Od kolika let mobil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
24.10.13 14:26
@Ankili píše:
No tak se schválně zkus na to zaměřit… I blbej mekac ma free WiFi, množství státních instituci a firem taky, restaurace, knihovny… Ale ano v MHD to asi proste nebude. Ja to uvedla jako jednu z výhod smarphonu… kdyz uz ho clovek ma nemusi byt jen na hry a počasí :-) Mmch pokud by jsi šla městem s chytrých telefonem tak by jsi asi byla překvapena kolik otevřených WiFi po ceste najdeš.

O víkendu jsme na návštěvě u mé tety v malém městečku a i tam jsem našla otevřené WiFi, jedné jsem pak i využila. Teta potřebovala něco zjistit, tak jsem koukla do telefonu při kávě v jedné místní kavárně, kam jsme se zastavili na procházce - měli tam WiFi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
24.10.13 14:31
@Angua píše:
My jsme taky „ajťáci“ (ne vyloženě profesí, ale máme k tomu docela blízko), nepřijde mi, že by cokoli z toho mělo být démonizované. Ale na druhou stranu přemýšlím, co dítěti přinese skutečně nějaký užitek a co je rozežranost - zas nejsme tak bohatí, aby mohli mít všecko. Samozřejmě pokud vidíš, že pro dítě je užitečné, aby mělo třeba v osmi, deseti letech vlastní dotykový telefon a učilo se s ním pracovat, tak mi to přijde úplně v pořádku. Já jsem se pořád bavila o těch předškolních dětech, protože navzdory tomu, jaký je trend, já pořád nemůžu přijít na jediný rozumný argument, proč by to mělo dítě vlastnit.Co se týče diskuzí a „poučených zákazníků“, tak z toho vždycky nemůže můj brácha :lol: Dělá cosi na auta a miluje lidi „ale na fóru psali, že…“ :mrgreen:

naprostý souhlas… Neni důvod ho vlastnit dříve nez je potreba aby ho skutečně díte využilo k tomu základnímu účelu, pokud mu jej nechci dopřát jako hračku. A pokud chci jako vhodnější mi přijde přitáhnout ho domu jako věc pro celou rodinu a ne jen pro to díte, pak se lip koriguje co na něm děla a jak dlouho.ted myslím tablet samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.10.13 14:35
@Ankili píše:
naprostý souhlas… Neni důvod ho vlastnit dříve nez je potreba aby ho skutečně díte využilo k tomu základnímu účelu, pokud mu jej nechci dopřát jako hračku. A pokud chci jako vhodnější mi přijde přitáhnout ho domu jako věc pro celou rodinu a ne jen pro to díte, pak se lip koriguje co na něm děla a jak dlouho.ted myslím tablet samozřejmě.

Ano, to je i můj názor. Když bychom kupovali teď tablet, tak bude celé rodiny - resp. nás rodičů a starší dítě si ho na chvíli půjčí. Mladší jen, když ho budeme mít v rukou my (dneska zničila ještě navíc i kalkulačku, nakydala do ní jogurt :cert: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.10.13 14:41
@Angua píše:
@bartsch OK, tak si oprav tablet na dotykový telefon, vždyť je to v zásadě vlastně jedno…

Jo, já třeba občas něco na mobilu hledám, už jsem si na to zvykla, proto jsem si i druhý telefon pořídila dotykáč. Z naší rodiny jsem jediná (vlastně teď ještě má švagrová), ostatní používají zastaralé metody, jako že třeba zavolají někomu, kdo je u PC (např. kde je to a to nebo dokdy tam mají otevřeno), případně se zeptají na cestu třeba někoho na ulici.

Co se týče přírody, zatím si vystačím se svými znalostmi, v mládí jsem chodila do skautu :lol: Chápu, co chceš říct, asi jsme se rozešly v tom věku dětí - mě furt zajímali ti předškoláci, ty mluvíš už o větších dětech (i když i tak si myslím, že stejně dobře by dítě našlo informace na mobilu či tabletu rodičů - že prostě ani v mladším školním věku nutně nepotřebuje mít každý svůj).

Chápu. Ty informace - např v lese atd. našim dětem poskytujeme taky samozřejmě ;), ale zároveň chceme, aby dítě bylo schopné dle potřeby informace najít a maminka nebo tatínek jim nemuseli stát za zadkem a radit. Je to o samostatnosti. To máš tak, že třeba dcera má ve třídě interaktivní tabuli a učitelka ji maximálně využívá - je to zcela běžná součást výuky. Na některých školách v ČR děti místo některých učebnic používají iPady a funguje to. Jo a bylo to v 1. třídě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
24.10.13 17:39

@Angua jo tak to netuším vím že na něm hraje hry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.10.13 22:29

Schválně jsem se ptala dneska třeťačky. Z jejich třídy (20 dětí) jich má mobil devět. Někteří mají i dotykové (nevím kolik z nich), konkrétně mluvila o jedné spolužačce, která ho má taaakový :mrgreen: (kamarádka - její maminka mi říkala o nějaké bohatější holce u nich ve třídě, to bude asi ona) a že jí ho teď děcka asi zničily, že ho každému půjčuje. Takže tolik k drahým mobilům pro děti do školy :lol:

A myslím, že to nebude asi tak horké ani s tím výsměchem. I když na nějaké základce pro snobečky ve velkém městě to bude asi trochu jiné, než na obyčejné (vesnické), kam chodí ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonick
9.11.15 19:28
@juchinka píše:
Dotykáč bych určitě nepořizovala, myslím, že takové děcko by si s tím ani pořádně nevědělo rady :nevim:

Myslím že vědělo možná že je to v něčem i jednodušší ;) ale já sem první dotykáč dostal na konci čtvrté třídy takže je to věc názoru a doby ve které žijeme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2734
9.11.15 19:41

Dobrý večer, nečetla jsem celou diskuzi, ale já jsem asi konzervativní typ a ty mobily, atd. prostě min.do 4-5 třídy neuznávám. Možná, kdyby mě dítě dojíždělo, někam do vedlejšího města jinak ne. Mám kamarádku a co jejímu synovi, který chodí do 4.třídy přichází za smsky od spolužaček, bych se hanbou propadla, posílat mě to dcera.Ty děti prostě nemají rozum o facebooku ani nemluvím, tato doba mě fakt děsí co se týče těchto technických vymožeností versus děti. Syn bude mít 7 let a taky by už chtěl mobil, ale je mu by byl naprosto zbytečný…Ale samozřejmě každého věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.22 11:17

Kyperská komise vyzývá k omezení Wi-fi, mobilů atd. u dětí

Kyperská národní komise pro životní prostředí a zdraví dětí chce chránit děti před zářením z mobilů a Wi-fi. Světová zdravotnická organizace tuto bezdrátovou radiofrekvenci klasifikovala jako možný lidský karcinogen. Recenzovaný výzkum ukazuje, že dlouhodobé vystavení tomuto záření může kromě rakoviny vést k vážným dopadům na funkci mozku a vývoj reprodukčního systému a mít dopad na vývoj plodu a dítěte. Může mít ničivý dopad na mozkové neurony a poškodit DNA, ovlivnit problémy s pozorností, problémy s učením, a vést k dalším neurologickým chorobám. Naše děti jsou velmi zranitelné. Jsme schopni je ve výrazné míře ochránit před vážným poškozením. A to když budeme vědět jaké kroky podniknout. Na základě předběžné opatrnosti, Rada Evropy, Evropský parlament, vědecké, lékařské a vzdělávací asociace navrhují okamžité snížení expozice dětí vůči záření z elektronických přístrojů, mobilů, tabletů, notebooků a ostaních Wi-fi připojení, zejména doma, ve školkách a školách.
Celé video nemá ani 5 minut. Doporučuji se na něj podívat. https://uloz.to/…zi-detmi-mp4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.24 02:03

Kypr odstraní Wi-Fi z mateřských škol a ve veřejných ZŠ

Stahování z Ulož. to pro veřejnost bylo dávno zablokováno, tak zde posílám nový odkaz ke stažení českého překladu: zakaz_wifi_ve_skolach_na_kypru01_2017.pdf

V krátkosti:
Spolu s dalšími kampaněmi o tabákovém kouři a toxických chemických látkách inicioval
kyperský národní výbor pro životní prostředí a zdraví dětí celonárodní kampaň před několika
lety, aby zvýšila povědomí o vystavení dětí záření mobilních telefonů a bezdrátovým
zařízením. Multimediální kampaň na zvýšení informovanosti veřejnosti byla oceněná na
mezinárodní konferenci o bezdrátové a zdravotní prevenci, která se uskutečnila v Izraelském
institutu pro pokrokové studie na Hebrejské univerzitě v lednu roku 2017 a organizovala ve
spolupráci s Národním institutem environmentálních zdravotnických specializací USA
(NIEHS) Trust (EHT).

Několik zemí už má zavedené zdravotní politiky na snížení vystavování dětí bezdrátové
komunikaci ve školách. Kypr se teď připojí ke Francii, Brazílii, Ghentu v Belgii a k Izraeli,
kde se zakazuje bezdrátové připojení v mateřských školách a přijme přísná opatření na
minimalizaci bezdrátových expozic v základních školách. Francie přijala komplexní novou
legislativu v roce 2015 a vyvinula nástroje na informování veřejnosti o tom, jak snížit
expozici, podobně, jako v případě úsilí, které probíhá na Kypru. Kanadský Stálý výbor pro
zdraví poslanecké sněmovny též vydal zprávu, doporučující veřejnou vzdělávací kampaň.

Zbytek v odkazu. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák