Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
951
24.11.17 03:09

Já mám doma holčičku. Další dítě časem určitě ještě budu chtít a jestli to bude chlapeček, tak mám jasno. Obřízku ani náhodou, jedině v případě, že by dělala předkožka problémy. Viděla jsem video s obřízkou u novorozeného chlapečka…i se zvukem a na ten šílený křik a agónii, co při to tem chudáček vyluzoval, na to nezapomenu. O tomhle by si měli chlapi rozhodnout sami. Některé se tu ohání tím, že po obřízce nemají ženy tolik zánětů, rakovinu a pod. To už dnešní studie vyvracejí. A i kdyby, kdo říká, že se muž nemůže rozhodnout pro obřízku ještě, než začne sexuálně žít? Pokud předkožka nedělá problémy, tak jsem zásadně proti obřízce. Miminko se proti tomu nemůže nijak bránit, nemůže říct ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
24.11.17 06:30
@Anonymní píše:
V případě náboženství tam je střet dvou ústavních hodnot, takže se to toleruje. V případě, že to není v souvislosti s náboženstvím, tak je to jasně protizákonné/protiústavní. Obřezání zdravého dítěte je dokonalá kriminalita. :,(

Náboženstvím se dá leccos omluvit. Náboženství take obrezava zdravé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
24.11.17 07:56

“O tomhle by si měli chlapi rozhodnout sami.” No jo, ale myslíte, že ve třinácti (kdy toto rozhodnutí v mnoha případech je o přijetí nebo vyloučení z komunity, možná i z rodiny) nebo v dospělosti (u konvertitů) je to rozhodnutí snazší? Dokážu si představit, jak ten kluk měsíc předem nespí a jde tam celý zelený.
V žádném případě nechci podporovat násilí na dětech, ale myslím, že pro novorozence je to chvilková záležitost, protože to neví dopředu a snad se to i rychleji hojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
24.11.17 08:05
@Jareach píše: “O tomhle by si měli chlapi rozhodnout sami.” No jo, ale myslíte, že ve třinácti (kdy toto rozhodnutí v mnoha případech je o přijetí nebo vyloučení z komunity, možná i z rodiny) nebo v dospělosti (u konvertitů) je to rozhodnutí snazší? Dokážu si představit, jak ten kluk měsíc předem nespí a jde tam celý zelený.
V žádném případě nechci podporovat násilí na dětech, ale myslím, že pro novorozence je to chvilková záležitost, protože to neví dopředu a snad se to i rychleji hojí.

U znasilneni to taky nevis. O to je to větší svinstvo. Ten novorozenec se nemůže nijak branit. Ten 13ti lety kluk jo! A o konvertitech snad není potřeba vůbec diskutovat. To je skutečně jejich a jenom jejich volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
24.11.17 08:56

@stock Jenže pokud ten třináctiletý kluk žije v zemi, kde se z něj po odmítnutí obřízky stane izolovaná a opovrhovaná osoba, tak možnost volby moc nemá… Ono zase holčičkám se dávají náušničky, aniž by s tím souhlasily. Taky jim to příjemné není a je to zásah do těla. Ale to nikomu nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
24.11.17 10:17
@Jareach píše:
@stock Jenže pokud ten třináctiletý kluk žije v zemi, kde se z něj po odmítnutí obřízky stane izolovaná a opovrhovaná osoba, tak možnost volby moc nemá… Ono zase holčičkám se dávají náušničky, aniž by s tím souhlasily. Taky jim to příjemné není a je to zásah do těla. Ale to nikomu nevadí.

O náušničkach toho moc nevím, mám syny a u vnučky nausnicky nejsou v módě. Jenze ty díry po tech náušničkach zarostou, kdežto ta předkožka znovu nenaroste. Srovnání kulhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
24.11.17 13:50
@Jareach píše: “O tomhle by si měli chlapi rozhodnout sami.” No jo, ale myslíte, že ve třinácti (kdy toto rozhodnutí v mnoha případech je o přijetí nebo vyloučení z komunity, možná i z rodiny) nebo v dospělosti (u konvertitů) je to rozhodnutí snazší? Dokážu si představit, jak ten kluk měsíc předem nespí a jde tam celý zelený.
V žádném případě nechci podporovat násilí na dětech, ale myslím, že pro novorozence je to chvilková záležitost, protože to neví dopředu a snad se to i rychleji hojí.

To, že to je u novorozence jen chvilková záležitost, méně to bolí a lépe se to hojí je blud, kterému jsem já sám ještě více než před třemi lety věřil, protože jsem to všude tak slyšel a vůbec mne nenapadlo o tom přemýšlet, natož pochybovat. Dnes však vím, že pravý opak je pravdou. Mrzačení pohlavních orgánů z důvodu náboženského tmářství tu nemá cenu moc rozebírat. My jsme v ČR a neřídíme se hodnotami pocházejícími z náboženského tmářství. Mimoto, dle průzkumu českého ministerstva zdravotnictví trvá na obřízce chlapečka pouze asi tak sto židů, kteří jsou ortodoxní. Z českých židů je jich obřezáno pouhé jedno procento. Židovské náboženské obce v ČR jsou v tomto velmi tolerantní a neukládají rodičům jako povinnost novorozeného chlapečka obřezat. I sem na emimino chodí židovka Ester, u nich doma slaví i židovské náboženské svátky, napřiklad chanuku místo vánoc, svého syna ale obřezat nenechala.

Příspěvek upraven 24.11.17 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
24.11.17 14:00
@stock píše:
O náušničkach toho moc nevím, mám syny a u vnučky nausnicky nejsou v módě. Jenze ty díry po tech náušničkach zarostou, kdežto ta předkožka znovu nenaroste. Srovnání kulhá.

Jenom tu okopíruju, co o tom píše Michael Schmidt - Solomon PhD, předseda nadace Giordana Bruna a zakladatel Německé humanistické strany.

2) Pokud obřízka předkožky není pouhá maličkost - je srovnatelná s propichováním uší kvůli náušnicím?

Toto srovnání musí být zamítnuto z několika důvodů:

Za prvé: Při obřízce předkožky není stejná bolest, jako při propíchnutí ušního lalůčku.

Za druhé: Během obřízky je nenávratně odstraněno 50% kůže penisu, což se dá kvatntitativně srovnávat s amputací ušního boltce, což by nikdo svému dítěti neudělal.

Za třetí: Předkožka není kvalitativně srovnatelná s ušním boltcem, protože předkožka je smyslově nejcitlivější částí mužského těla.

Za čtvrté: Náušnicovým percingem na rozdíl od obřízky nejsou na rozdíl od obřízky ohroženy žádné důležité biologické funkce (viz otázka čislo 4)

Za páté: Propíchnutí uší je také problematické - není to však zdaleka tak problematické, jako obřízka genitálu.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…errechte-de/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
24.11.17 14:10

Opravdu mi nepřijde, že to ty novorozené chlapečky nebolí :?
 https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
2614
24.11.17 14:18
@leisa píše:
Opravdu mi nepřijde, že to ty novorozené chlapečky nebolí :?
https://www.youtube.com/watch?…

Já sám mám na svých osvětových webovkách pár takovýchto videí, tedy na drsné verzi mých webovek, ne na té mírné, kterou mám uvedenu tu v podpisu, viděl jsem z nich pouze jedno a vícekrát se dívat na takové zvěrstvo prováděné na miminku nemíním dívat ani náhodou, takže dívat se na taková videa vůbec nedoporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
24.11.17 14:22

@gin 124 Vy nemusíte, protože o obřízce u dětí - vnoučat ani náhodou neuvažujete. Ale maminky, které vážně zvažují tuhle možnost, aniž by k tomu byl zdravotní či náboženský důvod, by se na podobná videa měly dívat povinně. Protože rozhodují o svých dětech, které se ještě nemohou bránit. Ty maminky by měly vidět, co chtějí svým dětem udělat a co jejich dítě na sále má podstoupit. Možná by si to rozmyslely.

• Citovat
  • Upravit
2614
24.11.17 14:35
@leisa píše:
@gin 124 Vy nemusíte, protože o obřízce u dětí - vnoučat ani náhodou neuvažujete. Ale maminky, které vážně zvažují tuhle možnost, aniž by k tomu byl zdravotní či náboženský důvod, by se na podobná videa měly dívat povinně. Protože rozhodují o svých dětech, které se ještě nemohou bránit. Ty maminky by měly vidět, co chtějí svým dětem udělat a co jejich dítě na sále má podstoupit. Možná by si to rozmyslely.

Proto ta videa mají svůj smysl. Na můj žaludek to ale vůbec není. Mně se zvedá žaludek už jen při pomyšlení, co to miminko musí vytrpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
24.11.17 15:00

@gin 124 jenom neandrtalec může nechat obřezat miminkovskyho kluka. Ono v usnim boltci je setsakramentsky méně nervů nez v předkožce. Pokud to není nutně ze zdravotních důvodů, trestala bych to, jako ublížení na tele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.11.17 01:10
@Elvinerha píše:
Já mám doma holčičku. Další dítě časem určitě ještě budu chtít a jestli to bude chlapeček, tak mám jasno. Obřízku ani náhodou, jedině v případě, že by dělala předkožka problémy. Viděla jsem video s obřízkou u novorozeného chlapečka…i se zvukem a na ten šílený křik a agónii, co při to tem chudáček vyluzoval, na to nezapomenu. O tomhle by si měli chlapi rozhodnout sami. Některé se tu ohání tím, že po obřízce nemají ženy tolik zánětů, rakovinu a pod. To už dnešní studie vyvracejí. A i kdyby, kdo říká, že se muž nemůže rozhodnout pro obřízku ještě, než začne sexuálně žít? Pokud předkožka nedělá problémy, tak jsem zásadně proti obřízce. Miminko se proti tomu nemůže nijak bránit, nemůže říct ne.

Prakticky až do dovršení 14-ti let věku nemá dítě v tomhle ohledu žádná práva a matka může začít pociťovat odpor k této části těla syna kdykoliv. To znamená i ve věku, kdy může říct ne, ale je mu to prd platný. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
27.11.17 07:30
@Mmsg píše:
Ono nejde jen o mimina, ale i o kojence, batolata i starší děti. U bezdůvodných, rutinních, nedobrovolných, nucených cirkumcizi není věkové omezení, a kryjí se s těmi muslimskými. Těžko říct, jestli je to větší prasárna u mimina nebo staršího dítěte…

Přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky