji diskusi ať nezakládám nové vlákno,
Dcerka má ve škole (3 třída) spolužačku a ta velmi často děti objímá, dětem je to nepříjemné, učitelka to řešila i s maminkou, ale bez efektu, jakmile nějaké dítě odmítá (což i moje dcera, už je jí to nepříjemné) tak si holčička vymyslí doma, že ji děti nadávají či jinak ubližují. Objímá nejen děti, ale i učitelku, přijde mi to takové dost zvláštní, když je děvčatům 8/9let už by mohla vědět, že pokud něco dělat nemá, nebo že to není vhodné, dělat by to neměla.
S ničím takovým jsem se nikdy nesetkala a to mám dětí více. Dcera vždy přijde ze školy úplně vyřízená, že se na ni spolužačka opět „věšela“ :nevim:
Děkuji předem za zkušenosti a názor.

• Citovat
  • Upravit
15503
28.1.24 17:01
@Anonymní píše:
Dcerka má ve škole (3 třída) spolužačku a ta velmi často děti objímá, dětem je to nepříjemné, učitelka to řešila i s maminkou, ale bez efektu, jakmile nějaké dítě odmítá (což i moje dcera, už je jí to nepříjemné) tak si holčička vymyslí doma, že ji děti nadávají či jinak ubližují. Objímá nejen děti, ale i učitelku, přijde mi to takové dost zvláštní, když je děvčatům 8/9let už by mohla vědět, že pokud něco dělat nemá, nebo že to není vhodné, dělat by to neměla.
S ničím takovým jsem se nikdy nesetkala a to mám dětí více. Dcera vždy přijde ze školy úplně vyřízená, že se na ni spolužačka opět „věšela“ :nevim:
Děkuji předem za zkušenosti a názor.

Holka má zřejmě nějakou poruchu ne.. Přece v tomhle věku musí respektovat, když někdo řekne ne. Divím se, ze s tím učitelka neporadi. Kdysi jsme zažily s dcerou ve 2tride, obtěžoval ji spolužák, objímal ji, líbal do vlasů, libal jí sešity, učebnice, objímal školní lavici u které seděla. Učitelku poslechl vždy jen na chvíli, nám pomohlo, osobně si promluvit s jeho maminkou. Ta tomu udelala přítrž a kluka si usměrňila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
28.1.24 17:17

Nauč dceru takovou tu stopku, kdy před sebe natáhne ruku, zvedne dlaň směrem nahoru s prsty u sebe a řekne vážně „NE!“ Dceru mi to naučili ve školce a je to docela fajn. I když ona taky ráda objímá děti i učitelku :D A holčička si doma může vyprávět, co chce. Tomu nezabráníš. Většinou to úplně normální děti nedělají, to máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
28.1.24 17:18
@Alušáček píše:
Holka má zřejmě nějakou poruchu ne.. Přece v tomhle věku musí respektovat, když někdo řekne ne. Divím se, ze s tím učitelka neporadi. Kdysi jsme zažily s dcerou ve 2tride, obtěžoval ji spolužák, objímal ji, líbal do vlasů, libal jí sešity, učebnice, objímal školní lavici u které seděla. Učitelku poslechl vždy jen na chvíli, nám pomohlo, osobně si promluvit s jeho maminkou. Ta tomu udelala přítrž a kluka si usměrňila.

vždyť obnovující zakladatelka píše, že dívka objímá i učitelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
28.1.24 17:20
@mokkk píše:
Nauč dceru takovou tu stopku, kdy před sebe natáhne ruku, zvedne dlaň směrem nahoru s prsty u sebe a řekne vážně „NE!“ Dceru mi to naučili ve školce a je to docela fajn. I když ona taky ráda objímá děti i učitelku :D A holčička si doma může vyprávět, co chce. Tomu nezabráníš. Většinou to úplně normální děti nedělají, to máš pravdu.
:mrgreen: já v mládí byla na brigádě v malé prodejně, ještě tam byla brigádnice důchodkyně, která měřila tak 150 cm a vážla 45 kg - ta nás objímala všechny, pořád se na nás věšela :mrgreen: asi si připadala, že je pořád maličká, tak může - nebo nevím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
28.1.24 17:30
@stinga píše: :mrgreen: já v mládí byla na brigádě v malé prodejně, ještě tam byla brigádnice důchodkyně, která měřila tak 150 cm a vážla 45 kg - ta nás objímala všechny, pořád se na nás věšela :mrgreen: asi si připadala, že je pořád maličká, tak může - nebo nevím

Malí dospělí lidé, říkající si zdrobnělými jmény typu Maruška nebo Anička, mě úplně děsí. Přijde mi, že s nimi okolí zachází s takovým nezaslouženým citem. Možná jen tiše závidím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.1.24 17:36
@Anonymní píše:
Děkuji předem za zkušenosti a názor.

Napadá me otázka, zda je z v rodině holky vše v pořádku a nevynucuje si nějaký zájem, kterého se dona nedostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí