Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@admin píše:
Dobrý den,z důvodu vulgarismů a neetických označení byl zablokován uživatel Vojta777. Jeho urážlivé příspěvky byly smazány.
Pokud se v diskuzi nadále budou uživatelé vzájemně napadat a porušovat pravidla, bude následně uzamčena.
Děkuji za pochopení,
Dominika
Obřezaní zdravého dítěte je znásilnění a doživotní zmrzaceni.
@Vojta777 píše:
Obřezaní zdravého dítěte je znásilnění a doživotní zmrzaceni.
Tak to popisují TY OBĚTI, ne já.
@Vojta777 píše:Špína je vulgarismus?
Ještě, že se objevila Aenne a Stock - mě chtějí zablokovat kvůli nějaké špíně :-/.
s @Vojta777 píše: Špína je vulgarismus?
Měl by ses mírnit, já takové napadání účastnic nemám rád. Tu nejsme na tom jiném fóru, kde to jinak ani nejde. Tam na to admin kašle a mnozí a mnohé jsou tam sprostější než dlaždiči. Ono lze určité věci vyjádřit s jistou noblesou. Jinak je to kontraproduktivní.
David Gollagher: obrezavani synů vyvolává nenávist k matkám.
Není to všeobecně u každého, je to spíše u menšiny synů, takže je ve hvězdách, jak na to budou synové Terulky reagovat až dospějí. Když se toto děje ve společnosti, kde je ta obřízka většinová, tím spíše k tomu může dojít v ČR, kde je ta obřízka spíše vyjímečná. Dost jsem o tom psal zde:
**
Edit admin - odstraněn odkaz
@Vojta777 píše:
Sry- já nevím, prostě ten nový gargasil 9 je mnohem účinnější než ten původní.
Nový Gardasil https://www.vakciny.net/…_2015_01.htm … zajistí spolehlivou ochranu vůči 10% karcinomu, tj. je potřeba naočkovat preventivně 2000žen aby jedna nezemřela. Nevím zda je vhodné aby stat platil takhle drahé a neučinné očkování s vážnými vedlejšími učinky.
@gin 124 píše:
Není to všeobecně u každého, je to spíše u menšiny synů, takže je ve hvězdách, jak na to budou synové Terulky reagovat až dospějí. Když se toto děje ve společnosti, kde je ta obřízka většinová, tím spíše k tomu může dojít v ČR, kde je ta obřízka spíše vyjímečná.
Paklize by Hitler nevyvrazdil zidy na nasem uzemi, nebyla by tato Vase veta vubec pravdiva.
Trochu se inspiruji vkladanim clanku:…
http://ona.idnes.cz/…4-/deti.aspx?…
Jsou tedy vsechy matky, pouze marnotratne potvory, ktere trapi svoje dcery (potazmo i syny)?! Jiste zde budou vsichni tvrdit, ze to je normalni, vi nekdo kolik ruznych receptoru je v usnich boltcich a co vsechno se tim muze zpusobit?! Znam i ojedinele pripady, kdy holcina zacala koktat aj.
Ale za me je to kazdeho vec jestli nekdo necha nebo nenecha nausnicky nastrelit.
V kazdem pripade je to tez rozhodnuti rodicu, zda se tak rozhodnou nebo ne. ![]()
Je to me posledni vyjadreni zde, ja narozdil od tech co sem pisi mluvim z vlastni zkusenosti, neznam nikoho osobne, kdo by mel kdy problem s obrizkou.
Otec mych deti mel presne opacny problem nez zde neustale popisujete a siroke daleke okoli mych znamych, nikdo Vami popisovane priznaky nema.
Znam ceskeho muze, ktery musel obrizku podstoupit po urazu v dospelem veku, nikoliv tedy z tradycnich ci nabozenskych pohnutek a nikdy si nestezoval na cokoliv z toho co zde publikujete. To je pro mne relevantni nazor, je to clovek, ktery zazil sex pred i po obrizce.
Co ockovani (jakekoliv) take se jednomu z mnoha (neznam statistiky) neco prihodi, pak je tedy cely svet krkavci, protoze nenechava rozhodnuti na dozrani do dospelosti?! Bodame do svych deti v nejlepsim vedomi a svedomi ruzne chemikalie, ktere muzou poskodit nase dite, ale protoze to je u nas „normalni“ tak to nikdo neresi. Ba naopak je to uzakonene.
Kde je ovsem dane, ze dite, kteremu se po ockovani neco prihodi, by stejny problem nemelo i bez ockovani.
Kde je psane, ze by obrezany muz, ktery ma treba nejake problemy, by nemel stejny problem i neobrezany, to proste zjistit nelze a proto je takoveto tvrzeni v obou pripadech zcela irelevantni.
Uznavam, ze jsou packalove, kteri mohou obrizkou zpusobit problemy, jelikoz ji provedou neodborne, ovsem to se muze stat u jakekoliv operace, ze ji provede spatny doktor.
![]()
Ve vsech pripadech je to rozhodnuti RODIČU, (proto tedy nechapu Vas neustaly negativni postoj pouze vuci matkam, stavite tedy zeny nad muze)
Kazda vec, kterou svym detem predavate je rozhodnuti rodicu a vzdy ji svym detem predavaji s nejlepsim umyslem.
Ja mam veskere tyto veci z vlastni zkusenosti, vy stale jenom papouskujete cizi nazory.
Presto je to Vas nazor a nikdo Vam ho nebere. Ovsem jestlize chcete byt respektovan, musite sam respektovat.
Promiňte, ja jsem tu nová, ale pokud jde o obrizku, tak o té si musí každý rozhodnout sám. Jedná se o doživotní zákrok a zcela jasně přesahuje vymezení rodičovské odpovědnosti. ÚS už se na podobné jasně vyjádřil. Ale někdo uznává více IS než ÚS.
Příspěvek upraven 02.05.17 v 21:49
@MartinKa36 píše:
Nový Gardasil https://www.vakciny.net/…_2015_01.htm … zajistí spolehlivou ochranu vůči 10% karcinomu, tj. je potřeba naočkovat preventivně 2000žen aby jedna nezemřela. Nevím zda je vhodné aby stat platil takhle drahé a neučinné očkování s vážnými vedlejšími učinky.
Ten trpělivý pán už se vám k tomu asi nevyjádři… 10 procent zajistí těch 5 nových složek, ty puvodni 16 a 18 70 procent a celkem vsech 9 skoro 100 procent. A 100 procent ochrany proti bradavicim.
Ty vaše výpočty nikoho nezajímají.
Nechápu, jak někdo jako vy může mluvit o respektu, nebo ho dokonce od lidí vyžadovat.
@stock píše:
@MartinKa36 nebyls to Ty, který před „chvili“ukončil diskuzi o Gardasilu jako ne relevantní v diskuzi o obrizce?
Chudák ten pán, co se mu to pokoušel vysvětlit a k ničemu to nebylo. ![]()
@Terulka píše:
Paklize by Hitler nevyvrazdil zidy na nasem uzemi, nebyla by tato Vase veta vubec pravdiva.Trochu se inspiruji vkladanim clanku:…
http://ona.idnes.cz/…4-/deti.aspx?…
Jsou tedy vsechy matky, pouze marnotratne potvory, ktere trapi svoje dcery (potazmo i syny)?! Jiste zde budou vsichni tvrdit, ze to je normalni, vi nekdo kolik ruznych receptoru je v usnich boltcich a co vsechno se tim muze zpusobit?! Znam i ojedinele pripady, kdy holcina zacala koktat aj.
Ale za me je to kazdeho vec jestli nekdo necha nebo nenecha nausnicky nastrelit.
V kazdem pripade je to tez rozhodnuti rodicu, zda se tak rozhodnou nebo ne.Je to me posledni vyjadreni zde, ja narozdil od tech co sem pisi mluvim z vlastni zkusenosti, neznam nikoho osobne, kdo by mel kdy problem s obrizkou.
Otec mych deti mel presne opacny problem nez zde neustale popisujete a siroke daleke okoli mych znamych, nikdo Vami popisovane priznaky nema.Znam ceskeho muze, ktery musel obrizku podstoupit po urazu v dospelem veku, nikoliv tedy z tradycnich ci nabozenskych pohnutek a nikdy si nestezoval na cokoliv z toho co zde publikujete. To je pro mne relevantni nazor, je to clovek, ktery zazil sex pred i po obrizce.
Co ockovani (jakekoliv) take se jednomu z mnoha (neznam statistiky) neco prihodi, pak je tedy cely svet krkavci, protoze nenechava rozhodnuti na dozrani do dospelosti?! Bodame do svych deti v nejlepsim vedomi a svedomi ruzne chemikalie, ktere muzou poskodit nase dite, ale protoze to je u nas „normalni“ tak to nikdo neresi. Ba naopak je to uzakonene.
Kde je ovsem dane, ze dite, kteremu se po ockovani neco prihodi, by stejny problem nemelo i bez ockovani.
Kde je psane, ze by obrezany muz, ktery ma treba nejake problemy, by nemel stejny problem i neobrezany, to proste zjistit nelze a proto je takoveto tvrzeni v obou pripadech zcela irelevantni.
Uznavam, ze jsou packalove, kteri mohou obrizkou zpusobit problemy, jelikoz ji provedou neodborne, ovsem to se muze stat u jakekoliv operace, ze ji provede spatny doktor.![]()
Ve vsech pripadech je to rozhodnuti RODIČU, (proto tedy nechapu Vas neustaly negativni postoj pouze vuci matkam, stavite tedy zeny nad muze)
Ja mam veskere tyto veci z vlastni zkusenosti, vy stale jenom papouskujete cizi nazory.
Kazda vec, kterou svym detem predavate je rozhodnuti rodicu a vzdy ji svym detem predavaji s nejlepsim umyslem.
Presto je to Vas nazor a nikdo Vam ho nebere. Ovsem jestlize chcete byt respektovan, musite sam respektovat.
Ještě před 3 roky roky jsem nevěděl o nikom, komu by ta obřízka zničila sexuální život, a to mám dva případy v rodině, strýc a švagr. Uvažovali o tom, že preventivně nechají obřezat synovce, jsem rád, že to neudělali. Dnes znám těch případů postižených obřízkou fůru, s některými jsem ve spojení přes internet, takže když mi tvrdíte, že něco pouze papouškuju, tak mne tím hrubě urážíte. Jsem rád, že tu Aenne napsala o těch ženách, které kvůli obřízce partnera trpí bolestivým sexuálním stykem. Moderátorka našeho fóra Bela (ta s tím bílým pejskem na ikonce) je zrovna ten případ. S obřezaným mužem mít sex kvůli bolestivosti nemůže. Vaše vlastní zkušenost a zkušenost kohokoliv jiného je tu na nic, protože tyto zkušenosti jsou z člověka na člověka nepřenositelné.
Nenávratnou amputaci nejcitlivějších erotogenních zakončení nelze s propíchnutím uší vůbec srovnávat.
Dr Michael Schmidt - Solomon na to odpovídá:
Toto srovnání musí být zamítnuto z několika důvodů:
Za prvé: Při obřízce předkožky není stejná bolest, jako při propíchnutí ušního lalůčku.
Za druhé: Během obřízky je nenávratně odstraněno 50% kůže penisu, což se dá kvatntitativně srovnávat s amputací ušního boltce, což by nikdo svému dítěti neudělal.
Za třetí: Předkožka není kvalitativně srovnatelná s ušním boltcem, protože předkožka je smyslově nejcitlivější částí mužského těla.
Za čtvrté: Náušnicovým percingem na rozdíl od obřízky nejsou na rozdíl od obřízky ohroženy žádné důležité biologické funkce (viz otázka čislo 4)
Za páté: Propíchnutí uší je také problematické - není to však zdaleka tak problematické, jako obřízka genitálu.
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…errechte-de/
Webmaster stránek o obřízce, Lukon 4485, který se sám nechal dobrovolně obřezat a později ještě jednou pevněji přeobřezat a kterého tedy nikdo nemůže podezírat, že je odpůrcem obřízky o tom zcela jasně píše:
Obřízka u dětí
Je docela zajímavé, jak takové zdánlivé málo dokáže rozpoutat rozruch… ale k věci. Já zastávám názor, že by se obřízka u dětí měla provádět jen v případě zdravotních potíží, které není možné řešit jinak. (A v tomto nevyhnutelném případě, bych se snažil to odkládat, dokud synu nebude aspoň deset let.) A to z už jen z toho principu, že každý by si měl rozhodovat o sobě sám. Společnost se ohání nějakými základními lidskými právy a přitom dovolí aby některé důležité rozhodnutí (mezi ně patří obřízka), za nezletilé rozhodovali jejich rodiče. Přitom nesprávná rozhodnutí mohou vést k snížení sebevědomí jedince… Ptáš se proč sem něco takovýho píšu? Třeba už jen proto, že mi občas píší kluci kolem 18let a ptají se, jak se ženy tváří na obřízku - konkrétně mají strach z negativní reakce partnerky.
Dále je otázkou, jak hodně se sníží citlivost žaludu, když je obnažen v pubertě. Ale to asi nikdo přesně neprokáže.. Já osobně si však myslím, že u obřezaných v dětství má žalud tendenci citlivost snížit.
Více zde: http://obrizka.webnode.cz/obrizka-u-deti/
Rozhodovat v tomto za své děti je zcela jasný středověk. Je to úplně stejné, jako když ve středověku strkali rodiče své děti pro jejich dobro nuceně do kláštera. Což bylo ve středověku normální, dnes je to však nepřípustné.
Jenom nechápu, kde se v některých ženách bere ta úděsná nenávist k nejcitlivější části mužského těla. U muže se to dá vysvětlit buď fetišem, nebo SYNDROMEM POPŘENÍ ZTRÁTY.
@Adéla86 píše:
Promiňte, ja jsem tu nová, ale pokud jde o obrizku, tak o té si musí každý rozhodnout sám. Jedná se o doživotní zákrok a zcela jasně přesahuje vymezení rodičovské odpovědnosti. ÚS už se na podobné jasně vyjádřil. Ale někdo uznává více IS než ÚS.
Příspěvek upraven 02.05.17 v 21:49