Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lanna1 no ale to by znamenalo nejdříve v 6ti měsících
zatím co třeba @vjerunqa píše, že lze začít i dříve… ![]()
Dnes měla mít malá 2.davku Hexacimy. 1. byla podána v jejich 3 měsících (15.11.). Požádala jsem ale pediatra o změnu schématu z 3+1 na 2+1. Nemusela jsem argumentovat, jen jsem se pod to podepsala. Tedy, možné je očkovat dříve, jen se musi v tomto pripade dodržet odstup min.2 mesice. Tedy v našem pripade, 2.davka bude podána později. (Po 15.1.) ![]()
@AjaW Ano, přesně takto to může být. A třetí min. za 6 měsíců.
Výborně
tak já na tu naší dr. uhodím, snad nebude zase protivná a nebude si vymýšlet ![]()
Zak jsem byla s malym mimoradne u nasi dr, ptala se me, co to ockovani pridti tyden. Tak jsem ji rekla, ze bych chtela 2+1. Ona na to, ze to se zacina az v pul roce…zminila jsem se, ze jsem si hledala info a jiny maminy tak deti normalne ockuji. No a nase draha doktorka hlasite spraskla ruce a zacla na me kricet " tak a dost. Pokud chcete 2+1 ovkovat od 4.mesice, tak si najdete jinyho pediatra"…ptala jsem se, jestli teda podle ni ti ostatni doktori jednaji protizakonne a na to mi rekla, ze pry ano. Ona je pry uz 3 roky v duchodu a o zadny problemy nestoji…ze by hrozba pokuty? Jsem z toho uplne mimo, byla na me sprosta proste…
@Avrun napište si na vakcíny net. tam se to dozvíte, jak to opravdu je. a můžete i tim argumentovat.. a já bych si v tomto případě hledala jinýho pediatra.. moje už je taky v důchodu a úplně v pohodě… a to k ní mám spoustu jiných výhrad…
@horicka jeste jsem to nestihla, ale hned to napravim. Pry dle nejakeho odbornika se doporucuje kvuli protilatkam zacit az v roce
to rikalajeji kolegyne z vedlejsi ordinace…
@Avrun tam fakt poradí, je to ten nej odborník přes vakcíny u nás.. já se tam obracela kvůli časům mezi vakcínami.. byli sjem hodně nemocný a měli velké rozestupy.. místo 2 měsíců pět mezi první a druhou dávkou.. a poradil.. je to to nejednodušší a většinou do 2 dnů odpoví.. jako doktorka tomu asi uplně nerozumí a nebo z toho něco má…
@Avrun píše:
Zak jsem byla s malym mimoradne u nasi dr, ptala se me, co to ockovani pridti tyden. Tak jsem ji rekla, ze bych chtela 2+1. Ona na to, ze to se zacina az v pul roce…zminila jsem se, ze jsem si hledala info a jiny maminy tak deti normalne ockuji. No a nase draha doktorka hlasite spraskla ruce a zacla na me kricet " tak a dost. Pokud chcete 2+1 ovkovat od 4.mesice, tak si najdete jinyho pediatra"…ptala jsem se, jestli teda podle ni ti ostatni doktori jednaji protizakonne a na to mi rekla, ze pry ano. Ona je pry uz 3 roky v duchodu a o zadny problemy nestoji…ze by hrozba pokuty? Jsem z toho uplne mimo, byla na me sprosta proste…
Určitě bych si hledala nového pediatra, protože doktorka ti evidentně lže nebo tomu nerozumí. Být tebou, začnu očkovat v šesti měsících ve schematu 2+1. My si z vakcín vybrali Hexacímu, je šetrnější.
A jinak, jak radí holky, obracej se s dotazy na Petráše na vakciny.net. Vždy ochotně poradí.
@ivunak @horicka děkuji! Ona tam zrovna do ordinace přišla pediatrička od vedle, tak na ní ta naše hned uhodila, ať mi řekně, že 2+1 se očkuje od půl roku až. A ona právě zmiňovala nějakého odborníka od „P“ (bohužel si nejsem jistá, jestli šlo o p. Petráše, měla jsem zrovna rudo před očima) a ten prý schéma 2+1 doporučuje dokonce až od roku. I kdyby to nakrásně očkovat teď nechtěla, šlo přeci o diskuzi a říct svůj postoj mohla i v klidu a slušně a nejednat se mnou jak se spratkem. Takže ano, já se poohlídnu po novém pediatrovi, tohle nemám za potřebí!
@Avrun Určitě najdeš někoho lepšího. Ale i tak je vždycky lepší si věci kolem očkování dopředu najít a zjistit informace sama a pak to s doktorem probrat. Rozhodnutí je na rodiči.
@Avrun píše:
@horicka jeste jsem to nestihla, ale hned to napravim. Pry dle nejakeho odbornika se doporucuje kvuli protilatkam zacit az v roceto rikalajeji kolegyne z vedlejsi ordinace…
Já jsem se na to ptala na fakultě prof. buněčné imunologie a také mi řekl, že by očkoval až od roka, že je na to organismus lépe připravený.
Tak ono každé očkování je lepší čím déle, tím lépe…a dle mě je jedno jestli je to 3+1 NEBO 2+1,ale nejsem odborník… třeba MMR bych v 15 mesících nedala já osobně nikdy…taky třeba pan Petráš doporučeje od 2 let a běžně se očkuje od 15.m.
@Litta já prostě nechápu, proč se furt ohánějí „řádnými“ termíny - jen protože je pořád taková legislativa a oni z toho mají prachy? Pěkně mě to štve
Jako já na těch 4 měsících netrvala, stačilo to ze strany Dr. okomentovat a úplně v pohodě bychom se dohodly na 2+1 od půl roku. Jenže ona je neurotická a tyhle dotazy fakt nedává. Bere mě jako odpůrce očkování, přitom to tak není…ale to už se opakuji ![]()
@Avrun opravdu se rozhledněte po nové.. tohle je fakt moc… já jsem třeba opatrná, ale odpůrce nejsem… jen nechci dávat zbytečně hodně vakcín a zbytečně brzy. to by mi řekla moje doktorka jednou…