Očkování: Infanrix hexa vs. Hexacima

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1972
6.1.17 19:00

Já jsem nechala dceru očkovat Hexacímou, první dávka byla v šesti měsících a má schema 2+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
6.1.17 19:03

@Avrun tak to vám lhala.. někdy od července 2015 je to schválené a pediatři už k tomu nepotřebují ani podpis a nic od Vás.. a ví to byli informování samozdrejmě.. určitě když pohledáte najdete info od Petráše.. - přes vakcíny (vakcíny. net). Já bych si trvala na svém.. očkuje se tak hodně i v zahraničí a je to zbytečná zátěž pro prcka.. a od doktroky, která mi lže nebo se vykrucuje (protože asi z toho něco má) tak bych šla hodně rychle jinam.. já mám s tim podobný problém.. bojím se očkovat brzo i pozdě.. dělám takový kompromis.. ale poněvadž mám v okolí děti co snášeli očkování i hodně špatně, tak se bojím a očkuji s rozumem (trochu déle než se doporučuje, jen vyloženě zdravé děti, dávám homeo při očkování, a jen nutné dávky u hexy 2+1 a u MMr jen 1 vakcínu.. a to ne dřív než vce 2 letech tu MMR). ale u první dcery jsem tak opatrná nebyla (byla jsem nezkušená a důvěřivá). Dcera má hexu 3+1, jen mmr ještě nemá a budou jí 3 roky (po zkušenostech u kamarádky se bojím… a od té doby se snažím opatrně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
6.1.17 19:18

@Avrun a pokud s čímkoliv o vakcínach budete potřebovat poradit napište v poradně na vakciny.net přímo panu Petrášovi. Rád Vám poradí.. já sama jsem mu psala, kvůli rozestupům mezi vakcínami. Opravdu věnuje spoustu času, jen aby poradil.. aby očkování bylo co nejbezpečnější :) a Vaše dr. musí poslechnout Vaše přání ne vy její ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
6.1.17 20:37

@horicka děkuju za komentář! :kytka: na ten web určitě mrknu. Doktorka mě dost sjela na tři doby…slyšela slovo odklad a úplně se začala rozčilovat a vykřikovat, že už jí nebaví vysvětlovat matkám, že očkování je důležité. Přitom já neřekla nic o tom, že bych očkovat nechtěla :roll: Ona reaguje pokaždé jinak než bych čekala :nevim: v mnoha ohledech byla milá a důsledná, ale občas má blikanec a já se nestačím divit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
6.1.17 21:07

@Avrun také mám takovou doktorku, občas se blbě vyspí a já zírám.. ale co se týče očkování, bere, že to je na mém rozhodnutí a nekecá mi do toho.. respektuje mě.. a nenechala bych se takovými jejími výjevy zvyklat (ona z toho něco asi má a to jí vadí…). opravdu poradna na vakcína. net je super.. a třeba pak u očkování MMR(očkuje se v 15.měsících) sám Petráš řiká, že není naškodu vydržet do 2 let - kvůli imunite.. (což mi u dcery poradili i v nemocnici) líbí se mi, že očkování doporučuje, podporuje ale radí, jak na něj bezpečně. já se totiž bojím neočkovat, jen chci bezpečně a vědět, že jsem udělala co jsem mohla, aby bylo vše ok.. držim palce, at je vše ok, ať už se rozhodnete s očkováním jakkoliv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.1.17 21:23

@Avrun očkovat ve schématu 2+1 se dá od šestého měsíce ne dříve, dá se odložit do desátého měsíce, aby byla doddržena vyhláška a dítě bylo do 18měsíců naočkováno hexou. Toto očkovací schéma je dostačující pro přijetí do školky a je schváleno hlavním hygienikem a lékař by je měl bezproblému naočkovat. Je nutné, aby jste si pohlídala rozestupy mezi jednotlivým přeočkováním, mezi první a druhou dávkou musí být rozestup dva měsíce a mezi druhou a třetí půl roku. U schématu 3+1 je to jinak tak si na to dejte pozor, kdyby jste se rohodla očkování odložit, tak aby jste nespoléhala na to, že se vás lékař nebude snažit obelhat a nebude vám potom tvrdit, že díky špatným rozestupům nelze ve schématu 2+1 už očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
6.1.17 21:44

@Deneriss Ahoj, já si nevybrala ani jednu, nenašla jsem pro to důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
6.1.17 23:41

@vjerunqa vzdyt je to povinné ne?
To já očkovat určitě chci, podle mě to má své důvody to očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
7.1.17 00:21

@Deneriss Není, jen se to tak tváří ;)
Jistě, pokud věříš, že to Tvému dítku prospěje, není co řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
7.1.17 14:41

@horicka taky jsem za bezpečné očkování :palec: co tak čtu, tak to mmr očkování je asi pěknej postrach :think:

@Ellusa tak já vůbec nečekala, že mě nenechá domluvit a seřve mě rovnou jak malou holku :nevim: Jako já chápu, že to dneska nemaj doktoři jednoduchý. Hodně pacientů přijde už s „diagnózou“ a ještě doktorům do léčby mluví…no ale hold je taková doba, tak se budou ti starší (jako že tý naší je už přes 60) hodit do klidu a brát to s rezervou. Prostě je to dnes o diskuzi a ne o příkazech.

@Lanna1 Takže první dávka 2+1 musí být až v půl roce? Mě přijde, že každý říká něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
7.1.17 17:16

@Avrun

jj MMR je postrach a asi treochu oprávněně.. známé kluk se jakoby malinko zastavil ve vývoji.. řikal už dost slov a pak zase vůbec nic, naštěstí se to spravilo.. časem..uf.. já radši až po třech letech… o tom, že první dávka musí být v 6 měsících nic nevím.. já byla s doktorkou domluvená na 5 měsíc, ale byli jsme 2× nemocný, tak se to posunulo na 6.měsíc, lae nevim o tom.. zeptala bych se třeba v tý poradně.. ale že tam musí být orzestup 2 měsíce to jo mezi 1. a 2. dávkou, ale to je výhoda.. je to pak bezpečnější a mezi 2.a3., pak rozestup 6-12 měsícu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
7.1.17 21:53

První dávka 2+1 zcela jistě nemusí být aplikována až v půl roce věku dítěte. Lze začít očkovat standardně. Důležité je dodržet minimální rozestupy mezi jednotlivými dávkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
9.1.17 17:23

@Avrun kdepak, nepíšu že musí, píšu že se dá tohle schéma 2+1 očkovat od šestého měsíce. Nemusí se vůbec nic. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
9.1.17 17:43

@Lanna1 no ale to by znamenalo nejdříve v 6ti měsících :think: zatím co třeba @vjerunqa píše, že lze začít i dříve… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.1.17 18:28

Dnes měla mít malá 2.davku Hexacimy. 1. byla podána v jejich 3 měsících (15.11.). Požádala jsem ale pediatra o změnu schématu z 3+1 na 2+1. Nemusela jsem argumentovat, jen jsem se pod to podepsala. Tedy, možné je očkovat dříve, jen se musi v tomto pripade dodržet odstup min.2 mesice. Tedy v našem pripade, 2.davka bude podána později. (Po 15.1.) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek