Od kolika let mobil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
22.10.13 09:46
@Lynette píše:
Já bych jí ho koupila i jen tak. Dítě by mělo dostávat věci i jen tak, že mu chtějí udělat rodiče radost a ne vše jen za odměnu. Koupila bych jí tenhle: http://www.hey-day.cz/…-modra-barva

souhlasím s tím že děti by měly dostávat dárky i jen tak..ale třeba mobil mi přijde docela velkej dárek - tak Vánoce, narozky at je radost, ale jen tak je to na mě docela drahej dárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.10.13 09:48
@Antonie Bolavá píše:
moje čtyřletá dcera si ví s dotykáčem rady daleko lépe než s nedotykáčem ;) To ovládání je pro dědi pochopitelnější, než když musí přijít na to, které tlačítko co ovládáPříspěvek upraven 22.10.13 v 09:34

No prave :roll: Jen at si na to prijdou :lol:

Je to fakt mor…rikala mi synovo ucitelka, co se delo ve skole v prirode. Jeji trida mela zakaz mobilu, nikdo ho tam nemel. Jiny skoly tenhle zakaz nemely a podle toho to dopadalo. Nejdriv se bala, jak budou hriste obsazeny, bylo tam hodne skol. Ve finale chodili na hriste jen oni, ostatni byli zalezli s mobilama a hrali hry :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.10.13 09:58

@jdukolem Myslím že takhle starý dítě ocení víc stavebnici nebo společenskou hru než mobil - pro nás je to něco extra, protože jsme generace telefonních budek a domácích telefonů s kolečkem a dírkama na prsty a jak říkáš je to drahý. Dítě ale nechápe tu cenu - cifra mu nic neříká a nebude si toho předmětu o to víc vážit a ani nebude kvůli tomu za takový předmět více vděčné a více šťastné.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
22.10.13 09:59
@Angua píše:
Nejde to tak nastavit, že může některé číslo prozvonit i bez kreditu? Mám dojem, že jsem o tom slyšela…

treba u T-mobile jde nastavit „sponzor“ na urcite cislo, takze kdyz rodic ma na dite nastaveneho „sponzora“, tak dite muze rodici volat zdarma (i bez kreditu) a tyto hovory se pausalem promitaji do uctu rodice… ;) Takze, ano, jde to a podle me „kredit“ za odmenu je vyborna strategie, jak naucit dite, ze je potreba si takove veci zaslouzit.

A navic bych dala kreditni limit treba na mesic (200Kc), aby dite nemohlo provolat treba 1000,–… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
22.10.13 10:07

Dcera chodí do první a mobil nemá, ani neplánujeme. Nepotřebuje ho, nedojíždí.
Nedřív!!! tak ve třetí třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.10.13 10:30

Dcera je ve 4 tř. a zatím ho nemám, já ani nechci, není důvod. Jsem doma s malým a ona chodí sama jen do školy a ze školy. Jako ne že bych se o ni nebála, může se kdykoliv něco stát, ale za nás taky nebyl a žili jsme. Pokud by někam jezdila busem, případně jsem byla v práci, tak ji ho koupíme. Ale jak se zde píše také žádný dotykáč, ale klasický tlačítkový-ostatěn ten vyhovuje i mě :mrgreen:
Manžel chce pořídit k vánocům dotykáč, snad jej přemluvím aspoň na únorové 10.narozeniny s klasickýma tlačítkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
22.10.13 10:36

Dětem jsem dala telefon v momentě, kdy ho potřebovaly, tzn. když začaly chodit samy do školy a kroužků. Starší ho dostala ve 3 tř., normální mobil nic drahého, ale chtěla lepší „dotykáč“, tak si na něj musela našetřit a koupit si za vlastní 3.800,–Kč :roll: Mladší ho sice ještě nepotřebuje, ale chce ho, tak jsem jí nabídla ten po dceři, ale chtěla taky dotykáč, tak si ho v sobotu koupila, taky za svý…Takže za mě - mobil je potřeba, ale pokud chce dítě něco extra, tak ať si to zaplatí…Navíc se o to starají mnohem víc, protože ví, že by si druhý jen tak nekoupily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.10.13 10:39

