Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha, takže ty se s ní neznáš osobně, nikdy ses s ní nebavila, ale na zastávce spolu mluvíte
trhlý jste obě. Proč sis jí dávala na fcb, proč jí odepisuješ?
Jak si tě mohla přidat na FB? To si jí to musela potvrdit ne? Tak jí neodepisuj, a je klid, nechápu, proč z toho děláš takovou vědu ty, i tvůj přítel ![]()
Tak jsi neměla přijímat její žádost o přátelství, ne? Tak ji z přátel vyhoď, zablokuj a máš vystaráno. A hlavně - chovej se jako dospělá. Tohle snad řeší patnáctky…
@terien píše:
Aha, takže ty se s ní neznáš osobně, nikdy ses s ní nebavila, ale na zastávce spolu mluvítetrhlý jste obě. Proč sis jí dávala na fcb, proč jí odepisuješ?
Tak ona zamnou přišla
a na fb jsem ji to přijímat nechtěla, ale kámoška mi řekla, ať to udělám, že se na její příspěvky aspoň mrknem
A odepisuju jí proto, protože se slušně na něco vždycky zeptá..když se to stalo poprvý a podruhý, nějak mi to nevadilo..ale později mě začala zdravit a pak prostě zamnou přijde a začne se mě ptát, jak se mám atd..jenomže já neumím být potvora a říct ji, že mi vadí a nebo že je otravná..
@Anonymní píše:
Tak ona zamnou přišlaa na fb jsem ji to přijímat nechtěla, ale kámoška mi řekla, ať to udělám, že se na její příspěvky aspoň mrknem
A odepisuju jí proto, protože se slušně na něco vždycky zeptá..když se to stalo poprvý a podruhý, nějak mi to nevadilo..ale později mě začala zdravit a pak prostě zamnou přijde a začne se mě ptát, jak se mám atd..jenomže já neumím být potvora a říct ji, že mi vadí a nebo že je otravná..
Tak podle všeho, se k tobě chová kamarádsky a slušně. Proč ti to tak strašně vadí? Jen proto, že je to bývalka tvého přítele? On zuří proč? Nemá strach, aby ses nedozvěděla něco, co nechce abys věděla?
Tak to budˇutni, a nebo se s ní prostě ze zdvořilosti bav no, třeba z vás budou časem kámošky ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky,
už delší dobu mě “pronásleduje” ex mého partnera..jsme spolu skoro 3 roky a jsme šťastný. Ale bohužel se pohybuju v místech, kde i jeho bývalka. Neznám se s ní osobně, nikdy jsem se s ní nebavila a ani nemáme společné přátele. Jednou si mě přidala na facebooku a od té doby mi furt píše..přeje mi k narozeninám, ke svátku, odepisuje mi na fotky a vždycky mi napíše něco typu “Na téhle fotce máš fakt pěkné šaty, uvažuju nad podobnými, kde si je koupila” a td..nedávno se semnou i radila, kam na nehty a ke kadeřnicipřijde mi to strašně ujetý, ale nechci být nějaká potvora, která ji neodepíše. Hlavně když mě třeba potká na zastávce metra a začne na mě mluvit
Jen nechápu proč to dělá, před cca 2 lety se mi snažila mého přítele “přebrat” a furt mu psala..to se teď jako zabouchla do mě nebo co?
![]()
Já fakt nevím. A můj přítel se to dozvěděl a strašně mu to vadí. Uplně po mně vyjel, ať se od ní držím dál, že je strašná a že ji nemam odepisovat atd atd..no nevíte co mám dělat a proč to mému příteli tak vadí? Já s ní nikdy kamarádka nebudu, leze mi krkem..ale tak když se na něco slušně zeptá, nemám problém odpovědět
Prosím o anonym, se bojím že by to třeba uviděla
Nechápu, proč sis jí do přátel dala. Můžeš zad odebrat. A až se tě zeptá proč, s klidem jí odpovědět, že se přece zas tak moc neznáte.
@Anonymní píše:
Ahojky,
už delší dobu mě “pronásleduje” ex mého partnera..jsme spolu skoro 3 roky a jsme šťastný. Ale bohužel se pohybuju v místech, kde i jeho bývalka. Neznám se s ní osobně, nikdy jsem se s ní nebavila a ani nemáme společné přátele. Jednou si mě přidala na facebooku a od té doby mi furt píše..přeje mi k narozeninám, ke svátku, odepisuje mi na fotky a vždycky mi napíše něco typu “Na téhle fotce máš fakt pěkné šaty, uvažuju nad podobnými, kde si je koupila” a td..nedávno se semnou i radila, kam na nehty a ke kadeřnicipřijde mi to strašně ujetý, ale nechci být nějaká potvora, která ji neodepíše. Hlavně když mě třeba potká na zastávce metra a začne na mě mluvit
Jen nechápu proč to dělá, před cca 2 lety se mi snažila mého přítele “přebrat” a furt mu psala..to se teď jako zabouchla do mě nebo co?
![]()
Já fakt nevím. A můj přítel se to dozvěděl a strašně mu to vadí. Uplně po mně vyjel, ať se od ní držím dál, že je strašná a že ji nemam odepisovat atd atd..no nevíte co mám dělat a proč to mému příteli tak vadí? Já s ní nikdy kamarádka nebudu, leze mi krkem..ale tak když se na něco slušně zeptá, nemám problém odpovědět
Si ji odeber, ne?
Spíš ti to dělá dobře, řekla bych.
Si jak malá. Ty si tu její žádost musela přijmout. Tak nepiš že tě obtěžuje. Ty sis ji přidala, ty ji píšeš. ![]()
No tak zaprvé tě nepronásleduje, ale běžně s tebou komunikuje.
Pokud ty tu komunikaci chceš ukončit, na což máš plné právo, tak jí holt napiš - „promiň ale čím dál tím víc mi je nepříjemné se bavit s bývalou přítelkyní Pepíka. Nedošlo mi to hned, ale neumím se přes to dostat a pro svůj vlastní klid to potřebuju ukončit. Promiň ale ráda bych naši komunikaci přerušila. Díky za pochopení.“
no a pak ji odeber z přátel a když se potkáte tak ji jen pozdrav a bavit se nemusíte.
Jinak teda no - problematičější chování vidím spíš na tvé a partnerově straně, zejména pokud on všechno hází na ní a sám nevidí svůj podíl na rozpadu předchozího vztahu.
Tak pronásledování opravdu vypadá jinak
nechápu proč jsi si jí přidávala do přátel.
Otravuje tě, protože se otravovat necháš. Nechápu tento trend kamarádění se s ex, pokud v tom nejsou děti. Minulost je minulost.
@Anonymní píše:
Tak ona zamnou přišlaa na fb jsem ji to přijímat nechtěla, ale kámoška mi řekla, ať to udělám, že se na její příspěvky aspoň mrknem
Ty máš dost ![]()
@Anonymní píše:
Ať si ji přidá do přátel kámoška… ![]()
Ty jsi svihla, doufam, ze je ti nact, jinak si to neumim vysvetlit. Jestli te to obtezuje, tak si ji z FB zase odeber a neodepisuj ji, pokud te to neibtezuje, tak s ni klidne dal komunikuj
nechapu, co resis.
Ahojky,
přijde mi to strašně ujetý, ale nechci být nějaká potvora, která ji neodepíše. Hlavně když mě třeba potká na zastávce metra a začne na mě mluvit

už delší dobu mě “pronásleduje” ex mého partnera..jsme spolu skoro 3 roky a jsme šťastný. Ale bohužel se pohybuju v místech, kde i jeho bývalka. Neznám se s ní osobně, nikdy jsem se s ní nebavila a ani nemáme společné přátele. Jednou si mě přidala na facebooku a od té doby mi furt píše..přeje mi k narozeninám, ke svátku, odepisuje mi na fotky a vždycky mi napíše něco typu “Na téhle fotce máš fakt pěkné šaty, uvažuju nad podobnými, kde si je koupila” a td..nedávno se semnou i radila, kam na nehty a ke kadeřnici