Oblíbené jídlo aneb co byste mohli po kýblech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24995
8.1.23 19:29

Nejraději mam jídla, které mi někdo donese až pod nos a mám to bez práce.

Jinak itálii, těstoviny, parmezán, nejlíp ty pokrmy, které se připravují v tom vydlabanym bochniku sýra - žádná dietka. Různé tortily a wrapy, sushi a vietnamskou kuchyni, čínskou taky. Smažené věci - sýr, řízek, bramborák, langoš…

nejím snad jen věci ze zabijačky, vnitřnosti, tvaružky, smaženou nivu, nějaky syr bych asi ještě našla… jinak asi celkem vše. Polívky jím, ale nijak je nemusím, kdybych už nikdy neměla polivku, tak mi to nijak nevadí, aspon prvních 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
8.1.23 19:30

Dušená mrkev s bramborem a masem, koprovka, pavlišov, špagety na x způsobů.

NIKDY
vnitřnosti šoulet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11787
8.1.23 19:32
@Kelsey píše:
A nerada zkouším nové chutě a jídla. Takže sushi připravuji/ kupuji dcerám. Ty ho milují. Ale sama bych to neochutnala. Nejím ani ryby.

Taky hrozně nerad experimentuju v jídle, jsem hrozná konzerva, držím se osvědčených chutí, které znám. Když jsem jezdil před 27 lety k babičce na prázdniny, my měli prasátko a slepice, takže jsem nemusel dojídat. Babička s dědou ale bydleli v bytovce, tam se dojídat muselo, a když babička udělala květák na mozeček, jedl jsem to asi tři hodiny, vypil k tomu čtyři hrnky čaje, a stejně jsem to nedal :mrgreen: Ale vše ostatní mi u babičky chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.1.23 19:40

Guacamole, poctivou bramborovou kaši, gratinované smetanové brambory, francouzskou cibulačku, ratatouille, žitný chleba s máslem a šunkou od kosti, salát z černé čočky a v podstatě jakýkoliv salát, jogurt s kešu a lyofylizovaným nebo čerstvým ovocem, třeba mangem, broskvemi, jahodami.
A miluju zkoušení a ochutnávání nových jídel. U zahraničních přátel se vždycky strašně přežeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15938
8.1.23 19:47

Svíčkovou a rajskou. Ale dobrou svíčkovou a rajskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
8.1.23 19:52

:srdce: :srdce: :srdce: Svíčková, špagety s bolonese či jen kečupem a masem :mrgreen: vepřové plátky se sosem. Bábovka.

Přežijí vše, i třeba co nemusím, ale s ním jednou za čas… Vepřový řízek.

Nemusím a nejím!!! Vepřoknedlo, koprová omáčka a sulc ze zabijácký, naložené houby a papriku jako takovou ( zelenina ).

Příspěvek upraven 08.01.23 v 19:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
8.1.23 19:53
@Ploskutáček píše:
Pikantní je, že otázek na sex je tu spousta, ale oblíbené jídlo nikoliv. Takže jaké je vaše nejmilejší jídlo, které nikdy neodmítnete?

Já jsem hrozná mlsota, většina žen by mě zabila už po týdnu soužití, takže klasika: nejradši mám asi řízek, nekape, není na něm co zkazit, pak knedlo, svíčkovou, lívance, rajskou, ptáčka s knedlíkem, rizoto (to český a bez zeleniny), palačinky, ovocný knedlíky, pečený kuře, guláš s knedlíkem/těstovinama, kachnu, moravskýho vrabce, špenát, špagety, buchtičky s pudinkem, honzovský buchty, roštěná s rýží, topinka na sádle, bez česneku, ledvinky s rýží, dršťkovou polévku, domácí sekaná, čivabčiči, klouzáky s uzeným, plněné knedlíky uzeným

Přežiju:

bramborový guláš, francouzský brambory, bramboráky

Nepřežiju:

zeleninu, sýry, vajíčka, škvarkové knedlíky, pálivá jídla, jídla chudých (nudle s mákem, tvarohem, škubánky, šišky se strouhankou), nejím moc ani jogurty. Důvody nejsou zdravotní, jen mi to nechutná

Příspěvek upraven 08.01.23 v 18:43

Po kyblech..cokoliv z hub, top delikatesa smazene bedly, smazene lesni houby, miluji i smazenou hlivu, gulas z hub smazenice. Miluji kachnu s knedlikem s oprazenou kurcickou, dobrou svickovou musim z ni citit citr.kuru, brusinky, slehacka. Vyborna i cinska kachna, supr krevety, musle, dobre upravena ryba, mnam i kureci rizek brambor salat, kureci s ovocem a kokos. mlekem, dynova polevka, mnam bramb.kase…snim rajskou, zelenin. salatys pruhl zalivkou, cocku, burgur
Nesnasim vnitrnosti, fazole, kysele zeli, vnitrnosti, tlacenku, prejt, cervenou repu, koriandr, hrachovou kasi, koprovku, nakysle omacke, segedin, znojemskou, klizku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
8.1.23 19:55

Miluju: špagety s boloňskou omáčkou, špagety carbonara, smažák, bramborovou kaši, bramborovej salát, koprovku, kulajdu, dýňovou polévku, poctivej hamburger, krevety se zeleninou, fajitas, tortila, buritto, quesadilla, řecký salát, nakládanej hermelín…jé toho je

co nejím je drůbež a králík na jakýkoliv způsob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.1.23 20:03

@Ploskutáček Proč by tě většina žen zabíjela? pokud máš rád jídlo věřím že si ho umíš uvařit sám…já miluji bramboráky, svíčkovou, polévku Pho, sushi, čínu, drztkovou polévku… nemám ráda rajskou omáčku, rýžový nákyp, ovocné knedlíky a může co neumí nic uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11077
8.1.23 20:12

Co bych mohla jíst pořád je kulajda, šopák, kyselica, houbová omáčka, guláš, gulášovka, prdelačka, dobrá česnečka, svíčková, hodolanka, panenka s pepřovou omáčkou… Ale jinak sním všechno, i to, co jsem v minulosti nesnášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.1.23 20:13
@Annabela11 píše:
@Ploskutáček Proč by tě většina žen zabíjela? pokud máš rád jídlo věřím že si ho umíš uvařit sám…já miluji bramboráky, svíčkovou, polévku Pho, sushi, čínu, drztkovou polévku… nemám ráda rajskou omáčku, rýžový nákyp, ovocné knedlíky a může co neumí nic uvařit.

Protože ho je asi lepší šatit než živit :lol: A @Ploskutáček asi moc nevaří, ty radši ochutnáváš, že? :P

Příspěvek upraven 08.01.23 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.1.23 20:13
@Zumpa píše:
Svíčkovou a rajskou. Ale dobrou svíčkovou a rajskou.

Mám ;) rajskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.1.23 20:18

@Russet Tak to je špatně pokud rad ji má to umět…a šatit se taky už musí sám ne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.1.23 20:30

Nejradeji salaty - bramborovy, skladany, sopsky, cesar, pochoutkovy, parizsky, orlovsky….Jatrove rizky, jatru obecne, langose, vse syrove (omacky, pomazanky, smazaky, grilovane), lasagne, rajskou, brambory na vsechny zpusoby, halusky s brynzou, pizzu, topinky s cesnekem, tatarak, cesnek rveme kam to jde - miluji tu vuni. Zboznuji tatarky, dresingy, omacky. Zeleninu - syrovou, varenou, grilovanou. Pecivo temer vsechno. Nejvic je za me karamelizovana cibulka s bagetou….pomazanky, ryby - pochutnam si na tunakovi, ostatni jen preziju. Nesnasim morske plody a sladke piti.
Cervene zeli s kachnou a knedlikem….moravsky vrabec…vypecky - idealne tucne maso. Z grilovaneho koleme jim kuzi a tucne. Vesmes nemam nijak v oblibe maso….ojim z nej to “spatne” a pak uz me nezajima :mrgreen: jsem prase a vim to. Snad ty tucne veci dostatecne kompenzuji zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí