Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte mám dceru v druhé třídě, už od začátku první třídy si moc přeje mobilní telefon. Je pravda, že plno jejích kamarádek už ho nosí. Já sama jsem názoru, že nemusí mít všechno a hned a že si musí taky zasloužit. Teď když už sama někdy chodí do kroužku a ráda bych ji po telefonu zkontrolovala, domluvila jsem se s ní, že jí ho pořídím za dobré známky na konci školního roku. Zajímalo by mě to máte vy??
Já jsem pro, právě kvůli bezpečnosti a i mému klidu. Zasloužit si může kredit, ale mobil je v dnešní době řekla bych už samozřejmostí..
Ahoj,
tak dcera je v prní a mobil jsme jí pořídili (dostala k narozkám),protože dojíždí autobusem a takhle mě prozvoní když dorazí do školy. Abych řekla pravdu, je to spíš pro můj klid na duši…
Nemyslim si, ze je mobil v dnesni dobe rozmazlovani. Presne z duvodu moznosti ujistit se, ze je dite v poradku ho planuju dceri poridit, az zacne travit cas sama, ale jeho pouzivani bude mit svoje pevny pravidla.
@Sibyla0 píše:
Já jsem pro, právě kvůli bezpečnosti a i mému klidu. Zasloužit si může kredit, ale mobil je v dnešní době řekla bych už samozřejmostí..
A kdyz si nezaslouzi kredit, tudiz ho nema, tak na co ji pak ten mobil je? Kdyz se ji neco stane, tak ma pockat, az ji nekdo zavola, pac sama volat nemuze? ![]()
Kamarádčina dcera ho dostala teď, na začátku třetí třídy - vyzvedává mladší ségru ze školky a mamka je potřebuje koordinovat
Dostala ten nejstarší mobil, jaký doma našli - jen na telefonování, žádné ptákoviny (holka je nadšená, jen aby si někdo nemyslel
)
Za sebe bych mobil dala, když je k tomu důvod - dítě chodí někam samo, je potřeba zkontrolovat, zavolat. Což u vás je, takže bych koupila.
Nevlastní dcera ho taky měla, co začala sama někam jezdit/chodit. Takže jo, já bych ho pořídila.
@_BBQ_s píše:
A kdyz si nezaslouzi kredit, tudiz ho nema, tak na co ji pak ten mobil je? Kdyz se ji neco stane, tak ma pockat, az ji nekdo zavola, pac sama volat nemuze?
Nejde to tak nastavit, že může některé číslo prozvonit i bez kreditu? Mám dojem, že jsem o tom slyšela…
@_BBQ_s jen teoretizuju
Ale tak se dají aspoň posílat SOSky.
@Angua to nevím, ale určitě SOSky a prozvonění do určité doby funguje. Ale u různých operátorů je to různě omezené. Já bych jí stejně jako správná hysterická matka volala pořád ![]()
@juchinka Muj nejstarsi ho dostal na konci prvni tridy za vysvedceni, ale pouzivat ho zacal poradne az ted, ve ctvrty, protoze uz jezdi do skoly sam se segrou. Doted v podstate treba nebyl a ve skole ho nesmeji mit zapnuty. Navic teda nema dotykac, mne se tyhle veci u deti docela prici, kam se clovek podiva, tam decko s dotykacem v ruce ![]()
@Sibyla0 píše:
@_BBQ_s jen teoretizujuAle tak se dají aspoň posílat SOSky.
Ja jen myslim, ze je lepsi se dovolat nez posilat Sosku. ![]()
Máme v plánu ho dceři pořídit v první třídě na Vánoce nebo za vysvědčení.
Jestli to půjde, tak si to dám pod svůj nebo manželův paušál a přiškrtíme to tak, aby měla limit 200,– měs. to jí bohatě musí stačit.
Právě, že kamarádky dcera je ve 4 třídě a ještě nemá. To už mě přijde docela pozdě. Manžel byl názoru že vhodná doba je až tak ve třetí třídě, ale teď začínáme poznávat, že bych si ji někdy ráda zkontrolovala, ale těch situací není zase tak moc, protože jsem doma na mateřský. Má to slíbený na konci roku, ať se má holka na co těšit a snažit ve škole. Kdybi holka měla dojíždět, to bych jí dala hned při nástupu do školy.
Dotykáč bych určitě nepořizovala, myslím, že takové děcko by si s tím ani pořádně nevědělo rady ![]()