Od kolika let mobil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
24.10.13 13:48
@Angua píše:
Tak taky záleží o jaký internetový zdroje se jedná… Nemám ráda generalizování, ale většina lidí bohužel vyhledává na Seznamu a když něco neví, tak se zeptá v diskuzi :lol:

A to je právě ta internetová negramotnost :think: Bohužel je to stejné i v případě toho, že věří tomu, co je psané v nějakém časopisu nebo novinách :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
24.10.13 13:49
@Ankili píše:
co třeba WiFi? ;-)

když já budu v práci a dcera ve škole tak mi wifi bude k houby, leda bysme takto spolu komunikovali po baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
24.10.13 13:51
@EvaG píše:
když já budu v práci a dcera ve škole tak mi wifi bude k houby, leda bysme takto spolu komunikovali po baráku.

no tak jistě záleží kde pracujes a kde se pohybuje díte, WiFi je na kazdem kroku a smartphone se dovede k free WiFi snad sám přihlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
24.10.13 13:53
@Ankili píše:
no tak jistě záleží kde pracujes a kde se pohybuje díte, WiFi je na kazdem kroku a smartphone se dovede k free WiFi snad sám přihlásit.

to nevím kde žiješ ty, ale já opravdu wifi na každém kroku nemám. Na vesnici net není a když jsem v mhd tak také ne, možná v Olympii, ale tam tě to taky nepustí všude, tak já asi žiji v jiném světě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.10.13 13:54

@bartsch OK, tak si oprav tablet na dotykový telefon, vždyť je to v zásadě vlastně jedno…

Jo, já třeba občas něco na mobilu hledám, už jsem si na to zvykla, proto jsem si i druhý telefon pořídila dotykáč. Z naší rodiny jsem jediná (vlastně teď ještě má švagrová), ostatní používají zastaralé metody, jako že třeba zavolají někomu, kdo je u PC (např. kde je to a to nebo dokdy tam mají otevřeno), případně se zeptají na cestu třeba někoho na ulici.

Co se týče přírody, zatím si vystačím se svými znalostmi, v mládí jsem chodila do skautu :lol: Chápu, co chceš říct, asi jsme se rozešly v tom věku dětí - mě furt zajímali ti předškoláci, ty mluvíš už o větších dětech (i když i tak si myslím, že stejně dobře by dítě našlo informace na mobilu či tabletu rodičů - že prostě ani v mladším školním věku nutně nepotřebuje mít každý svůj).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.10.13 13:57
@bartsch píše:
A to je právě ta internetová negramotnost :think: Bohužel je to stejné i v případě toho, že věří tomu, co je psané v nějakém časopisu nebo novinách :roll:

No ano… Ale dnes a denně sleduju, že internetově negramotných je tak 80 % dospělých (rozuměj těch, co jsou ve věku, že mají školou povinné děti a starší) - nedělám si iluze, že zrovna oni naučí děti s informacemi pracovat. Dotykáč jim koupí, „aby se jim nesmáli“ a „protože ho mají všichni“. A pak ještě na hry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.10.13 13:57
@Ankili píše:

Ano, dcera má internet v mobilu za pár korun (platíme ji kredit), ještě nepřekročila datový limit, doma se jí mobil automaticky připojí k naší domácí WiFi a na internet se dostane přes ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
24.10.13 13:58
@EvaG píše:
to nevím kde žiješ ty, ale já opravdu wifi na každém kroku nemám. Na vesnici net není a když jsem v mhd tak také ne, možná v Olympii, ale tam tě to taky nepustí všude, tak já asi žiji v jiném světě. :think:

No tak se schválně zkus na to zaměřit… I blbej mekac ma free WiFi, množství státních instituci a firem taky, restaurace, knihovny… Ale ano v MHD to asi proste nebude. Ja to uvedla jako jednu z výhod smarphonu… kdyz uz ho clovek ma nemusi byt jen na hry a počasí :-) Mmch pokud by jsi šla městem s chytrých telefonem tak by jsi asi byla překvapena kolik otevřených WiFi po ceste najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.10.13 14:06
@Angua píše:
No ano… Ale dnes a denně sleduju, že internetově negramotných je tak 80 % dospělých (rozuměj těch, co jsou ve věku, že mají školou povinné děti a starší) - nedělám si iluze, že zrovna oni naučí děti s informacemi pracovat. Dotykáč jim koupí, „aby se jim nesmáli“ a „protože ho mají všichni“. A pak ještě na hry :lol:

To ano, souhlasím. Pozoruji to kolem sebe. :think: V mé profesi ne, jen u některých investorů se sem tam stane, že si nastudují bludy a pak perlí :mrgreen: Ale mnozí jsou často už slušně na nás připravení. :mrgreen: Já dceři nepořídila dotykáč kvůli posmívání, ale aby už mohla opravdu využívat i ten internet atd. My se na démon internet díváme doma asi jinak, pro mě je to součást mé práce a i v soukromí ho jako zdroj informací používám, ale je nutné opravdu umět ty správné informace vyhledávat a ověřovat je. Můj manžel je programátor, takže o využívaní moderních technologií není nutné se moc bavit ;) Děti v počítačové gramotnosti vychováváme, ale je nutné se jim i v tomto směru věnovat, ukazovat a vysvětlovat. Včetně úskalí sociálních sítí :think: a třeba takových diskuzí jako na eMiminu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
24.10.13 14:07

@Ankili se budeš divit, ale mám tuto funkci a hledala jsem volný net a nenašla. v mekáči je, ale pomalý, nebo tě nepustí na jiné stránky než na jejich. Jinak v Brně net volný jen tak nenajdeš, v autobusu ano, ale je pomalý. Ale jako výhodu to nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
24.10.13 14:14
@EvaG píše:
@Ankili se budeš divit, ale mám tuto funkci a hledala jsem volný net a nenašla. v mekáči je, ale pomalý, nebo tě nepustí na jiné stránky než na jejich. Jinak v Brně net volný jen tak nenajdeš, v autobusu ano, ale je pomalý. Ale jako výhodu to nevidím.

no tak ja asi nevím, ale pokud jedu po Praze a zaplnula bych automatické připojování k volným WiFi tak by se mi telefon zbláznil :-) i jen kolik bytových stanic maji lidé neuzamcenych…

Ale tahame se tu o nudli v podobě moznosti telefonování pres net, pokud ta možnost je je zatím i u vetsiny vlastníku smartphonu nedocenena( protože si koupili něco pro image a neumi to využit), přeci jen všichni stále nemaji neomezene tarify. Proste je to výhoda toho typu zařízení, pokus nemáš možnost ji využit tak je to věc jina. Ja jen ze to proste neni jen blbinka na hry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
24.10.13 14:16

Nic mě neutvrdilo tomu, aby dítě mělo internet v mobilu, prostě nevidím důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.10.13 14:23
@bartsch píše:
To ano, souhlasím. Pozoruji to kolem sebe. :think: V mé profesi ne, jen u některých investorů se sem tam stane, že si nastudují bludy a pak perlí :mrgreen: Ale mnozí jsou často už slušně na nás připravení. :mrgreen: Já dceři nepořídila dotykáč kvůli posmívání, ale aby už mohla opravdu využívat i ten internet atd. My se na démon internet díváme doma asi jinak, pro mě je to součást mé práce a i v soukromí ho jako zdroj informací používám, ale je nutné opravdu umět ty správné informace vyhledávat a ověřovat je. Můj manžel je programátor, takže o využívaní moderních technologií není nutné se moc bavit ;) Děti v počítačové gramotnosti vychováváme, ale je nutné se jim i v tomto směru věnovat, ukazovat a vysvětlovat. Včetně úskalí sociálních sítí :think: a třeba takových diskuzí jako na eMiminu :mrgreen:

My jsme taky „ajťáci“ (ne vyloženě profesí, ale máme k tomu docela blízko), nepřijde mi, že by cokoli z toho mělo být démonizované. Ale na druhou stranu přemýšlím, co dítěti přinese skutečně nějaký užitek a co je rozežranost - zas nejsme tak bohatí, aby mohli mít všecko. Samozřejmě pokud vidíš, že pro dítě je užitečné, aby mělo třeba v osmi, deseti letech vlastní dotykový telefon a učilo se s ním pracovat, tak mi to přijde úplně v pořádku. Já jsem se pořád bavila o těch předškolních dětech, protože navzdory tomu, jaký je trend, já pořád nemůžu přijít na jediný rozumný argument, proč by to mělo dítě vlastnit.

Co se týče diskuzí a „poučených zákazníků“, tak z toho vždycky nemůže můj brácha :lol: Dělá cosi na auta a miluje lidi „ale na fóru psali, že…“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.10.13 14:25

@Ankili tak my třeba u nás nemáme ani ten „blbej mekáč“ :lol: Wifina je určitě v knihovně, v pár hospodách, možná i na tom úřadu by být mohla… Na ulici to zkusím, mám wi-fi v telefonu teprve dva dny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
24.10.13 14:26
@EvaG píše:
Nic mě neutvrdilo tomu, aby dítě mělo internet v mobilu, prostě nevidím důvod.

myslím ze te nikdo nepřemlouva ;-)
Jen bacha net si funguje i v tlačítkovych telefonech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák