Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Jana525 píše:
@Verun83 teda ale ten druhy obrazek, to je hruza
Mně se líbí víc ten druhý, ten první ne
@Verun83 píše:
U halenky muzes ohrnout rukavy, se svetrikem to vypada dobre.
Mně přijde hrůza oboje.
@Anonymní píše:
Napr.
1. obr. nelíbí.
2. obr. To je na mladou holku. Na 40letou se to podle mě nehodí. Na malou, jako jsem já, už vůbec ne.
3. obr. Kalhoty - mám širší stehna, takže bych v tom vypadala blbě.
4. obr. Džíny a boty dobrý, ale ten kabátek se mi nelíbí - hlavně ten střih.
5. obr. Ty volánky vepředu se mi nikdy nelíbily a ani líbit nebudou.
Já obecně miluju Basic kousky, ne kvuli ceně ale kvůli jednoduchosti a snadné kombinaci. Dá se pak kombinovat s odvážnějším kusem apod. Nejradči nosim černý, modrý džíny „mrkváče“, jednobarevné tričko/ halenku a saka nebo propínací svetr k tomu lehký šátek tunel a dle příležitosti pak buď lodičky nebo conversky. Rozhodně nemám 50 různých outfitů, který k sobě vzájemně neladí.
@Moise píše:
Tak já to mívám stejně, hlavně s HM a CA, na figurínách a na obrázcích bych si i vybrala a pak mě v reálu překvapí beztvarý pytel. Nechápu dnešní moderní oversize věci, cardigany. Mám asi blbý tělo, ale na mě to šíleně visí.
Zkus specifikovat, jaké oblečení hledáš. Já se přiznám, že jsem mateřskou prožila ve sportovních věcech a v džínách. Bylo mi to prostě nejpohodlnější.
Co jsem v práci, nosím zase jiný styl a baví mě to.
Nejvíc blízký je mi asi business styl orsaye, ale občas je tam ta kvalita dost na nic. Prostě si někdy udělej volno a projdi se po OC. Nejlépe s kamarádkou, co má pro tyhle věci cit. Nebo pokud by sis chtěla za tuhle službu zaplatit, tak skoro všude jsou stylistky, které tě na nákupy doprovodí
Nemám žádnou kamarádku, se kterou bych vyrazila na nákupy. Teda mám, ale bydlí dál, takže se prostě časově neshodneme. A ani mě to nebaví. Hlavně nevím, jak by mi našla to, co by se mi líbilo, když já to nenajdu. Platit za stylistu nebudu. Akorát by mi vnutili něco, co se mi nelíbí, s tím, že je to in a strašně mi to sluší. Nechci hledat nějaký styl, chci najít oblečení, které se mi bude líbit.
@Novire Taky odmítám za nějaký hnus platit horentní sumy. Občas se mi něco líbí a pak to vidím naživo a je to hnusná umělotina a nevypadá to vůbec hezky. Já potřebuju zase kalhoty kratší - to je taky těžký sehnat.
@Novire píše:
Jojo, 40 mi bude za chvíli a z nabídky obchodu jsme taky zoufalá, už ani nevím, kdy jsem si tam něco koupila. Odmítám za kus polyesteru platit litr, gatě potřebuju prodlouženou délku, nesnesu drobné vzory (aneb z necelých 40 je rázem skoro 50) a nic poloprůsvitného hadrovitého na sebe fakt neobleču. Tričko a rifle už nemůžu ani vidět a nevím, proč si výrobci myslí, že stačí obdélník látky stáhnout v pase gumičkou a jsou z toho šaty
Zachraňuje mě internet - Esprit, Joules, Boden (mají i boty vel. 42!), M&S na spodní prádlo.
naprosto stejné
postavu mám v klidu konfekční, 38 nebo 40, běžná velikost konfekce mi sedí…ale ty poloprůsvitné pytle bez střihu…pomoc ![]()
neee nechci a nenosím leginy, bych si připadala jak diblík nebo blbeček ve svým věku, na mé 12 leté dcerce jsou hezké na mne ne
neee nechci nosit ani hyperobtažené džíny
…ani bokovky, umělé materiály mi vadí na kůži…ty obchody plné rychloobrátkového polyesteru už nemohu ani vidět
![]()
@Šarlota4 píše:
Já obecně miluju Basic kousky, ne kvuli ceně ale kvůli jednoduchosti a snadné kombinaci. Dá se pak kombinovat s odvážnějším kusem apod. Nejradči nosim černý, modrý džíny „mrkváče“, jednobarevné tričko/ halenku a saka nebo propínací svetr k tomu lehký šátek tunel a dle příležitosti pak buď lodičky nebo conversky. Rozhodně nemám 50 různých outfitů, který k sobě vzájemně neladí.
mám to úplně stejně, tmavě modrý džíny, lahvově zelený a černý kalhoty z džínoviny, ale ne rifle… a k tomu basic halenky a trička jednobarevny, na to sako nebo cardigan, propinaci svetrik a k tomu vetsinou conversky, ted v zime kotnikovy boty nebo lodicky, na krk bud dlouhy retizek nebo perly nebo šátek, ted v zime velká šála… vše se dá kombinovat se vším ![]()
@Anonymní píše:
Nemám žádnou kamarádku, se kterou bych vyrazila na nákupy. Teda mám, ale bydlí dál, takže se prostě časově neshodneme. A ani mě to nebaví. Hlavně nevím, jak by mi našla to, co by se mi líbilo, když já to nenajdu. Platit za stylistu nebudu. Akorát by mi vnutili něco, co se mi nelíbí, s tím, že je to in a strašně mi to sluší. Nechci hledat nějaký styl, chci najít oblečení, které se mi bude líbit.
Právě naopak, já kolikrát něco přehlídnu, nezaujme mě to a na sobě to ve finále vypadá úplně jinak. Stylista není od toho, aby ti něco nutil, jemu je ve finále jedno, jestli si něco koupíš nebo ne, je tam od toho, aby ti ukázal, co tvé postavě sluší, jak některé věci zakrýt a co naopakatd. V podstatě řekneš požadavky a on hledá oblečení za tebe
Já jsme tuhle službu jednou dostala jako dárek a bylo to docela fajn ![]()
Zakladatelko, kratší verze kalhot dělají snad už všude v řetězcích. Vím to, ptz jsem sama malá. A jinak v OC často bývá všude skoro to samé. Takže já bych vyrazila do nějakých českých no name butiků, kde mívají i něco trochu „jiného“. Plus bych zkusila vytipovat nějaký lepší sekáč. Tam se dají občas najít opravdu super neobnošené kusy a za nízkou cenu.
Uuplne te chapu, je mi skoro petactyricet, jsem tedy vysoka a stihla, konfekcne uplne v poradku, ale nelibi se mi lautr nic, o botach ani nemluvim…i kdyz spise tak, boty, ktere me zaujmou pod 5 tisic nejdou, totez casto s oblecenim…strasne mi vadi utracet penize za doslova hadriky,2 krat vyperes a muzes vyhodit…podivas na cedulku-made in bangladez, tudiz si ani radsi nepredstavuju, kdo v tech obr fabrikach pracuje (deti
), takze ja to taky dost resim…i kdyz v lete je to vlastne pohoda, to stridam patery saty a ruzne kratasy…hm, vlastne je problem spise jen po zbytek roku ![]()
A přijdeš mi z toho dost zpruzelá, my přece nemůžeme vědět co se ti bude a nebude líbit.
@Borrealis píše:
naprosto stejné
postavu mám v klidu konfekční, 38 nebo 40, běžná velikost konfekce mi sedí…ale ty poloprůsvitné pytle bez střihu…pomocneee nechci a nenosím leginy, bych si připadala jak diblík nebo blbeček ve svým věku, na mé 12 leté dcerce jsou hezké na mne ne
neee nechci nosit ani hyperobtažené džíny…ani bokovky, umělé materiály mi vadí na kůži…ty obchody plné rychloobrátkového polyesteru už nemohu ani vidět
naštěstí už se zase vrací kalhoty do pasu ![]()
Nedávno jsem hledala teplé kalhoty, prostě teplejší, na pochod venkem v mrazu…poctivý manšestr nebo tak něco…pánské oddělení plné šikovných věcí, výběr bez problémů
dámské?
ženám asi zima není a nic festovního na sebe nepotřebují, takže leginy… leginy a džíny, tenké nebo ještě tenčí…obtažené…ženy se asi na zimu stěhují do teplých krajů a teplejší, hrubší věci nenosí
…
Ještě pokud jsi ochotna zaplatit, tak si najdi dobrou švadlenu, sukně, šaty, kalhoty, halenky, trička, vše ti ušije a materiál si vybereš, máma to jednu dobu využívala, když potřebovala obnovit šatník… vycházelo ji to tuším na od 500 kč za kus a pak záleželo jaký materiál…