Dcera dostala mobil v létě k 8. narozeninám. Na dnešní dobu není mobil nic extra :nevim:, je to běžná věc v našem životě, tak nevím, proč z toho někdo dělá takovou „hrozbu“ :roll: Dcera je ve druhé třídě, do školy a ze školy sice nechodí sama, ale 3× týdně ji vozíme na trénink a to je potřeba se domlouvat na vyzvedávání před odvozem na trénink a taky z tréninku :think: Komunikace mobilem nám to usnadňuje. Má dotykáč (Samsung Galaxy pocket), ale drahý nebyl, koupila jsem ho v akci za 1800,– a jakou udělá parádu i radost ;) Jako první mobil pro dítě se nám osvědčil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.13 10:43

U nás se počítá s tím, že holka za 2 roky dostane můj dotykáč, který mám teď od dubna, tak ho podědí a pak někdy až doslouží dostane nějaký novější.
Tlačítkový nebudeme pořizovat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.10.13 11:12
@pelikan21 píše:
treba u T-mobile jde nastavit „sponzor“ na urcite cislo, takze kdyz rodic ma na dite nastaveneho „sponzora“, tak dite muze rodici volat zdarma (i bez kreditu) a tyto hovory se pausalem promitaji do uctu rodice… ;) Takze, ano, jde to a podle me „kredit“ za odmenu je vyborna strategie, jak naucit dite, ze je potreba si takove veci zaslouzit.A navic bych dala kreditni limit treba na mesic (200Kc), aby dite nemohlo provolat treba 1000,–… ;)

Aha, dík, tak to je dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
22.10.13 11:21
@Angua píše:
Aha, dík, tak to je dobré :palec:

nnz :) Ja to vim od mamci, ktera to ma nastavene na meho brachu a je to super, ze kdyz je zle, tak ji muze zavolat kdykoliv… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
22.10.13 11:35

Dcera je v první třídě. Od konce září chodí sama (máme vedle baráku jeden panelák a školu hned vedle něj, je tam za tři minuty normální chůzí), ale zůstává v družině, má kroužky v rámci školy, ze kterých chodí sama a mobil už dostane. Včera se nám zrovna stalo, že šla z kroužku, zapoměla se a šla spodem místo vrchem, tudíž jsem ji vyhlížela z pokojíčku odkud vidím na horní cestu kudy chodí vždy a neslyšela ji, že klepe na dveře na druhé straně bytu. Ona si tím pádem začala myslet, že jsme v obchodě a šla čekat před panelák a já hodinu stepovala u okna, nervní jak hladový tygr, až jsem volala chlapovi do práce, ten ji jel okamžitě hledat, byl ve škole, v družině, na hřišti a našel ji před barákem.. jako přes hodinu nervů jen proto, že to malé trdlo nenapadlo zazvonit a já jí nemohla zavolat. Takže dnes vytahuju nachystaný mobil a bude instruktážní vážný hovor, protože za ty nervy mi nestojí čekat s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
22.10.13 11:43
@Kelsey píše:
to by ses divila :lol: moje 5 letá si umí s dotykáčem celkem obstojně poradit :mrgreen: půjčuje si můj nebo taťkův na hraní

přesně tak… moje tříletá dcera umí též zavolat tátovi dotykovým mobilem aniž bych o tom věděla…podotýkám, že mobil je můj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
22.10.13 13:35

Kamarádky dcera dostala první mobil dotykový ve 3 letech k vánocum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
22.10.13 17:40

Já si myslím, že by ho asi měla mít, hlavně proto jak ty říkáš chodí třeba na kroužky tak abys jí mohla zkontrolovat, a hlavně kdyby ona něco potřebovala Tobě, víš??? Jinak je mi jasné že malá ho chce asi hlavně na hry :))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák