Očkování: Infanrix hexa vs. Hexacima

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13475
9.1.17 17:43

@Lanna1 no ale to by znamenalo nejdříve v 6ti měsících :think: zatím co třeba @vjerunqa píše, že lze začít i dříve… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.1.17 18:28

Dnes měla mít malá 2.davku Hexacimy. 1. byla podána v jejich 3 měsících (15.11.). Požádala jsem ale pediatra o změnu schématu z 3+1 na 2+1. Nemusela jsem argumentovat, jen jsem se pod to podepsala. Tedy, možné je očkovat dříve, jen se musi v tomto pripade dodržet odstup min.2 mesice. Tedy v našem pripade, 2.davka bude podána později. (Po 15.1.) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
9.1.17 19:34

@AjaW Ano, přesně takto to může být. A třetí min. za 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
9.1.17 20:59

Výborně :palec: tak já na tu naší dr. uhodím, snad nebude zase protivná a nebude si vymýšlet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.1.17 11:15

Zak jsem byla s malym mimoradne u nasi dr, ptala se me, co to ockovani pridti tyden. Tak jsem ji rekla, ze bych chtela 2+1. Ona na to, ze to se zacina az v pul roce…zminila jsem se, ze jsem si hledala info a jiny maminy tak deti normalne ockuji. No a nase draha doktorka hlasite spraskla ruce a zacla na me kricet " tak a dost. Pokud chcete 2+1 ovkovat od 4.mesice, tak si najdete jinyho pediatra"…ptala jsem se, jestli teda podle ni ti ostatni doktori jednaji protizakonne a na to mi rekla, ze pry ano. Ona je pry uz 3 roky v duchodu a o zadny problemy nestoji…ze by hrozba pokuty? Jsem z toho uplne mimo, byla na me sprosta proste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.1.17 11:22

@Avrun napište si na vakcíny net. tam se to dozvíte, jak to opravdu je. a můžete i tim argumentovat.. a já bych si v tomto případě hledala jinýho pediatra.. moje už je taky v důchodu a úplně v pohodě… a to k ní mám spoustu jiných výhrad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.1.17 11:33

@horicka jeste jsem to nestihla, ale hned to napravim. Pry dle nejakeho odbornika se doporucuje kvuli protilatkam zacit az v roce :nevim: to rikalajeji kolegyne z vedlejsi ordinace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.1.17 11:47

@Avrun tam fakt poradí, je to ten nej odborník přes vakcíny u nás.. já se tam obracela kvůli časům mezi vakcínami.. byli sjem hodně nemocný a měli velké rozestupy.. místo 2 měsíců pět mezi první a druhou dávkou.. a poradil.. je to to nejednodušší a většinou do 2 dnů odpoví.. jako doktorka tomu asi uplně nerozumí a nebo z toho něco má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
10.1.17 11:56
@Avrun píše:
Zak jsem byla s malym mimoradne u nasi dr, ptala se me, co to ockovani pridti tyden. Tak jsem ji rekla, ze bych chtela 2+1. Ona na to, ze to se zacina az v pul roce…zminila jsem se, ze jsem si hledala info a jiny maminy tak deti normalne ockuji. No a nase draha doktorka hlasite spraskla ruce a zacla na me kricet " tak a dost. Pokud chcete 2+1 ovkovat od 4.mesice, tak si najdete jinyho pediatra"…ptala jsem se, jestli teda podle ni ti ostatni doktori jednaji protizakonne a na to mi rekla, ze pry ano. Ona je pry uz 3 roky v duchodu a o zadny problemy nestoji…ze by hrozba pokuty? Jsem z toho uplne mimo, byla na me sprosta proste…

Určitě bych si hledala nového pediatra, protože doktorka ti evidentně lže nebo tomu nerozumí. Být tebou, začnu očkovat v šesti měsících ve schematu 2+1. My si z vakcín vybrali Hexacímu, je šetrnější.
A jinak, jak radí holky, obracej se s dotazy na Petráše na vakciny.net. Vždy ochotně poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.1.17 13:24

@ivunak @horicka děkuji! Ona tam zrovna do ordinace přišla pediatrička od vedle, tak na ní ta naše hned uhodila, ať mi řekně, že 2+1 se očkuje od půl roku až. A ona právě zmiňovala nějakého odborníka od „P“ (bohužel si nejsem jistá, jestli šlo o p. Petráše, měla jsem zrovna rudo před očima) a ten prý schéma 2+1 doporučuje dokonce až od roku. I kdyby to nakrásně očkovat teď nechtěla, šlo přeci o diskuzi a říct svůj postoj mohla i v klidu a slušně a nejednat se mnou jak se spratkem. Takže ano, já se poohlídnu po novém pediatrovi, tohle nemám za potřebí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
10.1.17 14:22

@Avrun Určitě najdeš někoho lepšího. Ale i tak je vždycky lepší si věci kolem očkování dopředu najít a zjistit informace sama a pak to s doktorem probrat. Rozhodnutí je na rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.1.17 15:22
@Avrun píše:
@horicka jeste jsem to nestihla, ale hned to napravim. Pry dle nejakeho odbornika se doporucuje kvuli protilatkam zacit az v roce :nevim: to rikalajeji kolegyne z vedlejsi ordinace…

Já jsem se na to ptala na fakultě prof. buněčné imunologie a také mi řekl, že by očkoval až od roka, že je na to organismus lépe připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.1.17 16:55

Tak ono každé očkování je lepší čím déle, tím lépe…a dle mě je jedno jestli je to 3+1 NEBO 2+1,ale nejsem odborník… třeba MMR bych v 15 mesících nedala já osobně nikdy…taky třeba pan Petráš doporučeje od 2 let a běžně se očkuje od 15.m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.1.17 17:18

@Litta já prostě nechápu, proč se furt ohánějí „řádnými“ termíny - jen protože je pořád taková legislativa a oni z toho mají prachy? Pěkně mě to štve :cert: Jako já na těch 4 měsících netrvala, stačilo to ze strany Dr. okomentovat a úplně v pohodě bychom se dohodly na 2+1 od půl roku. Jenže ona je neurotická a tyhle dotazy fakt nedává. Bere mě jako odpůrce očkování, přitom to tak není…ale to už se opakuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.1.17 17:44

@Avrun opravdu se rozhledněte po nové.. tohle je fakt moc… já jsem třeba opatrná, ale odpůrce nejsem… jen nechci dávat zbytečně hodně vakcín a zbytečně brzy. to by mi řekla moje doktorka jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek