Oblečení do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
15.8.13 01:19

@adusinka Nebudu řešit, jak dcera vypadá - nové oblečení určitě ne, spíš domácí pohodlné, a když se nevypratelně pokydá, tak takové zůstane. Můžeš taky zkusit zástěrku, jak byly za našich časů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
15.8.13 05:55

My máme jedno oblečení a neřeším, jak vypadá nebo jestli se pokydá, zašpiní venku nebo umaže od barev :nevim: Máme takový průměr, ne tričko za několik stovek, ale Tesco, HM, CA něco Next a něco i od ťamanů. Když se oblečení zničí, tak se zničí, vědu z toho nedělám.
Převlékání nebo navlékání zástěrky - dítě musí být samostatné - samo si dojít do šatny pro zástěrku k práci nebo obědu, učitelky to pravděpodobně hlídat nebudou. Zástěru na celý den bych určitě nedávalo, ve školkách bývá v topné sezoně teplota vyšší než v bytě, stačí jedna vrstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.8.13 07:00

Na cestu do školky dávám pěkné věci, tam se děti převlékají do „pracovního“ - takže tepláky nebo kraťasy a tričko, holčičky legíny a tuničky nebo šatičky nebo zástěrky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.8.13 07:09

Nechávám do školky starší věci, syna vyzvednu a pokaždé je špinavej jak prase. Ze začátku jsem říkala, že bude chodit pěkně oblečenej, aby si neutrhl ostudu - ale rezignovala jsem - nemá to smysl. Chodí špinavej, roztrhanej. Takže tam má věci fakt na donošení.

Co se týče papučí, u nás bylo nařízení mít ty klasické, co jsme měli my, když jsme byli malí. Jenže synátor má širokou nožku a ty papuče jsou nějaký úzký, takže učitelky byly nakonec rády za výměnu za crocsy (nebo prostě jim podobné). Jde jim o to, aby ta papuče chránila prsty, když děcka lítaj a navzájem se nepošlapali. Teda tak mi to aspoň paní učitelka říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
15.8.13 07:32

@adusinka kluk si bere na sebe co chce, kupuji mu vše nové (i v tom CA, Kiku, Takku, hlavně když se mu to líbí, jen tak něco nenosí. Bez něj už 2 roky nic nekupuji-teď je mu 5 :mrgreen: ) Někdy přijde pokydaný, někdy ne. Ale jídlo se většinou vypere, horší jsou vodovky. Se sekáči nevím, nikdy jsem tam nic nesháněla, ale co vím od kamarádek, tepláky se tam jen tak neseženou, aspoň u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
15.8.13 07:33
@adusinka píše:
Ahoj, jak řešíte oblečení do školky? Syn má pár kousků, které byly kupované jako nové. Většinu dostal od babiček. Ale ve školce mu nikdo na jídlo nedá brynďák. Třeba na rajskou mu sundavám tepláky, protože je mi jasné, jak by to dopadlo. Koukala jsem v CaA, HaM, Kiku. Trička se dají sehat do stovky. Nebo mám vyrazit do sekáče? Vůbec nevím, kolik tam stojí trička. To samé tepláky.

Do školky kupuji buď v obchodě typu tinton nebo bazárku, hezké značkové věci co děckám koupím, tak v nich jdou třeba do školky, ale převleče se věci schovám do tašky aby v nich nemohla na zahradu, mám domluvené s učitelkama co je v igelitové tašce to nebrat, to má na cestu do školky a domů čisté a cokoliv jiného ve skříňce si může obléct.
Holka se při jídle nezašpiní to se kupodivu naučila jíst hezky, ale když jdou po odpolední svačině ven a dělají kotrmelce v trávě a hážou po sobě písek, padá z koloodrážedla a někdy tančí v kalužích :zed: tak je fakt jak prase, někdy jsem brala každý den čisté věci, protože je zašpinila hned.
Nemá cenu dávat do školky nové značkové věci, raději nějaké z bazárku tam se taky dají sehnat hezké a ty nové nechat až půjdou se školkou do kina nebo divadla (u nás je divadlo každý měsíc 2×), ale na to lítání stačí obyčejné věci, oni to poničí to je škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
15.8.13 07:41

Papuče taky musí mít takové ty klasické, boty na zahradu dávám když je teplo crosry nebo nějaké tenisky a pak zimní má, že chodí každý den v zimě sáňkovat, tak nepromokavé věci na sníh musím sehnat a boty.
Holka mi nechce nosit zástěry to určitě né :mrgreen: ale v zimě jí dávám punčochy, tričko a šaty uvnitř školky a pak má ve skříňce náhradní.
A hodně holčiček nosí takové ty Agáta sukně jsem si všimla :lol: taky si říkám, že holkám nějaké zkusím vyrobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.8.13 07:52

@adusinka ahojj ja jsem kupovala dceři do školky minulý týden v testu hezké trička v tescu a za 69 kč. Měly tam i pro kluky. a v kiku jsem kupovala trika za 49 kč. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.13 08:25

@adusinka řešila jsem to tak, že do školky šel v hezkém oblečení, ale tam se převlékl do onošeného - kupovala jsem třeba v tescu, Lidlu a pod, když byla akce 2 trička za 100vku a pod. Protože denně byl jak vzorníček, dost toho nešlo vyprat, tak co ničit nové oblečení. Klidně mrkni do sekáčů, nebo přes bazárky a pod, seženeš pěkné kousky třeba za 20-40 kč.. jo a papuče měl klasické, i když jsme 3× do roka kupovali nové - hrozně rychle mu rostla noha.. Ale v těch klasických mohl dobře lítat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
15.8.13 08:44

@Kelsey co je to Agata sukne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
15.8.13 08:58
@Divine píše:
@Kelsey co je to Agata sukne? :lol:

takové ty tylové něco takového http://www.riel.cz/…arvach-6405/?… říkám tomu Agáta sukně, že jsem to viděla na ní :mrgreen:
Ale fakt co vidím dceřiny spolužačky spousta jich nosí, na netu je návod jak ji vyrobit, tak to asi zkusím, holky s tím vypadají jak malé baletky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.8.13 09:04

@Kelsey - jo tutu :lol:. Já myslela, že jsou to nasrávačky ala Agáta Prachařová :lol:.
Zástěrky nemusí být jen klasický, jako za nás. Jsou i takový šatový - http://www.damiko.cz/…ou-vel-1101/http://www.damiko.cz/…lky-vel-104/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
15.8.13 09:12

@Kelsey jasne, ty jsou popularni :mrgreen: A holcickam sluší, jsou jak male baletky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
15.8.13 09:15

Ahoj my tedy ve skolce jeste nejsme ale vsechno jidlo nam konci na triku a bryndak si mlady nenecha dat. Ja nakupuju v britexu je to takovy ten sekac kde se kupuje na kila. I v ten nejlevnejsi den se tam daji najit pekne veci i nove jeste s cedulkou ale musis hledat.. V nejdrazsi den stoji 160 kc kilo v nejlevnejsi 60. V ten nejdrazsi den tam je hafo tricek uplne novych. Vim ze je tento secondhand v praze a v brne, ale urcite jsou podobne i jinde v cr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
15.8.13 09:15

Ahoj my tedy ve skolce jeste nejsme ale vsechno jidlo nam konci na triku a bryndak si mlady nenecha dat. Ja nakupuju v britexu je to takovy ten sekac kde se kupuje na kila. I v ten nejlevnejsi den se tam daji najit pekne veci i nove jeste s cedulkou ale musis hledat.. V nejdrazsi den stoji 160 kc kilo v nejlevnejsi 60. V ten nejdrazsi den tam je hafo tricek uplne novych. Vim ze je tento secondhand v praze a v brne, ale urcite jsou podobne i jinde v cr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat