Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Reflex píše:
@zabicka123 A co ten Prevenar, na ten jdete kdy?
Ahoj.Tak jsem pekne nastvana.Dr.mi rekla ze pokud dam 2+1 nebude dite chranene a vzhledem ze ma sourozence ve skolce je to rizikove.Ale jestli chci musim podepsat ze prebiram veskerou zodpovednost..no takze to jsem odmitla. nechala naockovat po mesici a ted ma milacek reakci bouli asi 4 cm.pry teda dalsi da az po 2 mesicich. Najednou to jde!!!:(((doufam ze bude v poradku.Na prevenar po pul roce. jestli vubec..ted se to ve me vre..
@zabicka123 píše:
Ahoj.Tak jsem pekne nastvana.Dr.mi rekla ze pokud dam 2+1 nebude dite chranene a vzhledem ze ma sourozence ve skolce je to rizikove.Ale jestli chci musim podepsat ze prebiram veskerou zodpovednost..no takze to jsem odmitla. nechala naockovat po mesici a ted ma milacek reakci bouli asi 4 cm.pry teda dalsi da az po 2 mesicich. Najednou to jde!!!:(((doufam ze bude v poradku.Na prevenar po pul roce. jestli vubec..ted se to ve me vre..
Lokalni reakce neni nic, kolem ceho je treba plasit.
Proc jsi nepodepsala, ze 2+1 je na Tvou zadost a zodpovednost? ![]()
@zabicka123 Ona to asi myslela tak, že ten první měsíc není (nemusí být) chráněná, protože imunita se vytváří často až po těch dvou dávkách. Takže teď ten následující měsíc. Takže teď už tu imunitu mít bude. Pokud očkovala Infanrix hexa, zeptej se, jestli by to nakonec nešlo doočkovat 2+1, podle mě jo. Jinak po dokončení očkování 2+1 je srovnatelná imunita jako po 3+1.
Ten negativní reverz na druhou stranu podepsat musíš, to se nemůžeš té dr. divit. Ona je vázána vyhláškou, že to naočkuje dle předepsaného schématu. Teď by dítě chytlo černý kašel a šli by po ní, proč neočkovala a proč svévolně odkládala. Prostě buď tu plnou zodpovědnost nese ona, nebo ty.
@BellinkaX píše:
Lokalni reakce neni nic, kolem ceho je treba plasit.
Proc jsi nepodepsala, ze 2+1 je na Tvou zadost a zodpovednost?
Diky. Nepodepsala. protoze jsem se zacala bat. abych neco nezanedbala..kdxz dr byla spis proti
@Reflex píše:
@zabicka123 Ona to asi myslela tak, že ten první měsíc není (nemusí být) chráněná, protože imunita se vytváří často až po těch dvou dávkách. Takže teď ten následující měsíc. Takže teď už tu imunitu mít bude. Pokud očkovala Infanrix hexa, zeptej se, jestli by to nakonec nešlo doočkovat 2+1, podle mě jo. Jinak po dokončení očkování 2+1 je srovnatelná imunita jako po 3+1.Ten negativní reverz na druhou stranu podepsat musíš, to se nemůžeš té dr. divit. Ona je vázána vyhláškou, že to naočkuje dle předepsaného schématu. Teď by dítě chytlo černý kašel a šli by po ní, proč neočkovala a proč svévolně odkládala. Prostě buď tu plnou zodpovědnost nese ona, nebo ty.
jojo.ja vim.
@zabicka123 Na www.ockovacicentrum.cz je SPC Infanrixu Hexa. Pokud je aktuální, tak platí: „Základní očkovací schéma spočívá v podání tří 0,5 ml dávek (například ve 2., 3., 4. měsíci, ve 3., 4., 5. měsíci a ve 2., 4., 6. měsíci) nebo dvou dávek (například ve 3. a 5. měsíci). Mezi jednotlivými dávkami musí být interval nejméně 1 měsíc.“
Pokud má malá už 2 dávky, tak už neplatí slova doktorky o tom, že není chráněná. Takže můžeš dát 2+1. Podle nové vyhlášky se tak bude očkovat plošně, žádné 3+1 nebude. Leda by byl aktualizovaný leták, v tom případě si to nech ukázat, jaký je ten rozestup mezi dávkami.
Revers klidně podepiš.
@zabicka123 píše:
Doufám, že jsi naštvaná na sebe a ne na doktorku, ona ti řekla pravdu a ty sama jsi rozhodla, že nechceš riskovat, že ti nechráněné dítě onemocní! Kdyby ti doktorka vyhověla a dítě chytlo černý kašel, tak bys jí zjevně bez uzardění vyčítala, že tě špatně informovala.
Mezi druhou a třetí dávkou by musela být pauza aspoň 6 měsíců, aby to bylo schéma 2+1. Takže doktorka názor nezměnila a očkuje schéma 3+1.
Chtěla jsem se zeptat, jak je to s reakcí na Prevenar 13. Pokud jsem se nechala jako dospělá ve středu očkovat a včera křeče, dnes průjem, může to patřit k reakci? Četla jsem, že jo, jen tam nebyl časový odstup.
@vokishka Ahoj, ano, křeče a průjem patří mezi nežádoucí účinky Prevenaru. Proč by měl být časový odstup?
Reakce může přijít kdykoli.
@vjerunqa píše:
@vokishka Ahoj, ano, křeče a průjem patří mezi nežádoucí účinky Prevenaru. Proč by měl být časový odstup?Reakce může přijít kdykoli.
Myslela jsem tím,že u jednoho očkování je to třeba většinou nějak desátý den a tak . Jestli už třeba 4.den není pozdě. Pátrání, jestli jsem něco snědla,mám střevní virózu nebo je to očkování.
@Celestýna7 prevenar je predevsim na trhu mnohem dele a je vice overeny, nez mlady synflorix.
@vokishka píše:
Chtěla jsem se zeptat, jak je to s reakcí na Prevenar 13. Pokud jsem se nechala jako dospělá ve středu očkovat a včera křeče, dnes průjem, může to patřit k reakci? Četla jsem, že jo, jen tam nebyl časový odstup.
Reakci bych cekala driv. Muzu se zeptat, proc jsi se ockovala? Jsi nejak rizikova?
@BellinkaX píše:
Reakci bych cekala driv. Muzu se zeptat, proc jsi se ockovala? Jsi nejak rizikova?
Na doporučení primáře z plicního,prokaslu tak devět měsíců z roku. Pracuju s deckama, tak prý je možné,že mě vždycky něčím nakazí, i když oni příznaky nemají. Mám věčné i problémy s uchem. Teď zrovna jsem měla zánět.
@vokishka píše:
Na doporučení primáře z plicního,prokaslu tak devět měsíců z roku. Pracuju s deckama, tak prý je možné,že mě vždycky něčím nakazí, i když oni příznaky nemají. Mám věčné i problémy s uchem. Teď zrovna jsem měla zánět.
Jooo, detsky kolektiv. Chapu.