Objímá jiné děti, ale moc silně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2709
28.1.24 17:52

Jsou její rodiče Češi, nepřišli z venčí se zažitými zvyklostmi? Jsou státy, kde je objímání naprosto normální, ba vyžadující. Já si na to např. v US docela dlouho zvykala, ale už mi přijde v pohodě, že se prostě objímám i s lidmi, které prakticky neznám. A co jsem slyšela, tak v Latiské Americe je to ještě častější. Což si neumím představit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
28.1.24 18:19
@Anonymní píše:
Dcera vždy přijde ze školy úplně vyřízená, že se na ni spolužačka opět „věšela“ …

Neřeš jen tento jediný případ! Tvá dcera se neumí bránit agresorům. To ji musíte doma naučit a natrénovat.

První krok je jednoznačné odmítnutí agrese slovně i gestem, případně útěk (je-li kam utéct).

Nepomůže-li to, pak agresorovi/agresorce vrazit prsty do očí. Natrénovat!

• Citovat
  • Upravit
9877
28.1.24 18:27
@Tala20 píše:
Neřeš jen tento jediný případ! Tvá dcera se neumí bránit agresorům. To ji musíte doma naučit a natrénovat.

První krok je jednoznačné odmítnutí agrese slovně i gestem, případně útěk (je-li kam utéct).

@admin
Nemohli byste pana agresora zase na chvilku umlčet? Radit, aby dítě těžce poranilo jiné dítě z důvodu objímaní je za hranou slušného chování a zdravého rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
28.1.24 18:31
@Tala20 píše:

Fakt skvělá rada pro osmileté děti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
28.1.24 18:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuji diskusi ať nezakládám nové vlákno,
Dcerka má ve škole (3 třída) spolužačku a ta velmi často děti objímá, dětem je to nepříjemné, učitelka to řešila i s maminkou, ale bez efektu, jakmile nějaké dítě odmítá (což i moje dcera, už je jí to nepříjemné) tak si holčička vymyslí doma, že ji děti nadávají či jinak ubližují. Objímá nejen děti, ale i učitelku, přijde mi to takové dost zvláštní, když je děvčatům 8/9let už by mohla vědět, že pokud něco dělat nemá, nebo že to není vhodné, dělat by to neměla.
S ničím takovým jsem se nikdy nesetkala a to mám dětí více. Dcera vždy přijde ze školy úplně vyřízená, že se na ni spolužačka opět „věšela“ :nevim:
Děkuji předem za zkušenosti a názor.

Podobné projevy vynucování si náklonnosti řešíme ve školách často. Vznikají zde ty situace, za které se na mě často v diskuzích komentující hodně zlobí - tato žačka prezentuje doma ostatní děti jako agresory, které ji ubližují. Rodiče takového dítěte jsou přesvědčeni o tom, že je jejich dítěti ubližováno a že je šikanováno a často jdou velmi tvrdě za tím, že to tak opravdu je. Ale není. Vždycky a za každých okolností je třeba zjistit, jaká je pravda dřív, než se děti označené za agresory začnou odsuzovat a trestat. Paní učitelka by se rozhodně neměla nechat objímat. Tady těžko konkrétně radit, určitě opakovaně kontaktovat paní učitelku s tím, že se to děje a je pak na ní, aby jednala. Pokud se dcera proti takovému chování vymezuje, je to úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
28.1.24 18:45
@stinga píše:
vždyť obnovující zakladatelka píše, že dívka objímá i učitelku

Tak učitelka by snad měla dívku usměrnit a vysvětlit jí, ze objímat muže jen toho kdo o to stojí. 9lete dite by mělo umět pochopit, ze nemůže delat vždy co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
28.1.24 18:53

@hanka.br. Proč by se paní učitelka ROZHODNĚ neměla nechat objímat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
28.1.24 19:00
@Jahru píše:
@admin
Nemohli byste pana agresora zase na chvilku umlčet? Radit, aby dítě těžce poranilo jiné dítě z důvodu objímaní je za hranou slušného chování a zdravého rozumu.

Možná by stačilo jen tiše zašeptat: „Jestli se ke mně ještě jednou přiblížíš, bodnu ti prsty do očí!“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
28.1.24 19:00

@mokkk protože to není prostě Normální a obejmout se můžou třeba na konci školního roku při předání vysvědčení.. každé dítě se musí naučit hranice, co je komu příjemné a že je nutné tolerovat osobní prostor a že „lásku“ a přízeň si nelze vynucovat..
tyhle hyper-haptické děti jsou většinou maličko v něčem mimo, znám to z táborů, jedna z nich třeba byla mentálně postižená a ta se se fakt objímat toužila furt a s každým… a je to opravdu dost nepříjemné, ačkoliv jinak jsem velmi kontaktní a srdečný člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.1.24 19:06
@Lucy75 píše:
@mokkk protože to není prostě Normální a obejmout se můžou třeba na konci školního roku při předání vysvědčení.. každé dítě se musí naučit hranice, co je komu příjemné a že je nutné tolerovat osobní prostor a že „lásku“ a přízeň si nelze vynucovat..
tyhle hyper-haptické děti jsou většinou maličko v něčem mimo, znám to z táborů, jedna z nich třeba byla mentálně postižená a ta se se fakt objímat toužila furt a s každým… a je to opravdu dost nepříjemné, ačkoliv jinak jsem velmi kontaktní a srdečný člověk.

My jsme měli na konci základky partu asi 6 holek. Každé ráno jsme se přiměřeně objali. Ale nikoho jiného tedy nikdo z těch 6 neobjímal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
28.1.24 19:08
@mokkk píše:
@hanka.br. Proč by se paní učitelka ROZHODNĚ neměla nechat objímat?

Protože kdo jiný by tu dívku měl ve škole citlivě usměrnit tak, aby tomu rozuměla? Dětem to vadí, řeší to rodiče. Objímání druhých nemá pod kontrolou. Takže paní učitelka je ta první, kdo by jí to měl ve škole naučit ovládnout a objetí zkrátka zarazit jako projev náklonnosti, který je lepší nasměrovat v tomhle věku výhradně k rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
28.1.24 19:11

@Lucy75 Takže není normální, když moje sedmiletá dcera obejme na ulici na přivítanou učitelku a asistentku ze školky a teď i třídní ze školy, protože je má ráda? Nikdy se nikdo netvářil, že by mu to vadilo. Já když dojdu do děcáku, tak mě děti taky objímají a to mě skoro neznají. Vždycky mi lidi přišli spíš potěšeni. Měla bych to zakázat? Může to být jiné tím, že žijeme na vsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
28.1.24 19:13
@Fiveone píše:
My jsme měli na konci základky partu asi 6 holek. Každé ráno jsme se přiměřeně objali. Ale nikoho jiného tedy nikdo z těch 6 neobjímal.

Tady se taky holky po škole objímají, když se loučí. Zase ráno ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
@mokkk píše:
@Lucy75 Takže není normální, když moje sedmiletá dcera obejme na ulici na přivítanou učitelku a asistentku ze školky a teď i třídní ze školy, protože je má ráda? Nikdy se nikdo netvářil, že by mu to vadilo. Já když dojdu do děcáku, tak mě děti taky objímají a to mě skoro neznají. Vždycky mi lidi přišli spíš potěšeni. Měla bych to zakázat? Může to být jiné tím, že žijeme na vsi?

Obtěžuje tvoje dcera svým objímáním někoho? Dal jí někdo najevo, že mu to vadí? Je v projevech citů přehnaná? Stěžuje si, že jsou na ni spolužáci zlí a ubližují ji, pokud obejmutí nepřijmou? Pokud je odpověď ne, tak snad není třeba nic zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192

@mokkk Normální je to, co je příjemné oběma stranám a je v mezích - klidně i širší - společenské normy
taky se s nejlepšími kámoškami poměrně silně objímáme a dokonce se někdy chvíli i držíme za ruku nebo kolem ramen-pasu, ALE je to oboustranné a jen mezi Někým…
určitě nemůže holčička pobíhat po škole a silně se vrhat každému do náručí - to snad vidíš a cítíš ten rozdíl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí