Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V té práci jim to může být jedno. Jen pošlou papíry.
A jinak je to konec června + 180 dní a do té doby musíš nastoupit na mateřskou. Já si myslím, že ti to odhadem o pár dní vyjde.
Příspěvek upraven 28.11.22 v 08:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Pár témat jsem zde našla, ale ne přímo stejné, chci se zeptat : končila jsem v minulém zaměstnání po 4letech práce, podala jsem výpověď kvůli stěhování, nebylo to k tomu dojíždět takovou dálku.. končila jsem na konci června, termín mam 14.-12.února, tudíž bych se měla vejít do 180dnů jen tak tak že?:) vztahuje se ochranná lhůta i když jsem podala výpověď sama? Máje některá zkušenosti? Krom toho že v bývalé práci asi nadšení nebudou
A když jsi končila, tak uz jsi byla těhotná?
Vem termín porodu, odečti od něj 8 týdnů, od toho okamžiku zpětně 180 dnů. Měla jsem termín plus minus stejně a nastoupit na MD jsem mohla někdy kolem půlky prosince, tak si to spočti přesně. Pokud se vejdeš, zaměstnavateli to bude celkem jedno, mateřskou platí stát.
@Elishka1 píše:
S ještě pozdějším termínem jsem (dokonce dvakrát) těhotněla přelom květen/ červen.
@ugluk píše:
S ještě pozdějším termínem jsem (dokonce dvakrát) těhotněla přelom květen/ červen.
Tak fajn ![]()
Vyjít by ti to tak tak mělo. V práci jim to může být jedno, jen vyplni papír a pošlou ho.
@Elishka1 píše:
Ano cca 6-7týden zjistila jsem to samozřejmě az po podání výpovědi ![]()
@JancaS84 píše:
Vyjít by ti to tak tak mělo. V práci jim to může být jedno, jen vyplni papír a pošlou ho.
Aha aha, všem moc děkuji, myslela jsem že je to jako s marozením, že první dva týdny spadají na zaměstnavatele ![]()
@Anonymní píše:
Aha aha, všem moc děkuji, myslela jsem že je to jako s marozením, že první dva týdny spadají na zaměstnavatele
Ne, celou PPM vyplácí ČSSZ.
@Elishka1 píše:
Tak pokud vypada, ze ji ochranna lhuta vyjde, tak těhotná byt proste musela…
Ahoj holky
Pár témat jsem zde našla, ale ne přímo stejné, chci se zeptat : končila jsem v minulém zaměstnání po 4letech práce, podala jsem výpověď kvůli stěhování, nebylo to k tomu dojíždět takovou dálku.. končila jsem na konci června, termín mam 14.-12.února, tudíž bych se měla vejít do 180dnů jen tak tak že?:) vztahuje se ochranná lhůta i když jsem podala výpověď sama? Máje některá zkušenosti? Krom toho že v bývalé práci asi nadšení nebudou