Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2614
7.5.17 08:49
@stock píše:
Copak, ze neobstály, doufejme, že jim to došlo a ze jejich děti zustanou vcelku. Držím tem dětem, narozenym či ještě ne, palce ve víre, ze jejich rodiče zmoudřeli.

U Terulky to už napravit nejde. Nemám nic proti Terulce, ona a její synové jsou pouze obětí jistého doktora. Žel takových doktorů a doktorek je v ČR více. Ale jsem proti zvrácené propagandě, kterou se tu, byť v dobřé víře jala dělat. Na jednu stranu ji chápu. Sám jsem byl v mladém věku v zajetí těch zcestných názorů.

U Ghanian Princess je to horší. Ta je hodně zarytá. Jenže sem mohou nahlédnou i váhající matky, které sem ani nenapíšou a může to přispět k tomu, že ten svůj hloupý nápad uloží k ledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
7.5.17 09:27
@gin 124 píše:
U Terulky to už napravit nejde. Nemám nic proti Terulce, ona a její synové jsou pouze obětí jistého doktora. Žel takových doktorů a doktorek je v ČR více. Ale jsem proti zvrácené propagandě, kterou se tu, byť v dobřé víře jala dělat. Na jednu stranu ji chápu. Sám jsem byl v mladém věku v zajetí těch zcestných názorů.U Ghanian Princess je to horší. Ta je hodně zarytá. Jenže sem mohou nahlédnou i váhající matky, které sem ani nenapíšou a může to přispět k tomu, že ten svůj hloupý nápad uloží k ledu.

Nevím, neznám ani jednu a ani druhou, ale před mnoha lety se taky lidi s červenými vlasy upalovali/vyvrhelove spolecnosti. Jenže ty vlasy si vždycky můžeš obarvit, tedy pokud jsi precitlively :mrgreen:, ale tu předkožku zpátky nenamontujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
7.5.17 10:29
@gin 124 píše: … Stejně tu ty dotyčné se svou propagandou neobstály…

Ono neni důležité co se píše na internetu, ale co se děje doopravdy. A žádná čísla neexistují ani nikdy existovat nebudou…Těžko hodnotit skutečnost, protože ta nikoho v ČR nezajímá, ale obřezávačů přibývá, a oni to dělají pro výdělek…Spíš je to tak, že ty diskuze a informace už dávno nejsou potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
7.5.17 10:38
@Adéla86 píše:
Ono neni důležité co se píše na internetu, ale co se děje doopravdy. A žádná čísla neexistují ani nikdy existovat nebudou…Těžko hodnotit skutečnost, protože ta nikoho v ČR nezajímá, ale obřezávačů přibývá, a oni to dělají pro výdělek…Spíš je to tak, že ty diskuze a informace už dávno nejsou potřeba…

Ano, souměrne s kulturou, jejíž zvyklosti to vyžaduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
7.5.17 11:22
@Adéla86 píše:

To cu jisté dámy hojně psaly i některé i dnes píšou je velmi zcestné a protože na internetu je plno článků, ve kterrých jsou vyložené nesmysly a mnohé matky se toho chytnou. Paní Selementová je pod tím alespoň podepsaná, mnohé ty bludné články jsou podepsány pouze jakousí zkratkou.

Miomoto je ve světě malá, ale velmi vlivná skupina doktorů - cirkumfetišistů, je to jeden Francouz, dva Australané a zbytek jsou Američané, kteří by nejraději znovu recircumcissovali USA a ostatní anglicky mluvící země a pak později kompletně circumcissovali celý svět. Oni na to jdou stejnou metodou, jakou na to šli zpočátku jezuité při rekatolozaci naší země a tak získávají na svou stranu vlivné lidi ze superboháčů a politiků. Získali též jednoho bývalého amerického presisenta a podařilo se jim penězi jednoho suberboháče zkorumpovat WHO - Světovou zdravotnoickou organizaci, takže teď jsou z jejího popudu prováděna zvěrstva v Africe. Například v Keni jsou z nařízení ředitele školy nedobrovolně obřezáváni osmiletí zdraví kluci, jak nedávno zjistila jedna německá poslankyně, která se tam byla podívat.

Já mám ty největší ptáčky už v sežitě, takže k poslednímu podčlánku přibyde článek, kde jsou ty nejvlivnější cirkumfetišistické lékařské hvězdy uvedeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
7.5.17 11:41

Jenom tu překopíruju, co jsem napsal na toto fórum:

Re: Re: Re: obřízka ano či ne?
Datum: 01.01.2017 | Vložil: Tonda Vlas
Osobně považuju tvůj příspěvek, jak to funguje po obřízce za zcela bezcenný, protože ta zkušenost je naprosto nepřenositelná a u každého to po obřízce funguje zcela jinak.

Už přes třicet let vím, že ženy mají nejenom zcela rozdílně veliké malé stydké pysky, ale mají též bez ohledu na jejich velikost v nich zcela rozdílně situovaná erotogenní zakončení. Teprve nedávno, co se do hloubky zabývám problematikou obřízky, mi docvaklo, že u nás mužů je to obdobné. Proto jsou naprosto rozdílné následky obřízky na sexualitu. Zatímco jedni si ji nemohou vynachválit, tak druzí svého rozhodnutí těžce litují. Znám oba druhy případů. Obřízkový styl, tu hraje velkou roli. Většina mužů dosáhne orgasmu stimulací žaludu, ale jsou takoví, naštěstí je jich pouze malý počet, kteří dokážou dosáhnout orgasmu pouze stimulací vnitřní předkožky. Pokud takovým byla vnitřní předkožka při stylu low@tight zcela amputována, tak mnozí z nich dosáhnou orgasmu jen stěží, nebo, znám takový případ, který po radikální obřízce low@tight v jeho 24 letech kvůli mírné relativní fimóze už po té obřízce nikdy orgasmu nedosáhl. Ten dotyčný těžce proklíná všechny urology, kteří tvrdí, že jediným řešením na mírnou relativní fimózu je obřízka.

Naopak, jsou případy, kdy může vysoký styl high&tight u někoho vyvolat opačný efekt, že může trpět předčasnou ejakulací po obřízce, i když před ní předčasnou ejakulací netrpěl. Jedna uvedla, že to byl případ jejího bývalého. Před obřízkou žádné problémy neměl, při ruční práci nebo orálním sexu dovedla příchod jeho ejakulace reagovat, když se vyhýbala stimulaci velké zóny mezi žaludem a jizvou, tedy zachovalé vnitřní předkožce. Při souloži to reagovat nešlo, takže i když měl předtím výrdž normální tak po té obřízce po třech, čtyřech pohybech ejakuloval. Nakonec se s ním rozešla, protože s ním po té obřízce už nebyl možný sexuální život.

Proto si myslím, že každý kdo uvažuje o obřízce, by se měl předtím nechat vyšetřit na citlivost svého erotogenního tria, žaludu, vnitřní předkožky a uzdičky, u každého muže je tomu jinak (nevím, zda to někde v ČR provádí) nebo by mél provést, je už jedno zda sám nebo za pomocí své partnerky provést pečlivé samovyšetření a na základě toho zvolit pro něj vhodný obřízkový styl.

A pak najít plastického chirurga, který mu provede takovou operaci, kterou požaduje on, ne aby ten operatér na něm provedl, co ten operatér chce.

V tomto je vhodný pouze plastický chirurg, který operuje dle zakázky klienta a ne urolog. Urologové jsou zpravidla totiž vnitřně přednastaveni ve své profesní aroganci tak, že dobře vědí, co je pro pacienta nejlepší, v dotyčném totiž vidí pacoše a ne klienta, a tak mu provedou to, co si usmyslí oni sami.

To je další důvod, proč vidím jako krajně neetickou obřízku dětí z rozmaru dospělých, protože u dítěte to vyšetření na citlivost nelze vůbec provézt.

Více zde: http://obrizka.webnode.cz/…_609186/200/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
7.5.17 22:36
@Ukulina píše:
@gin 124 Diky za tve nasazeni. Pred lety jsem tu obrizku obhajovala jako zena obrezaneho muze (zdrav. duvody v dospelosti), ktery je za ni vdecny, byt si pri ni dost vytrpel. Dnes uz vim, ze delat ji preventivne je zverstvo.
P. S. Syna nemam.

A já si myslel, když se v upozornění objevil nick Ukulina, s hrůzou jsem na to klikal, jakého od ní nedostanu sprďáka, poněvadž její dřívější názor jsem dobře znal. Takže mne paní Ukulina velice mile překvapila.

Já před 3 lety vůbec netušil, že nedobrovolná obřízka v dětství může někomu udělat zlo, ať už fyzické, nebo i psychické. I když se jedná pouze o 10% nedobrovolně obřezaných, tak je to velmi vysoké číslo.

Já na to měl jiný názor, protože můj strýc si tu obřízku nedokázal vynachválit. Jeho hygienické spustnutí poslední dobou nelze přičíst té obřízce, ale může za to nadměrný alkoholismus, kterému propadl. Já nevím, babička na tohle asi byla vyšinutá, za první republiky sloužila dva roky u bohatých brněnských židů a tak to asi pod stejným vlivem jako Ghanian Princess nechala svému synovi udělat. Nevím :nevim: myslím si to. Mne to potkat jako děcko nemohlo, protože mé matce, která má takto od malinka obřezaného bratra, se ta obřízka krajně nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
19.5.17 12:22

Dá mi to, tak tu kus okopčím od jednoho amerického autora i s německou předmluvou (nebo autorky? V angličtině ani němčině se to v minulém čase nepozná.

„Když americký lékař tvrdí, že ta obřízka zabraňuje infekci močových cest nebo rakovině penisu, tak je upřímný. A on to ví stejně tak jako středověký čínský lékař, který tvrdil, že bandážování noh zabraňuje vzniku ploché nohy. A když se mě někdo zeptá: "A co míra zbytečných HTI, které se zabraňuje mužskou obřízkou?“ Pak mu odpovím: „A co míra zbytečných HTI, kterým se zabraňuje ženskou obřízkou?“ Druhá otázka je naprosto absurdní, pokud nejste opanován kulturním předsudkem, který by vám zabraňoval mít jasný vztah proti ženské obřízce. Proto i první otázka nemůže být o to méně absurdní."

Dr. med. Martin S. Altschul

1. Ty bolesti jsou nesnesitelné

Ta předkožka je přilepená jako nehet.

Musím ještě něco dodávat?

Nezapomeňte si zapnout zvuk, když si budete prohlížet další video.

(To video je novorozenecká obřízka. Je třeba poznamenat, že ta obřízka je vždy bolestivá. Dokonce i v případě, že jde o starší dítě, a to buď z rituálních důvodů nebo kvůli „fimóze“ a to obřezávání je prováděno v celkové anestezii, takže dítě trpí několik dní po anestetii fyzickou bolestí v průběhu hojení rány)

To, že máme legální a právní možnost volby takto nevinnému a bezmocnému miminku způsobit takovou bolest při naprosto zbytečném zákroku, je dokladem toho, jak ještě daleko musíme ujít, abychom opustili dobu temnoty, ve kterých ještě stále hluboko vězíme.

Na 50% obřízek v USA je prováděno bez jakéhokoliv druhu anestetik. Při zbývajících 50% se používají povrchně aplikované masti, které jsou plné rizik. Na rozdíl od toxických narkotik při nich nemají lékaři čas čekat, až to anestetikum zabere. Počkají hodinu, nebo i méně. Někdy počkají jen pár minut, i když je doba, než ty masti zaberou zhruba 2 hodiny, někdy i více. Ke všemu tomu, u dětí mladších 6 měsíců nemohou být ty masti použity po dobu delší než je jedna hodina.

Dorzální blokace a další injekční anestetika při lokální anestezii obnášejí své vlastní problémy. Bolest injekce lokálního anestetika je pro miminko značná a pro novorozence je to přinejmenším šok. Pak zůstává otázkou, zda ta blokace vůbec funguje - mnohým se to prostě nezdá, jak mnozí vědí i sami. Někdy to trvá déle a je třeba použít další dodatečné injekce…to však lze dělat pouze s dospělým, ale ne s miminkem. Takže nevíme, jak má to miminko velké bolesti, když pláče. To je velké a nechutné legalizované mučení, když někteří rodiče nechávají obřezat své synky (normálně se to děje v USA, žel, poslední dobou se ten zvrácený obřízkový průmysl šíří i do ČR). Jak by se ten nechutný zákrok dal označit? Ale přesto, že je to nazýváno růžemi.. je to mučení.

Pak máme milióny a milióny dalších chlapců, kteří jsou obřezávání bez anestetik, protože to tak vyžaduje rituální a náboženská praxe.

Není to tak dlouho, co byla vedena debata o tom, zda miminka cítí bolest, když je jim redukován nejcitlivější orgán jejich těla. To, že bolest necítí, je už vědecky vyvráceno. Ale myslí si, že se mnozí ještě drží té myšlenky, (žel, v ČR se té myšlenky drží nemálo lékařů) že miminka a malé děti nic necítí, nebo to mnozí obhajují slovy: „vždyť, se jim ještě nedávno podařilo projít porodní cestou, ne?“ a snaží se dokázat, že miminko necítí takovou bolest jako dospělý. Někdy je křik a pláč novorozence tak častý, že se to při té operaci opomine.

Studie prokazují, že miminka při té operaci cítí extrémní bolest.

Více než tucet studií potvrzuje extrímní bolest během obřízky u novorozence. Bylo to popsáno jako jedna z nejbolestivějších operací, která je provázena v novorozenecké medicině. V jedné studii výzkumníci dospěli k závěru, že je ta bolest „vážná a trvalá“. Byla naměřena zvýšená teplota, frekvence 55 tepů za minutu, tedy o 50% vyšší zvýšení, než je normální stav. Po obřezání se koncentrace kortizolu v krvi zvýší o 3 a 4 násobek koncentrace před obřízkou.

Vědci potvrdili:

„Taková úroveň bolesti by byla pro starší pacienty neúnosná“

Když jsme ho položili na břicho, tak se rozplakal. Pokud je jeho plena mokrá, tak pláče. Nikdo z chlapečků, kteří nebyli obřezáni, takovýmto způsobem nepláče. Obřezaná miminka jsou předrážděná a je těžké je uklidnit. Níže jsou poznámky ke kojení po obřízce:

Die Reaktionen des Säuglings während und nach der Beschneidung

Reakce dítěte během obřízky a po ní

Miminka mohou přežít i mučení, zneužívání a mnoho dalšího psychického a fyzického trýznění a druhý den ráno vypadají docela dobře a usmívají se na ty lidi, kteří jim to udělali. Myslíme si pak, že necítí žádnou bolest, když s nimi nemůžeme komunikovat jazykem, abychom to pochopili? Nebo je možné, že reagují jako mnozí dospělí velmi uzavřeně na bolest, kdy si takový dospělý tu událost znovu a znovu promítá v hlavě, a pak se ta miminka trápí po delší dobu a pláčou? Jak může miminko dát nejevo nepřetržité utrpení, když nedokáže mluvit a nezvládá to, co v naši kultuře považujeme za komunikaci? To, že křičí a vzpírá se proti připoutání pro nás není dostatečně zjevné a jasné.

Muži, kteří byli obřezáni až v dospělosti tvrdili, že to bylo neuvěřitelně bolestivé, když jim byla odřezávána a odstraněna předkožka. Jsou na tom však stále relativně dobře ve srovnání s miminkem, protože předkožka miminka je ještě přilepena k žaludu. „Slepení“ je označení, které se používá v lékařských učebnicích. To slepení se rozpouští pomalu a postupně tak, že někdy je to slepení předkožky se žaludem rozpuštěno až někdy ve věku kolem 10 let a déle. A tak má miminko nebo batole nejen bolest kvůli samotné obřízce jako ji má i dospělý, ale má dodatečně ještě velkou bolest kvůli tomu, že je při tom jeho slepená předkožka násilně odtrhávána od žaludu.

Pokud na té obřízce ještě stále trváte, pak můžete klidně přemýšlet o těchto otázkách:

• Jste si opravdu jistí tím, že to anestetikum, mast nebo injekce, která sama o sobě může být bolestivá, zabere? Jak si můžete být jistí, že bude mít ten správný anestetický účinek?
  • Můžete si být jistí, že to anestetikum, před tím, než je miminko obřezáváno, zabralo? Jedná se o vážný problém, protože miminko nemůže normálně komunikovat.
  • Víte proč lékaři nechtějí, abyste byly přítomny u obřízky vašeho miminka a proč to nedovolují?

Možná, že budete mít na paměti, že matka instintivně chrání své dítě. Kdybyste viděla, jak je vaše dítě připoutáváno a zoufale po vás volá, tak byste měla nutkání své miminko popadnout a utéci s ním pryč. Věřte přírodě a uvědomte si ten instinkt. Právě při tomto zneužívání jsou ta miminka daleko od svých maminek a tak je zabráněno tomu, aby ten instinkt mohl zafungovat.

Jedna přítelkyně mi řekla, že by nemohla sledovat, jak je její dítě obřezáváno. Tak jsem se jí zeptal, zda by se okamžitě starala o dítě, které by utrpělo úraz a trpělo by silnými bolestmi? Odpověděla mi: „Samozřejmě, je to má povinnost?“

„Mohla by jste být u té operace a sledovat bolest a krvácení vašeho syna?“

„Vidím každý měsíc krev na svém spodním prádle. Pro svého syna bych prošla ohněm, kdyby tomu muselo být.“

Tak jsem se jí zeptal: „Co je u té obřízky v tomto tak odlišné? Co je toho příčinou?“

Otvírala a zavírala tiše ústa jako zlatá rybička a dávala najevo, že jsem ji „jen“ položil nepříjemnou otázku.

Srdečně gratuluji. Ona právě přiložila několik liber na vinu světa. To je mi teda mateřství!

Ty, kteří to stále ještě chtějí provádět svému dítěti, by alespoň měly mít odvahu a slušnost být u toho přítomné. Nechte si projít hlavou, proč u toho nechcete být a proč zavíráte oči a uši, proč je to pro vás tak těžké. Nejedná se o vás, ale jedná se o vaše děti. Tak je nechte být.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…oti-obrizce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
19.5.17 12:47

Presne, presne.

Nejedná se o vás, ale jedná se o vaše děti. Tak je nechte být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
19.5.17 17:13
@majdula1 píše:
Presne, presne.Nejedná se o vás, ale jedná se o vaše děti. Tak je nechte být.

Tak mně z kontextu vychází, že to přece jen napsala žena. Tak to asi budu muset předělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
23.5.17 11:25
@Terulka píše:
Paklize by Hitler nevyvrazdil zidy na nasem uzemi, nebyla by tato Vase veta vubec pravdiva.

Trochu se inspiruji vkladanim clanku:…
http://ona.idnes.cz/…4-/deti.aspx?…
Jsou tedy vsechy matky, pouze marnotratne potvory, ktere trapi svoje dcery (potazmo i syny)?! Jiste zde budou vsichni tvrdit, ze to je normalni, vi nekdo kolik ruznych receptoru je v usnich boltcich a co vsechno se tim muze zpusobit?! Znam i ojedinele pripady, kdy holcina zacala koktat aj.
Ale za me je to kazdeho vec jestli nekdo necha nebo nenecha nausnicky nastrelit.
V kazdem pripade je to tez rozhodnuti rodicu, zda se tak rozhodnou nebo ne. :nevim:

Je to me posledni vyjadreni zde, ja narozdil od tech co sem pisi mluvim z vlastni zkusenosti, neznam nikoho osobne, kdo by mel kdy problem s obrizkou.
Otec mych deti mel presne opacny problem nez zde neustale popisujete a siroke daleke okoli mych znamych, nikdo Vami popisovane priznaky nema.

Znam ceskeho muze, ktery musel obrizku podstoupit po urazu v dospelem veku, nikoliv tedy z tradycnich ci nabozenskych pohnutek a nikdy si nestezoval na cokoliv z toho co zde publikujete. To je pro mne relevantni nazor, je to clovek, ktery zazil sex pred i po obrizce.

Co ockovani (jakekoliv) take se jednomu z mnoha (neznam statistiky) neco prihodi, pak je tedy cely svet krkavci, protoze nenechava rozhodnuti na dozrani do dospelosti?! Bodame do svych deti v nejlepsim vedomi a svedomi ruzne chemikalie, ktere muzou poskodit nase dite, ale protoze to je u nas „normalni“ tak to nikdo neresi. Ba naopak je to uzakonene.
Kde je ovsem dane, ze dite, kteremu se po ockovani neco prihodi, by stejny problem nemelo i bez ockovani.
Kde je psane, ze by obrezany muz, ktery ma treba nejake problemy, by nemel stejny problem i neobrezany, to proste zjistit nelze a proto je takoveto tvrzeni v obou pripadech zcela irelevantni.
Uznavam, ze jsou packalove, kteri mohou obrizkou zpusobit problemy, jelikoz ji provedou neodborne, ovsem to se muze stat u jakekoliv operace, ze ji provede spatny doktor. :? :think:

Ve vsech pripadech je to rozhodnuti RODIČU, (proto tedy nechapu Vas neustaly negativni postoj pouze vuci matkam, stavite tedy zeny nad muze)
Kazda vec, kterou svym detem predavate je rozhodnuti rodicu a vzdy ji svym detem predavaji s nejlepsim umyslem.

Ja mam veskere tyto veci z vlastni zkusenosti, vy stale jenom papouskujete cizi nazory.
Presto je to Vas nazor a nikdo Vam ho nebere. Ovsem jestlize chcete byt respektovan, musite sam respektovat.

Ve vsech pripadech je to rozhodnuti RODIČU,

Já se k tomu vrátím ještě jednou, takové rozhodnutí rodičů je pošlapáním nejzákladnějších práv dítěte. Kdo toto dělá a něco žvaní o lidských právech, je v mých očích pokrytcem toho největšího kalibru. Teprve včera jsem přeložil, co k tomu napsala jedna americká matka:

1. Ta možnost bude existovat vždy, až chlapec vyroste

To mluví samo za sebe. Ta předkožka patří mému synovi. Je to jeho rozhodnutí!

Až bude můj syn dospělý, tak se může stát, že snad bude chtít být obřezán. V té době bude moci učinit rozhodnutí a bude si moci tu obřízku nechat udělat. Obráceně to není možné. Pokud by byl obřezán a chtěl mít v dospělosti předkožku, tak ji nikdy zpět nenabyde. Obnovení předkožky je sice možné, ale ta obnovená předkožka není srovnatelná s originálem, se všemi jeho původními citlivými nervovými zakončeními což má hodně co do činění s dalším argumentem…

11) Ta obřízka je nezvratná

Jakmile je pryč, je pryč. To je vše. Finito!

1 Obnovení předkožky není totéž jako mít originální předkožku.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…oti-obrizce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.17 11:34

@gin 124 - Dobry den, jiz jsme na toto tema spolu jednou diskutovali.
Zvazili jsme, rozhodli jsme se s manzelem, ze o obrizce, v pripade ze se mi narodi chlapecek, nechame rozhodnout samotneho syna az bude pravne odpovedny.
Nicmene, manzel je obrezany, i kdyz zije 23 let v Evrope, jako maly vyrustal v Africe.
Proto bych chtela reagovat na vase nazory o umyslnem mrzaceni chlapcu v Africe - ono je to opravdu provadeno z duvodu hygieny.
Dostupnost vody, sprch a pravidelne koupani, jako je tomu u nas proste neni mozna ve vetsine castech Afriky.
Ja do Afriky (subsaharske casti) jezdim s muzem kazdy rok na mesic a muzu ze zkusenosti rict, ze opravdu s hygienou jsou na vetsine mistech tzv. bojove podminky. Po tom, co znam tamnejsi lid, jsem presvedcena o tom, ze rozhodne nemaji v umyslu nekomu ublizovat.
Ma to uplne jiny vyznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
23.5.17 11:38
@Terulka píše:
Obrezani udajne neprenasi rakovinu delozniho cipku?! Vyhoda?!

Ale já chtěl reagovat na toto: Nejnovější americká studie tvrdí, že obřezaní muži přenáší HPV dvakrát více než neobřezaní. Tedy přesný opak toho, než co se někteří snažili vtloukat lidem do hlavy doposavad.

http://www.healio.com/…-study-shows

Jinak, když jsem tu zavítal, tak jsem namátkově narazil na to, že ten lékař, co působil v zemi Terulčina manžela, působil v Africe a ne v Syrii. Zmagořil ji nesmyslem, že ta obřízka chrání před rakovinou prostaty, čehož tam byl svědkem.

Dle mě byl ten lékař jasný obřízkuchtivý cirkumfetišista. Žel, takoví se mezi lékaři vyskytují. Z Německa mám o takových zprávy. xxx

Příspěvek upraven 31.05.17 v 07:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
23.5.17 11:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
23.5.17 11:56
@Ghanaian Princess píše:
@gin 124 - Dobry den, jiz jsme na toto tema spolu jednou diskutovali.
Zvazili jsme, rozhodli jsme se s manzelem, ze o obrizce, v pripade ze se mi narodi chlapecek, nechame rozhodnout samotneho syna az bude pravne odpovedny.
Nicmene, manzel je obrezany, i kdyz zije 23 let v Evrope, jako maly vyrustal v Africe.
Proto bych chtela reagovat na vase nazory o umyslnem mrzaceni chlapcu v Africe - ono je to opravdu provadeno z duvodu hygieny.
Dostupnost vody, sprch a pravidelne koupani, jako je tomu u nas proste neni mozna ve vetsine castech Afriky.
Ja do Afriky (subsaharske casti) jezdim s muzem kazdy rok na mesic a muzu ze zkusenosti rict, ze opravdu s hygienou jsou na vetsine mistech tzv. bojove podminky. Po tom, co znam tamnejsi lid, jsem presvedcena o tom, ze rozhodne nemaji v umyslu nekomu ublizovat.
Ma to uplne jiny vyznam.

Nejsem proti tomu, že kdyby se rozhodl sám, a za každou cenu to chtěl, třeba i z důvodu, že to vidí u svého otce nebo jakéhokoliv jiného důvodu mu vyjít vstříc i v 15, i když ještě není úplně právně odpovědný. Sám jsem se na www.netdoktor.at postavil za jednoho takového šestnáctiletého, který tu obřízku vehementně chtěl a jeho otec váhal k tomu dát
souhlas. Nejsem až takovým protiobřízkovým fanatikem, jak se může na první pohled zdát. Já vidím jako podstatné, aby šlo o jeho vlastní rozhodnutí.

V Africe jsou jiné problémy, a ne všechna etnika tam jsou obřezaná. Ono jde o náboženský zvyk ještě z předkřesťanské doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí